Kontokredit

Nytt för November: Kontokredit hos ViaConto, även öppet på lördagar.

Jämförelse av kontokredit. Kontokredit är som ett kreditkort i mobilen, bra lösning när du inte vet hur mycket pengar du är i behov av. Du kan göra uttag av din beviljade kredit alla timmar på dygnet. Du betalar enbart ränta för det nyttjade beloppet.

Kreditgivare Info Lånebelopp Ansök
Kontokredit hos ViaConto Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja
BankID: Nej
Löptid: 3 månader
1000 - 6000 kr Ansök Läs mer
Smspengar - kontokredit upp till 30 000 kr Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: upp till 3 månader
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Kontokredit hos pluskan Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja öppet till 17:00
BankID: Nej
Löptid: upp till 4 år
5000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja
BankID: Nej
Löptid: 1000 - 50000 sek
Ansök Läs mer
Blanco lån eller kontokredit hos Monara Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Öppet 24/7
BankID: Nej
Löptid: Upp till 12 månader
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Mobillån smslån Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja, lördagar
BankID: Ja
Löptid: 1-12 månader
1000 - 25000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Ja
Löptid: Upp till 32 månader
5 000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
kundfinans smslån kontokredit Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Ja
Löptid: 1 - 3 månader
5000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Lån hos GF Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja
BankID: Nej
Löptid: månadsinbetalningar med lägsta belopp
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Ja
Löptid: Upp till 21 månader
5 000 - 20 000 kr Ansök Läs mer
lån hos Ferratum Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja till Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank bank
BankID: Nej
Löptid: upp till 90 dagar
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: Upp till 3 månader
5000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
USA Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: lör, sön 10-14
BankID: Nej
Löptid: Upp till 12 månader
1000 - 25000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: 3-12 år
5000 - 300 000 kr Ansök Läs mer

Lista på olika kreditgivare som erbjuder kontokredit

Kontokredit är som ett kreditkort utan ett fysiskt kort. Du kan nyttja krediten när du vill. Utbetalningar sker 24/7.

Här har vi listat alla kreditgivare som erbjuder kontokredit. Kontokredit är bra att använda som en buffert om det uppstår några oförutsedda utgifter eftersom du inte betalar ränta så länge du inte utnyttjar kontokrediten.

Kontokredit

Kontokredit fungerar precis som ett kreditkort fast du inte har något fysiskt kort. Du ansöker om lån och får ett beviljat belopp. Du kan sedan välja hur mycket av det beviljade beloppet som du har du vill använda dig av. Du betalar endast för den del av kontokrediten som du faktiskt använder.

Flexibla lån

Ett flexibelt lån ger dig möjlighet att återbetala i den takt som passar dig. Du väljer hur stor kontokredit du behöver och avgör själv hur stor del av limiten du kommer att utnyttja.

Kreditgräns för kontokredit

Kreditgränsen för din kontokredit bestäms av din kreditvärdighet. Oftast man kan höja sin kreditgräns efter man har visat att man kan betala tillbaka lånet.

Nyttjandegräns

Nyttjandegräns som går ut på att du inte får tillgång till hela din kreditgräns tills du har bevisat att du har en god betalningsförmåga.

KALP – Kalkyl

Kvar-att-leva-på kalkyl (KALP) görs för att säkerställa att du har råd med månadskostnaden för lånet. 

ViaConto erbjuder KontoKredit

Kontokredit hos ViaConto

ViaConto är en löpande kontokredit, ungefär som ett kreditkort fast utan kortet, med en kreditgräns upp till 20 000 kronor. När du har beviljats din kreditlimit utbetalar vi hela det beviljade kreditbeloppet till ditt bankkonto. När du har amorterat av en del av din kredit kan du göra nya uttag inom den beviljade kreditlimiten. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om kontokredit eller höjning av din kreditlimit och du betalar bara för den delen som du utnyttjar.

Du kan ansöka om en kreditgräns mellan 1000 och 20 000 kronor. Högsta kreditgräns för nya kunder är 6000 kr. Beviljat belopp utbetalas till ditt konto. Har du beviljats en lägre kreditgräns kan du senare ansöka om en höjning. Du måste ha återbetalat din första kredit fullt för att ansöka om en högre kreditlimit. Ansökan görs via din kundprofil. Har du förfallna fakturor hos ViaKredit eller ViaConto kan du inte ansöka om en högre kreditlimit.

För att beviljas ett lån måste du uppfylla följande villkor:

 • Myndig och folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år
 • Ej skyddad identitet, ej satt under förvaltarskap
 • Inneha eget privatkonto i svensk bank
 • Inneha egen mobiltelefon
 • Har du lånat hos oss tidigare, kontrollerar vi om du har skött dina tidigare lån hos oss.
 • Deklarerad inkomst i Sverige

Vi genomför alltid sedvanlig kreditprövning.

Du kan göra uttag genom att logga in på din kundprofil och ansöka om uttag. Du kan ansöka om kredit dygnet runt. Du får ett preliminärt besked direkt på skärmen som visar om du uppfyller våra grundkrav. Därefter behandlar våra kredithandläggare din ansökan under kundtjänstens öppettider och du får ett slutgiltigt beslut per sms. Vanligtvis kan vi behandla en kreditansökan inom 20 minuter.

