Företagslån

Här har vi listat marknadens bästa företagslån

Kreditgivare Info Lånebelopp Ansök
Froda företagslån - lån upp till 1000 000 kr Bra att veta: Företagslån
Betalningsanmärkning:
BankID: Ja
Löptid: upp till 18 månader
10 000 - 1 000 000 kr Ansök Läs mer
Likvid Företagslån Bra att veta: Företagslån
Betalningsanmärkning:
BankID: Ja
Löptid: 6, 9, 12 månader
10 000 - 500 000 kr Ansök Läs mer
Ferratum Business företagslån Bra att veta: Företagslån
Betalningsanmärkning:
BankID: Nej
Löptid: Upp till 24 månader.
20 000 – 2 000 000 kr Ansök Läs mer
OPR företagslån Bra att veta: Företagslån
Betalningsanmärkning:
BankID: Ja
Löptid: 1-18 månader.
30 000 - 500 000 kr Ansök Läs mer
credstep företagslån Bra att veta: För företagare
Betalningsanmärkning: Nej
BankID: Nej
Löptid: Fakturaköp
Fakturaköp Ansök Läs mer

Företagslån

Froda , Credstep , Ferratum Business , OPR Företagslån , QredLikvid

Likvid Företagslån

Likvid Företagslån

Likvid Företagslån finns till för att ge småföretagare möjligheter att på ett tryggt sätt utveckla sitt företag.

Vi strävar efter att erbjuda marknadens bästa företagslån online. Hos oss kan du låna mellan 10 000 och 500 000 kr.

Likvid Företagslån månar om företagarna och vill erbjuda företagslån till alla olika företagsformer och inom alla olika branscher. Vi vill erbjuda lån med den bästa kombinationen av villkor, service, flexibilitet och trygghet.

Oavsett om du har ett nystartat företag eller varit verksam en längre tid kan det då och då uppstå oförutsedda behov av kortfristig likviditet. Det kan vara i form av nya investeringar för att ta ditt företagande till nästa steg eller det kan vara för att hantera utgifter som har varit svåra att förutse. Särskilt för nystartade bolag utan lång historik kan det vara svårt att få lån hos traditionella kreditinstitut som bankerna.

Det är därför vi har startat Likvid Företagslån. Vi förstår oss på småföretagens behov och har därför skapat möjligheten att erbjuda kortsiktig finansiering med vad vi anser vara Sveriges bästa företagslån.

Froda Företagslån

Froda- bästa företagslånet - låna upp till 1000 000 kr

Froda är ett lån till företag som gör det enklare för småföretag att växa. Det är enkelt att ansöka. Enkelt att få pengarna på kontot. Enkelt att betala tillbaka. Froda är ett enklare företagslån med bra villkor. Svårare än så vill vi inte göra det.

Hos oss sker allt rättvist och digitalt. Du ansöker smidigt på vår hemsida och får ett förslag direkt. Du slipper visa affärsplaner, redovisa årsbudget och boka bankmöten.

  • Ansök på 3 minuter – Du ansöker enkelt online och legitimerar dig med Mobilt BankID.
  • Få offert samma dag – Svaret får du samma dag. Där du ser du din totalkostnad. That’s it.
  • Pengar inom 24 h – Signera digitalt. Pengarna får du inom 24 h. Inga andra avgifter läggs till med tiden.

Vem kan ansöka om företagslån?

  • Svensk registrerat företag, enskild firma går också bra.
  • Försäljning igång i minst 6 månader

Bli rättvist bedömd

Vi gör en rättvis kreditbedömning som baseras på ditt företags försäljning istället för att bara se till din årsredovisning. Det gör ingenting om du har en betalningsanmärkning. Det enda som är viktigt är att du har en försäljning igång i ditt företag. Ansök så återkommer vi om vi har eventuella frågor som behöver besvaras.

