Välkommen till Bralån

Jämförelse av kontokredit. Kontokredit är som ett kreditkort i mobilen, bra lösning när du inte vet hur mycket pengar du är i behov av. Du kan göra uttag av din beviljade kredit alla timmar på dygnet. Du betalar enbart ränta för det nyttjade beloppet.

Kontokredit

Kontokredit fungerar precis som ett kreditkort fast du inte har något fysiskt kort. Du ansöker om lån och får ett beviljat belopp. Du kan sedan välja hur mycket av det beviljade beloppet som du har du vill använda dig av. Du betalar endast för den del av kontokrediten som du faktiskt använder.

  Kreditgräns för kontokredit

  Kreditgränsen för din kontokredit bestäms av din kreditvärdighet. Oftast man kan höja sin kreditgräns efter man har visat att man kan betala tillbaka lånet.

   Nyttjandegräns

   Nyttjandegräns som går ut på att du inte får tillgång till hela din kreditgräns tills du har bevisat att du har en god betalningsförmåga.

    Flexibla lån

    Ett flexibelt lån ger dig möjlighet att återbetala i den takt som passar dig. Du väljer hur stor kontokredit du behöver och avgör själv hur stor del av limiten du kommer att utnyttja.

     Hur fungerar en kontokredit?

     För att beviljas en kontokredit görs vanligtvis en sedvanlig kreditbedöming av din kreditvärdighet.

     Vanligtvis får de din kontokredit via din internetbank eller genom en långivare som erbjuder kontokrediter på Internet. Du har då ett bankkonto där du kan föra över pengar från din kontokredit eller en långivare som du ber föra över pengar till ditt bankkonto.

     Du debiteras ränta på samma sätt som ett vanligt lån, men bara på den del av kontokrediten som du faktiskt använder. Till exempel, om du har ett kreditutrymme på din kontokredit som uppgår till 20 000 kr och har använt 4 000 kr av kontokrediten. Då kommer du endast debiteras ränta på de 4 000 kr.

     Om du jämför detta med ett lån på 20 000 kr där du skulle få betala ränta på hela lånet (20 000 kr) även om du endast spenderade 4 000 kr och lät de andra 16 000 kr vara kvar på bankkontot.

     Kontokrediter måste vanligtvis betalas av varje månad med ett minimumbelopp som är förutbestämt när avtalet ingicks. I vissa fall behöver du bara betala räntan, andra fall så kräver det att du även amorterar en mindre del av summan.

     Fördelar med kontokredit

     • Du kan låna pengar flera gånger så länge du inte överstiger ditt kreditutrymme, detta gör att du slipper ansöka om nya lån varje gång du behöver pengar. Det gör i sin tur att du sparar tid då du slipper godkänna villkor varje gång, vänta på kreditupplysningar med mera.
     • Det kostar inget att ha en kontokredit om du inte använder den och du betalar bara ränta för delen av kontokrediten som du utnyttjat. Detta är bra för dig som inte vet exakt hur mycket du behöver låna och inte vill binda dig till någon fast kreditsumma.
     • Det finns olika onlinekrediter som kan betala ut pengar direkt till skillnad från ett privatlån. Dock brukar du behöva använda dig av samma bank som din kreditgivare.
     • Kontokredit är bra att använda som en buffert om det uppstår några oförutsedda utgifter eftersom du inte betalar ränta så länge du inte utnyttjar kontokrediten. Att använda ett privatlån som en buffert avråder vi ifrån eftersom du då får, oavsett om du använder pengarna eller inte, betala ränta.
     • Kontokrediten ger dig en större frihet. Låt säga att din kompis bestämt sig för att boka en resa som du gärna vill följa med på. Efter att ha tagit en titt på ditt konto märker du dock att du inte har råd med detta. Men har du en kontokredit kan du alltid ta ifrån de pengarna, åka iväg på den roliga resan och sedan betala tillbaka pengarna vid ett senare tillfälle.

