Blancolån

Låna upp till 500 000 kr

Här har vi listat alla låneförmedlare som lånar upp till 500 000 kr.

Ica banken

Lendo

Zmarta

Advisa

Consector

Direkto

Freedom Finance 

 

Blancolån förklaring

Långivaren, borgenären, får basera sin utlåning på låntagarens, gäldenärens, förmåga och vilja att betala tillbaka lånet. Om gäldenären är okänd brukar långivaren ta en kreditupplysning för att bedöma kreditvärdigheten. Ibland även kallat felaktigt privatlån, är ett lån utan säkerhet där låntagaren själv bestämmer syfte för lånet. Motsatsen till ett blancolån kallas för hypotekslån och lånet är där säkrat med en inteckning i en egendom, t.ex. villan i ett villalån.

Villkor för Blancolån

Kraven för att få ett privatlån beviljat är desamma som för alla andra typer av lån. När du ansöker om lånet kommer långivaren att göra en kreditupplysning för att se om du har några betalningsanmärkningar, samt fastställa en Credit Scoring där olika parametrar vägs in. Viktigast är den deklarerade inkomsten, alla privatlån kräver fast inkomst vid lån.

Det finns även långivare som ger privatlån även till personer med betalningsanmärkningar och låg inkomst, men då krävs vanligtvis en form av säkerhet för att lånet ska beviljas. Som säkerhet kan du ha en borgensman som tar på sig lånet som sitt eget ifall du inte kan betala. Om du tar ett privatlån för att köpa bil eller bostad kan du även ha dessa som säkerhet för lånet.

  • Du kan låna från 5000 år upp till en halv miljon kronor.
  • Du får välja återbetalningstid från ett år till tio år, beroende på lånesumma.
  • Det tillkommer dels ränta och dels andra avgifter som uppläggningskostnad och fakturaavgifter.
  • Du ansöker om lånet via Internet eller på banken och pengarna kommer på kontot om några dagar eller en vecka.
  • Mer utförlig kontroll av din ekonomi. En så kallad UC-kontroll körs.

Skillnaden på blancolån och kortidslån

Ett smslån, eller snabblån, som det också kallas är en speciell typ av lån. Det skiljer sig från privatlån när det gäller lånesumma, återbetalningstid och avgifterna för lånet.

Hitta fler lån på bralan.se

Copyright © 2017 Bra Lån