Full kontroll med ett fast pris

Efter färdig ansökan får du en offert via mail, som visar din exakta lånekostnad. Du lånar till ett fast pris. Inga andra avgifter tillkommer  (som t.e.x påminnelseavgift, dröjsmålsräntor eller administrativa avgifter). Du får full kontroll på kostnaden för ditt företagslån.

Tacka ja med ett klick

Du tackar ja till offerten med ett klick och signerar enkelt med en digital signatur.

Få pengarna nästa dag

Pengarna finns på ditt företagskonto nästa dag och du kan göra den investeringar du vill med full koll på vad du har lånat och vad du ska betala tillbaka. Inga konstigheter.

Återbetala smidigt

Två dagar efter att du fått dina pengar börjar återbetalningen. En mindre summa dras från ditt företagskonto varje vardag, ett smidigt sätt att betala tillbaka. Du slipper planera för stora månadsbetalningar och blir av med lånet ”utan att det riktigt känns”.

Mer om Froda

Vi vill att företagslån ska vara rättvist och till för alla, nystartade som väletablerade företag.

Hos alla företag börjar det alltid med en idé. En idé om ny utrustning, marknadsföring, en ny anställd. Vår idé är att stötta er. Vi vet att över 80% av alla nya jobb skapas av er som småföretag. Vi vet att det är ni som gör gott för samhället, tar störst risk och jobbar flest timmar. Därför har vi utvecklat en helt digital tjänst som ger ett enklare och smartare företagslån, så att små företag får samma möjlighet till investering som stora. Vi vill helt enkelt att alla bra idéer ska få en chans att frodas. Svårare än så är det inte.

Företagslån är för många bolag en viktig del för att kunna fortsätta driva sitt företag och öka sin tillväxt. Oavsett om det är för att anställa mer personal, köpa in material/verktyg, öka varulagret eller satsa på marknadsföring så fyller både lång- och kortsiktig finansiering sin roll för olika företag.

Lendo jämför företagslån

Lendo bästa låneförmedlare

Lendo är en låneförmedlare som behandlar ditt lån hos flera långivare, så att du kan hitta det lån med bäst ränta och villkor för ditt företag.

En ansökan tar 2 minuter och inom max 24 timmar (vardagar) får du besked. Det är helt kostnadsfritt att använda vår tjänst.

Bara en kreditupplysning hos UC registreras på företaget. Några långivare tar upplysningar från flera kreditinformations-tjänster, men detta påverkar inte företagets kreditvärdighet.

Banker och långivare kan ge olika erbjudande på samma ansökan. Därför är det viktigt att du jämför så många långivare som möjligt innan du tar ett lån. Detta kan vara svårt på egen hand. Ofta presenteras låneerbjudandena på olika sätt hos olika lånegivare, med till exempel månadsränta, årsränta eller fasta kostnaderna, vilket gör det svårt att få en bra överblick. Att låneerbjudandena ofta är villkorade med olika typer av säkerheter försvårar jämförelsen ytterligare. Genom Lendo får du direkt en översikt på vilken månadsränta du kan få hos olika lånegivare, samt om det är villkorat med säkerheter så som personlig borgen eller inte.

För varje långivare du ansöker hos tas en kreditupplysning och detta kan sänka din kreditvärdighet och ge dig sämre lånevillkor. Genom låneförmedlaren Lendo tas endast en kreditupplysning genom UC, vilket är den enda upplysningen som kan påverka ditt företags kreditvärdighet. Dock använder sig några lånegivare av andra kreditupplysningstjänster så som Creditsafe, men det kommer inte påverka ditt företags kreditvärdighet.

Du får oftast svar inom några timmar, men vi rekommenderar att du väntar tills ansökan är helt färdigbehandlad (24 timmar med paus för helger) för att låta samtliga långivare behandla din ansökan. Sedan väljer du det lån med bäst ränta och villkor för just dig! Genom Lendo söker du lån hos flera långivare – helt kostnadsfritt.

OPR Företagslån

OPR-Företagslån

Hos OPR Finans AB kan du låna mellan 30 000 – 50 000 kr, återbetalningstiden är mellan 1 – 18 månader. Efter godkänd ansökan sker utbetalning direkt utan några krångligheter.