     Skillnaden mellan fysiskt kreditkort och kontokredit

     Den största skillnaden mellan en kontokredit och t.ex. ett vanligt kreditkort är att du helt enkelt slipper det extra plastkortet. Kontokrediten ligger alltid kvar och redo att användas så länge du har utrymme för fler uttag. Under tiden återbetalar du lånet som vanligt och gör inbetalningar, kreditkontot fylls på och du kan återigen begära nya uttag. Detta är också anledningen till att det är svårt att specificera en exakt löptid, istället finns en % som lägsta-gräns att amortera månadsvis och som förlängs vid vid en inbetalning, s.k. revolverande löptid.

      Blancolån och kontokredit

      Ett vanligt blancolån innebär att du lånar en större summa direkt. Om du behöver låna mer måste du gå tillbaka till banken och på nytt fylla i en låneansökan. Därtill kommer också en ny kreditupplysning som läggs till i din kredithistorik.

      Med en kontokredit kan du låna så många gånger du vill upp till din kreditlimit. Har du nått din limit kan du återigen använda krediten när du betalat av på den. Det behövs bara en kreditupplysning för att du ska få tillgång till hela din kredit.

      Kontokrediten löper på tillsvidare, förutsatt att den inte avslutas i förtid på din eller långivarens begäran (om man exempelvis misskött återbetalningarna). Därför kallar många långivare denna låneprodukt för ’revolverande kredit’ eftersom det inte finns någon max-gräns på hur länge kontokrediten kan användas.

       Räntan på kontokrediter

       Generellt räntetaket medfört att kostnaderna för snabblån i vissa fall har kunnat sänkas. De flesta långivare har satt sin nominella årsränta på 40% plus den nu gällande referensräntan (-0,5) vilket ger en årsränta på 39,5% eller en månadsränta på 3,3%.

       Ett bra jämförande mått på kontokrediter är alltså att titta på månadsräntan. Leta efter en så låg som möjligt, men var observant på om långivaren istället har kompenserat för den låga räntan genom att lägga på avgifter.

        Uttag och avgifter när du tar kontokredit

        Hos många långivare är det helt kostnadsfritt att göra uttag på sin kontokredit, medan andra tar ut en uttagningsavgift på ett par kronor vid varje tillfälle.

        Det här är ett ganska vanligt upplägg. Kreditkort brukar använda samma princip: du kan handla med ditt kort utan extra avgifter, men om du vill ta ut kontanter eller föra över pengar från ditt kreditkort till till bankkonto, tar man ut en avgift. Uppläggningsavgift – En del kontokrediter är utan uppläggningsavgift medan andra har avgift på upp till 500 kr. Även om det kan kännas som stor summa så fokusera på räntan och andra avgifter. Detta är trots allt en avgift som bara betalas en gång medan krediten är livslång.

        Uttagsavgift – Ett fåtal långivare tar uttagsavgift. Undvik dessa om du kommer ta ut mindre summor (upp till några tusen). En kontokredit ska vara enkel och billig att hantera – du bör inte behöva planera dina uttag för att hålla nere kostnaden.

        Årsavgift – Bankerna har ofta årsavgift på sina kontokrediter. Kreditbolagen har det ytterst sällan även om det förekommer.

        Ränta – Räntan betalas enbart på den del du väljer att ta ut från kontokrediten och den tid du har pengarna till de återbetalas. Är räntan 20 % och du tar ut 3000 kr samt återbetalar efter två månader kostar detta 150 kr + eventuell aviavgift.

        För att få ut pengarna från sin kontokredit så behöver man göra uttag från långivarens app via mobilen eller under ”Mina sidor” när man är inloggad. Uttaget bekräftas sedan med BankID. Ibland tar långivaren ut en uttagsavgift i samband med överföringen som kan bli väldigt kostsam om man gör små uttag många gånger, främst på mindre belopp. Ha gärna god framförhållning, speciellt om det finns en sannolikhet att man behöver pengar igen inom ett par dagar.

         Återbetalning av kontokredit

         Återbetalningen av kontokrediter brukar ske genom en dragning via autogiro, men fakturaalternativ förekommer också.

         Återbetalningstiden är flexibel när det gäller kontokrediter, i jämförelse med snabblån som ofta löper på en förutbestämd tidsperiod.

         Snabblån kan i sin tur förlängas (mot en avgift), men det räknas inte som en amortering på själva lånet. Det kan med andra ord bli en dyr historia att behöva förlänga ett snabblån över en längre period.

         Som med alla lån, gäller det att försöka betala tillbaka det så snabbt man kan. Räntekostnaderna tickar på för varje månad och räntan baseras på det utnyttjade beloppet av krediten. Om man ser till att betala tillbaka så mycket man kan, så snabbt man kan, kan man minimera räntekostnaderna och kontokrediter är under dem premisserna en tämligen konstnadseffektiv låneprodukt.

          Använd kontokrediten om och om igen

          Ett vanligt blancolån innebär att du lånar en större summa direkt. Om du behöver låna mer måste du gå tillbaka till banken och på nytt fylla i en låneansökan. Därtill kommer också en ny kreditupplysning som läggs till i din kredithistorik.

          Med en OnlineKredit kan du låna så många gånger du vill upp till din kreditlimit. Har du nått din limit kan du återigen använda krediten när du betalat av på den. Det behövs bara en kreditupplysning för att du ska få tillgång till hela din kredit.

           Vad är bra med kontokredit?

           Det är inte så svårt att hitta positiva saker med kontokrediter. Priset är en faktor, flexibiliteten i återbetalningen en annan. Det är smidigt att ha ett kreditutrymme tillgängligt om oförutsedda kostnader dyker upp.

           I jämförelse med traditionella kreditkort, kan de flesta kontokrediterna ansökas utan UC, vilket kan vara bra om man är mån om sitt kreditbetyg hos UC.

           Inom segmentet konsumentkrediter (dit både snabblån och kontokrediter räknas) vill vi påstå att det är den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för konsumenten.

            Mer information om kontokredit

            En flexibel låneform där du endast betalar för utnyttjad kredit. Ansök om kreditgräns och utnyttja krediten när du vill för oförutsedda avgifter.

            Med kontokredit betalar du ränta på utnyttjat lånebelopp och återbetalar i din egen takt. Kontokredit är det nya sättet att låna på och fler och fler kreditgivare har på senare tiden gått över till denna nya låneform. Hos kreditgivaren ansöker du om en kreditgräns och sen begär ett uttag till ditt konto. Du kan själv avgöra hur mycket av kreditbeloppet du vill utnyttja och betalar ingen ränta för din outnyttjade kredit.

            Vanligtvis kan du låna allt mellan 1000 kronor och 50 000 kronor. Men var beredd på att den maximala gränsen kommer att bli fastställt först efter en kreditprövning. Det finns också kredit som sträcker sig upp mot 500 000 kr, men då tar kreditgivaren i de flesta fall en UC-kontroll på dig.

            Du har ingen bestämt återbetalningstid när du väljer att utnyttja din kredit. Antingen kan du välja att betala tillbaka hela låneskulden efter 30 dagar eller så kan du delbetala (amortering + ränta) i den takt du önskar tills hela låneskulden är betald.

            Ifall du har fått anmärkningar ska du också vara medveten om att man kan få ett kreditlån med betalningsanmärkning. Det här sker då genom att du blir beviljad kontokredit utan UC, vilket är möjligt hos flertalet givare. En kontokredit med betalningsanmärkning kan för dig som har svårt att få lån annars vara en riktig räddare i nöden.

            Kontokredit hos flexlimit

            Kontokredit hos Flexlimit

            En kontokredit hjälper dig när du möter ett oväntat behov av pengar och när du inte är säker på exakt hur mycket du behöver låna. En kontokredit kan vara t.ex. 10 000kr, men du behöver inte lyfta hela summan på ditt konto direkt, utan du kan lyfta t.ex. 1000 kr idag, 500 kr imorgon och 3000 kr nästa vecka osv.

            Krediten liknar ett vanligt SMSlån men huvudskillnaden är den att lånesumman är bestämd i förväg och att den ansökande kan lyfta pengar på sitt konto flera gånger utan att behöva göra en ny låneansökan varje gång. kontokrediten sparar både tid och pengar för låntagaren och långivaren eftersom låntagaren behöver endast göra en ansökan.

            Behovet att låna pengar kan inträffa oväntat och då kan man råka ut för en otrevlig situation. I de flesta fallen kan kontokrediten hjälpa till med att förbättra situationen. Vad gör du när din månadsbudget är förbrukad och det är ännu 2 veckor tills nästa lönedag? Att leva utan pengar är omöjligt och därför är det en naturlig lösning att låna pengar från en utomstående långivare.