OPR-Finance AB är ett svenskt företag med tillstånd av Finansinspektionen att bedriva finansieringsverksamhet. Ägare är OPR-Vakuus Oy med huvudkontor i Helsingfors som sedan starten 2005 har hjälpt över 300 000 företag och privatpersoner med finansiering i flera europeiska länder.

Kontaktuppgifter: telefon – 08 501 006 60 eller mail- kundtjanst@opr-foretagslan.se

Öppettider: Öppet vardagar 09:00-17:00

Credstep Företagslån

credstep-företagslån

Hos credstep kan du låna upp till 300 000 kr. Löptiden är mellan 3 – 12 månader och årsräntan från 9,6%. Credstep behandlar alla ansökningar inom 24 timmar.

De som grundat Credstep är också företagare, och vet att det är en utmaning att söka finansiering på ett snabbt och enkelt sätt. För många företagare är banklån inte ett alternativ eftersom det oftast innebär tidskrävande personliga möten och längre handläggningstider. Dessutom är det inte ovanligt att det saknas förståelse för småföretagarens situation.

Kontaktuppgifter: telefon – 08-124 444 83 eller mail – info@credstep.se

Öppettider: måndag till fredag kl 9.00–12.00 och 13.00–16.00.

Qred företagslån

Låna-pengar-företagslån

Att ansöka hos Qred Företagslån är enkelt, kostnadsfritt och inte bindande. Du kan ansöka om lån upp till 250 000 kr. Qred är specialister på företagslån till småföretag. Qred ägs och drivs av företagare, och Qred vet hur verkligheten ser ut. Citat från Qreds hemsida ” Småföretagen är ryggraden i svenskt näringsliv. 4 av 5 nya jobb skapas av småföretagare.”

Ferratum Business Företagslån

ferratum-företagslån

Hos Ferratum Business kan du låna upp till 1 000 000 kr. Ferratum Business använder både den senaste tekniken och välutbildade lånespecialister i syfte att godkänna affärslån snabbare och oftare – allt utan krav på säkerhet, intervjuer eller formulär.

Företagslån/faktura köp hos Credstep

credstep företagslån

Hur fungerar fakturaköp?

Fakturaköp är precis vad det låter som – Vi på Credstep köper era fakturor.

Allt börjar, precis som vanligt, med att ni säljer era produkter och tjänster. Skillnaden från vanligt är att ni skickar fakturorna till oss istället för till era kunder och får betalt upp till 98% av fakturavärdet direkt, oavsett förfallodag. Kom ihåg att antalet fakturor ni säljer är helt upp till er, men det går såklart utmärkt att sälja upp till hela kundreskontran.

För era kunder blir det i princip inga skillnader jämfört med tidigare; vi kopierar innehållet och designen på era fakturor och byter endast ut inbetalningsuppgifterna. Om något kan det till och med bli smidigare för slutkunden; eftersom vår kärnverksamhet är fakturahantering har vi förstklassig expertis när det kommer till att hantera den typen av kundärenden. Skulle era kunder ha frågor kring fakturan garanterar vi snabb och professionell support. Era kunder blir även våra kunder, och därmed är denna relation lika viktig för oss som för er.

Den primära fördelen med att sälja en faktura till oss är att ni frigör kapital och ökar er likviditet; istället för att behöva vänta 30, 60, 90 eller till och med 120 dagar får ni betalt av oss inom ett dygn. Detta leder till ökad likviditet och därmed också ökade tillväxtmöjligheter och ett jämnare kassaflöde. Att vi dessutom erbjuder era kunder förstklassig fakturasupport gynnar så klart även företaget, både i form av goodwill och relationsbyggande till era kunder, men det frigör också tid från administration som istället kan läggas på kärnverksamheten. Plus faktumet att ni i oss får en trygg partner som så klart också garanterar bra support när ni behöver det.