            Bankerna erbjuder gärna lån till konsumenter, men låneprocessen är lång och du måste fysiskt besöka banken för att kunna ansöka om ett lån. Detta passar sällan ihop med nutidens brådskande scheman.

            Hos Flexlimit kan du däremot låna pengar utan dröjsmål: du ansöker direkt via nätet och vi utbetalar pengarna till ditt konto utan några dröjsmål. I tillägg till den kortare låneprocessen, behöver du inte veta exakt hur mycket pengar du behöver, utan du kan ansöka om en kontokredit och lyfta endast den summan som du behöver till ditt konto.

            En kontokredit är ett kortsiktigt lån som Flexlimit beviljar åt konsumenter med god kreditvärdighet. För att kunna ansöka om en kontokredit måste du vara minst 20 år gammal, vara folkbokförd i Sverige och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

            När du har fått kontokrediten beviljad, kommer du att kunna lyfta en valfri summa på ditt konto exakt då du behöver pengar (utan att behöva göra en ny låneansökan). Exempel: om du blir beviljad en kredit på 15 000kr, kan du lyfta 5000kr första dagen, 7500kr om en vecka och så vidare.

            Kontokredit hos Everydayplus

            Kontokredit från Everydayplus

            nEverydayPlus är en kontokredit på upp till 25 000 kronor.
            Du kan göra uttag på din kredit utefter din beviljade kreditgräns. Du kan genomföra ditt uttag genom dina sidor på EverydayPlus online eller via SMSa “UTTAG (SUMMA) till 0765 196 255 – Om du är kund innan 2019 ska du SMSa till 070 00 00 777. Ditt uttag förs sedan över till det bankkonto du angivit i din ansökan.

            Du faktureras via autogiro varje månad det minsta beloppet för delbetalning, du kan självklart betala hela beloppet eller en större summa än den minsta delbetalningen genom extra inbetalning efter autogiro dragningen. I takt med att du återbetalar kommer du återigen få tillgång till det återbetalade kapitalbeloppet i din tillgängliga kredit.

            Det finns flera orsaker till ett behov av en kredit. För vissa handlar det om att täcka upp för oförutsedda kostnader, vissa vill ha en extra buffert medan andra helt enkelt vill njuta lite extra av vardagen. Det är något som vår kredit EverydayPlus kan hjälpa till med. Sedan 2014 har vi försett över 25 000 nöjda kunder med en flexibel kredit som erbjuder stor valfrihet. Som kund styr man över hur många uttag man gör samt väljer själv om man vill delbetala eller slutbetala sin kredit på en gång. Uttagen faktureras i slutet av den nästkommande månaden via autogiro och man betalar enbart för sin nyttjade kredit. Vid ansökan, som görs med BankID, görs en individuell kreditprövning baserat på uppgifter från dig och det externa kreditvärderingsbolaget Bisnode. Att detta görs utförligt är viktigt för oss då vi är en ansvarsfull kreditgivare.

            Du väljer själv hur krediten används. Du kan ta ut allt mellan 1 000-25 000 kr och kan därför anpassa dina uttag efter specifika behov. Det tar inte lång tid att bli beviljad en kredit efter att ansökan gjorts och därefter kan du göra uttag genom EverydayPlus Online eller SMS. Du har pengarna på kontot samma dag. .

            EverydayPlus är en kredit med kundens val i centrum. En kredit som du alltid har möjligheten att återanvända i takt med dina betalningar. Vi på EverydayPlus är nämligen av uppfattningen att ett lå inte ska behöva ta slut efter en användning – då kan en kredit fungera bättre. En bra och smidig kredit ska finnas tillgänglig utan nya ansökningar så länge som kunden önskar. Vi anser att detta är vad som skapar trygghet och underlättar vardagen. Visionen för EverydayPlus är att tillhandahålla en kredit som är på kundens villkor där vi framgångsrikt uppfyller varje persons individuella förväntningar. En kredit där du vet vad du får och som du alltid kan luta dig mot.

             

             Kontokredit hos Expresskredit

             Kontokredit hos Expresskredit

             Expresskredit erbjuder vi snabblån & kontokrediter som inte kräver varken garantier eller borgen av dig som låntagare. Hos Expresskredit kan du fylla i vår ansökan om snabblån direkt här på vår hemsida, har du lånat av oss tidigare kan du även söka via telefon.

             Vi erbjuder dig som privatperson att flexibelt låna upp till 30 000 kr och vi har som mål att erbjuda dig marknadens bästa och tryggaste snabblån. Många av våra kunder använder vårt snabblån till att lösa situationer där man tillfälligt har brist på pengar eller där man helt enkelt behöver en liten buffert till det oförutsedda. Ansökan är gratis och du kan i lugn och ro gå över kostnaderna för lånet och efter ansökan får du ett förhandsbesked direkt på din skärm.

             När du har tagit ut det belopp som du behöver betalar du det minsta beloppet per månad via autogiro, som är beroende på din totala skuld. Från 250 kronor till 2 300 kronor, varav de första är om din skuld är under 5 000 kronor och sista om skulden är över 50 000 kronor. Men du kan också välja att betala av krediten snabbare eller helt och hållet lösa hela skulden när du vill utan kostnad.

             Ansökan och krediten hos oss är anonym. Vi behandlar din ansökan med högsta möjliga sekretess och ingen kan få reda på att du har en kredit hos oss om de inte har tillgång till din e-postadress. Vi använder oss inte av UC så vår kreditupplysnings påverkar inte din kreditvärdighet. Har du Kivra kommer även kreditupplysnings kopian dit.

              

              Kontokredit hos ViaConto

              Kontokredit hos ViaConto

              ViaConto.se erbjuder en smart och flexibel utlåningsprodukt – en kredit där du själv väljer ett lånebelopp som passar dig och dina behov. Du betalar endast för det använda beloppet. Sedan finns alltid möjligheten att ansöka om höjd kreditlimit vid behov.

              Hos ViaConto.se får du flexibla betalningsmöjligheter – den lägsta månadsbetalningen betalas via direktdebitering och du kan välja betalningsvillkor för resten av lånebeloppet själv.

              Välj din betalningsdag gratis, återbetala hela beloppet eller betala månadsvis. Viaconto.se – en kreditlinje som är byggd för din bekvämlighet

              ViaConto är en löpande kontokredit, ungefär som ett kreditkort fast utan kortet, med en kreditgräns upp till 20 000 kronor. När du har beviljats din kreditlimit utbetalar vi hela det beviljade kreditbeloppet till ditt bankkonto. När du har amorterat av en del av din kredit kan du göra nya uttag inom den beviljade kreditlimiten. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om kontokredit eller höjning av din kreditlimit och du betalar bara för den delen som du utnyttjar.

              Kontokredit hos GF Money

              Kontokredit hos GF Money

              GF Moneys kreditkonto är en mångsidig kredit som uppfyller många olika finansieringsbehov. Du kan ansöka om ett kreditutrymme från 1 000 till 30 000 kronor. Vi debiteras inte för extra kostnader som ansökningsavgifter eller årsavgift. Du betalar endast för det utrymme du har använt.

              Du kan ansöka om kredit med ett utrymme på upp till 30 000 kronor och använda det belopp som behövs för stunden. Vi har en lång återbetalning vilket håller dina kostnader låga så det inte belastar din ekonomi allt för mycket.

              När du ansöker om en kontokredit hos GF Money behöver du inte lämna någon säkerhet eller pant. Vi säkerställer din återbetalningsförmåga, bland annat genom att kontrollera din kreditinformationen via moderna analysmetoder.

              I bästa fall kommer du få pengar på ditt konto direkt efter ansökan har blivit godkänd, detta tar oftast några minuter. Beroende på vilken bank du har kan det ta olika långt tid. Om du har Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank har vi direktutbetalning 24 timmar om dygnet, alla dagar på året oavsett om kundtjänst har öppet eller inte.