Genom affären med oss slipper ni släpande kassaflöden, något som kan drabba alla företag oavsett hur det ekonomiska läget på det stora läget egentligen är. Då vi inte kräver att ni förbinder er till några längre åtaganden är vår fakturaköpsfinansiering en modell som ni helt kan anpassa efter ert behov. Ni säljer när ni vill och behöver, varken mer eller mindre.

Vad är fördelen för oss på Credstep då? Vi tar en marginell slant för detta, i utbyte mot att vi väntar på pengarna istället för att ni gör det. Vår fakturaköpsfinansiering är ett bra exempel på en affär som är en win-win för alla inblandade.

5 myter om fakturaköp

1. Det är bara företag med dålig ekonomi som säljer fakturor

Att det skulle vara ett tecken på att företaget har dålig ekonomi och står inför en konkurs är nog en av de vanligaste myterna. Tvärtom är det snarare företag i tillväxt som kan behöva sälja fakturor då intäkterna ökar parallellt med att kassaflödet lätt släpar efter

Ta ett konsultbolag som nyanställer som exempel. Betalning för fakturerade timmar på den nya konsulten kan först faktureras efter påbörjat arbete och direkt släpar kassaflödet på grund av tiden från fakturering till förfallodatum, samtidigt som konsulten ska ha lön från start. Nyanställning är också ofta förenat med andra personalkostnader ska betalas såsom tjänstepension, sjukförsäkring och IT-utrustning Att sälja fakturor  säger därmed ingenting om företagets ekonomiska läge mer än att man har en likviditetsutmaning.

2. Att sälja fakturor gör kunderna oroliga

De allra flesta privatpersoner har inga som helst problem med att köpa en produkt från en e-handlare och betala den på faktura till Klarna. Vad är skillnaden mot vem som hanterar ditt företags fakturor? Många storbolag samt aktörer i den offentliga sektorn har haft en negativ inställning till fakturaförsäljning eftersom de då inte kunnat utnyttja sin motpart genom att släpa efter med betalningen i samma utsträckning. Dessa aktörer är fullt medvetna om att vi har rutiner som gör att vi kan följa upp sånt snabbare.

3. Ett factoringbolag  värnar inte om dina kundrelationer

Precis som i alla andra branscher finns det rötägg och en del beteenden från åttiotalet skapade uppfattningen att factoringbolag inte brydde sig om relationen till slutkunden för de kunder vars fakturor de tog över. Att fakturaförsäljning fortsätter vara ett populärt och fungerande finansieringsalternativ visar på orimligheten i denna myt. Dina kunder är lika viktiga för oss som de är för dig. Det kan till och med stärka dina relationer då faktureringen ligger i händerna på experter inom fakturering som förstår kundernas behov i dessa frågor.

4. Du är tvungen att sälja alla dina fakturor

Det finns traditionella aktörer som har som krav att du måste sälja alla fakturor, eller åtminstone en bestämd volym. Om du inte når dessa krav tas en straffavgift ut. Vi vill slå hål på den myten genom att erbjuda en flexibel tjänst som innebär att du kan välja själv om du vill sälja en enskild faktura eller hela ditt kundreskontra, utan att förbinda dig till någon volym.

5. Du blir upplåst i långa kontrakt

Även denna myt har tyvärr sin grund i hur en del bolag i branschen agerar då de binder upp kunderna i långa avtal. Det är främmande för oss, istället är det helt upp till dig när du vill använda dig av vår flexibla lösning. Vårt motto är att en nöjd kund kommer tillbaka.

Mer information om företagslån/firmalån

Vad är ett företagslån?

Företagslån är lån eller krediter som en långivare efter godkänd ansökan beviljar ett företag eller en ekonomisk förening. Med hjälp av ett företagslån kan företaget få loss kontanter för att till exempel finansiera tillväxt eller undanröja en tillfällig brist på likvida medel.