              Konsumentkreditgivaren GF Money är flexibel och använder modern teknik. Du ansöker om en kontokredit direkt på hemsidan och behöver till exempel inte besöka ett bankkontor eller gå på pinsamma möten med din bankman. Vi är också måna över att du ska kunna vara så anonym som möjligt, vi skickar våra kreditupplysningskopior till Kivra och din bank kan inte se kreditupplysingen. Om det önskas kan du få all avisering direkt till din e-post.

               Kontokredit hos Tryggkredit

               Kontokredit från Tryggkredit

               Behöver du en flexibel buffert eller en trygg lösning på oväntade utgifter och händelser? Vi på Tryggkredit erbjuder en bra låneform som gör det möjligt för dig som låntagare att återbetala i egen takt. För oss är det viktigt att i största möjliga mån underlätta för dig som kund och minska risken för att våra tjänster påverkar din privatekonomi negativt. Därför aviserar vi dig varje månad och förhindrar på så vis att krediten leder vidare till stora, svårhanterliga skulder.

               För oss på Tryggkredit är direkt, tillgänglig kredit och flexibel återbetalning grundläggande ledord. Vi har anpassat vår låneform till att vara så överblickbar och lätthanterlig som möjligt, i alla steg. Från ansökan till utbetalning och amortering. Om du väljer att låna via oss kan du med andra ord alltid vara säker på att du har kontroll och frihet att använda eller betala av beloppet som du själv önskar.

               En användbar kontokredit bygger på tillgänglighet och trygghet och naturligtvis även flexibilitet. För att beloppet ska innebära en tacksam buffert att luta sig mot kan du alltid ansöka om uttag – och få pengar utbetalt omgående. Allt detta kan vi på Tryggkredit hjälpa dig med.

                Kontokredit hos kundfinans

                Kontokredit hos kundfinans

                Vi erbjuder en högkostnadskredit i form av kontokredit på limiter 5 000 till 30 000 kronor. När du ansöker om en kredit hos oss beviljar vi dig det högsta kreditutrymmet som din ekonomi klarar av. Du väljer sedan själv hur mycket av den limiten du använder dig av. När du ansöker kan du välja ditt uttagsbelopp, om du inte är kreditvärdig för det uttaget kommer du bli beviljad det belopp som fungerar för din ekonomi.

                Vi kan även begränsa din möjlighet att använda krediten, om du är en ny kund eller en tidigare kund som tidigare har betalt sent kommer du endast kunna maximalt utnyttja 10 000 kronor av din limit oavsett vad din totala limit är. Du kan exempel bli beviljad en kredit på 30 000 kronor men endast nyttja 10 000 kronor tillsvidare. För varje faktura som du betalar i tid höjs din nyttjande nivå med 5 till 10 000 kronor per steg förutsatt att du fortfarande är kreditvärdig. Detta gör vi som ett led i att vara en trygg och ansvarstagande kreditgivare genom att förhindra överbelåning.

                Ditt kreditkonto hos Kundfinans kostar inget att ha. Du betalar endast när du utnyttjar din kredit hos oss. Du betalar då endast ränta för beloppet som är utnyttjat, 280 kronor i start-avgift, 95 kronor för varje uttag du gör och om du har en skuld den 14:e betalar du även en avi/månadsavgift om 45 kronor i samband med att du betalar din faktura.

                Du kan begära ut uttag när som helst direkt på mina sidor. Du ser direkt vad det kommer att kosta dig extra per månad. Uttagen betalas ut dygnet runt oavsett dag. Om du har Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank kommer pengarna in direkt, för övriga banker finns pengarna tillgängliga inom en bankdag.

                Med vår mina sidor kan du begära uttag ifrån din kontokredit, höja din kreditgräns, se samtliga händelser på ditt konto, ändra uppgifter och mycket mera!

                •  Logga in snabbt, enkelt och säkert med BankID
                •  Ta ut pengar från din kontokredit eller höj din kreditgräns
                •  Se alla händelser som har skett på din kontokredit
                •  Hantera dina fakturor
                •  Ändra dina uppgifter

                Privatperson över 18 år, en taxerad inkomst senaste två åren, folkbokförd i Sverige de senaste fem åren, inga betalningsanmärkningar, inga aktiva ärenden hos kronofogden, inget skuldsaldo, ingen skuldsanering, inte skyddad identitet, eget svenskt bankkonto och att man klarar sedvanlig kreditprövning.