Marknaden för företagslån och kreditgivning till företag är mycket stor. Den är emellertid långt ifrån mättad på utbudssidan och det dyker ständigt upp nya aktörer med nya idéer. En mer effektiv marknad än marknaden för företagslån är svår att hitta och det innebär självklart fördelar för alla företag som har behov av att få in kontanta medel.

Hur tar jag ett företags lån?

Det är inte svårare att teckna ett företagslån än vad det är att teckna ett privatlån. Däremot finns det en del tydliga skillnader på hur själva ansökningsprocessen går till.

Vid ett privatlån så utgår långivaren till mångt och mycket från den ansökandes kreditbetyg. Företag har visserligen också kreditbetyg, men processen är ofta mer komplex än att bara se till ett kreditbetyg för att bevilja ett lån.

Vidare krävs det att företaget har en omsättning på mer än två miljoner kronor samt att det varit verksamt i minst tio år för att få ett kreditbetyg. En stor mängd av aktiebolagen i Sverige befinner sig i en uppstartsfas, vilket gör att varken tidsgränsen eller omsättningskravet uppnåtts. Detta gör dock inte att det är omöjligt att bli beviljad ett lån.

När ett företag ansöker om lån hos en bank eller ett kreditbolag så är det flera faktorer som långivaren granskar och undersöker innan beslut om ansökan tas. Bland annat kräver långivaren ofta att få se den senaste årsredovisningen för att få så övergripande, men samtidigt detaljerad, information om företaget som möjligt. Utöver detta vill långivaren ofta läsa igenom affärsplanen för att få en bättre förståelse för vad verksamhetens syfte är.

Till sist är det också vanligt förekommande att långivaren vill ha en motivering till varför lånet ska tas. Detta beror på att långivaren vill vara säker på att lånet går till ett sunt ändamål. Även fast aktiebolag i regel har stora tillgångar i form av likvida medel och inventarier så är det lättare hänt att ett aktiebolag går i konkurs än att en privatperson går i konkurs. Med tanke på detta tar långivare ofta en större risk vid utgivande av företagslån till aktiebolag än lån till privatperson. En privatperson behöver aldrig motivera syftet med ett privatlån, men det behöver alltså ett företag.

Som nämnts så vill långivaren gärna se resultat i form av tidigare års årsredovisningar och dylikt. Detta är dock inget som nystartade företag kan göra. Detta till trots så finns det dock fortfarande möjligheter för företag i uppstartsfasen att bli beviljade lån. Om ett företag inte har någon årsredovisning att uppvisa så läggs extra stor vikt vid affärsplanen. Har man en väl genomarbetad affärsplan har man med andra ord goda möjligheter att få ett företagslån.

Företagslån aktiebolag vs enskild firma

Du som har ett aktiebolag kan ta ett så kallat företagslån. I och med att aktiebolaget är en juridisk person så har det rättskapacitet och rättshandlingsförmåga. Detta innebär bland annat att företaget kan ingå avtal så som att teckna lån. Denna rättshandlingsförmåga har dock inte en enskild firma. Skillnaden mellan företagslån aktiebolag och företagslån till enskild firma är att du som ägare av företaget inte kan bli personligt betalningsansvarig om lånet tecknas av ett aktiebolag.

Däremot blir du som företagare personligt betalningsansvarig om lånet tecknas av en enskild firma i och med att den enskilda firman inte är en juridisk person och således inte kan hållas ansvarig för att betala tillbaka lånet. Låneformen du använder dig av om du ska låna pengar till en enskild firma är privatlån. Du kan även finansiera andra bolagsformer genom privatlån, men då måste pengarna först gå till dig i egenskap av privatperson. Därefter kan du använda pengarna från privatlånet till att exempelvis investera i aktiebolaget.

För att kunna ta ett företagslån aktiebolag krävs det att du som företagare kan visa upp affärsplan, årsredovisning och ett syfte med lånet som du ansöker om. Detta är den grundläggande informationen som långivaren behöver för att kunna ta ett välgrundat beslut om huruvida aktiebolaget ska bli beviljat lånet eller inte.

Copyright © 2018 Bra Lån
Bra Lån