Har din kredit beviljats innan kl 13.30 på vardagar får du pengarna samma dag. Har din kredit beviljats efter kl 13.30 eller under en helgdag får du vanligtvis pengar nästa vardag. Har du konto i Nordea får du pengarna kort efter att du har beviljats kredit. Detsamma gäller när du ansöker om uttag inom din beviljade kreditgräns.

Everydayplus erbjuder kontokredit

EverydayPlus finns det inga dolda avgifter. Du betalar enbart för utnyttjat belopp och uppläggningsavgiften när du blir kund. Det innebär att det är gratis att ha ett aktivt konto om det inte finns någon skuld. På så sätt kan krediten smidigt användas när behovet verkligen uppstår.

Det finns ingen gräns för hur många gånger du kan göra uttag på EverydayPlus så länge det finns kreditutrymme för ditt tilltänkta uttag. Det är enkelt att få en överblick över sina gjorda uttag på EverydayPlus Online. Med hjälp av kalkylatorn räknar du enkelt ut hur mycket ditt uttag kommer kosta.

På EverydayPlus finns valfrihet i återbetalningen av gjorda uttag. Du kan välja att delbetala eller slutbetala din skuld när du vill. Det minsta delbetalningsbeloppet per månad är 4 % av kapitalskulden eller minst 200 kronor. Därpå tillkommer räntan och avgifter. Faktureringen sker genom autogiro men du kan alltid lägga in en extra betalning och skapa en plan som passar dig.

Monara erbjuder kontokredit

Kreditgivaren Monara erbjuder flexibel kontokredit.
Kreditgivaren Monara erbjuder flexibel kontokredit

Monara erbjuder kontokredit på 1000 – 30 000 kr. Monaras kontokredit fungerar kreditkort. Skillnaden är att du inte har ett fysiskt kort. Räntan på kontokrediter är fördelaktiga. Som kunden betalar endast ränta för den del av krediten som använts.

Krav för att kunna få kontokredit hos Monara

 • Du ska vara minst 20 år gammal
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Inga betalningsanmärkningar

Varför ska jag välja kreditgivaren Monara?

Monara erbjuder Snabb utbetalning till storbankerna (Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken & Danske Bank). Utbetalningen av din kontokredit görs inom fem minuter.

Monara erbjuder flexibel återbetalning på sina kontokrediter. Du väljer själv hur mycket du vill betala på din kredit. Monara erbjuder ett lägsta månadsbelopp för din kredit varje månad och du kan betala mer om så önskas.

Kreditupplysning tas inte hos UC då Monara använder sig utav Bisnode istället.

GF Money erbjuder kontokredit

GF Money erbjuder kontokredit från 1000 – 30 000 kr. Du kan göra uttag när som helt och få pengarna utbetalda direkt till ditt konto.

Vilka är GF Money?

GF Money är en nordisk fintech grupp som har verksamhet i Sverige, Finland och Danmark. I Sverige och Danmark erbjuder GF Money konsumentkrediter i form av kreditkonton.


I Finland erbjuder GF Money konsumentkrediter i form av kreditkonton och annuitetslån men erbjuder även finansiella tjänster till företag så som leasing, företagslån och fastighetsinvesteringar. GF Money erbjuder flexibla kontokrediter på upp till 30 000 kronor.

Kreditgivare är GF Money Consumer Finance AB, en leverantör av moderna finansiella lösning. Vårt organisationsnummer är 556876-2578 och är under tillsyn av Finansinspektionen och Konsumentverket.

Krav för att kunna få kontokredit hos GF Money

 • Du behöver vara mellan 18 till 72 år
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Inga betalningsanmärkningar

Grundkraven är att du behöver vara mellan 18 till 72 år och vara folkbokförd i Sverige i de senaste fem åren.

Vad är räntan på lånet?

Den nominella räntan för kontokrediter är 39,3 % (3,275 % i månadsränta). Ett typiskt uttag av 15 000 kronor som återbetalas om 12 tillfällen (ett år) är den effektiva räntan 56,73 % med ett snitt belopp per månad om 1 750 kronor.

Är det avgifter på lånet?

Ja det tillkommer en uppläggningsavgift, en uttagsavgift för varje uttag och en aviseringsavgift vid varje fakturatillfälle. Vad de avgifterna är för tillfället kan du se under Räntor och avgifter. Vi har inga årsavgifter och du betalar endast ränta för det lånebelopp som du har tagit ut.

Hur ansöker jag om lån?

Du är välkommen att skicka in din ansökan direkt till oss här på hemsidan eller genom att ringa vår kundtjänst på 08 – 50 23 7000 så hjälper vi dig gott som vi kan. Du får snabbt ett förhandsbesked oavsett vilket sätt du ansöker om. Vi hanterar sedan din ansökan och återkommer med ett slutgiltigt besked kort efter du har fått förhandsbeskedet.

Kan jag bestämma min kreditgräns?

Nej du kan inte själv välja din kreditgräns. Vid ansökan väljer du det uttag du vill göra första gången. Sedan bestäms din kreditgräns av din kreditvärdighet.

Kan jag höja min kreditgräns?

Ja, om du har möjlighet till det kan du se om du loggar in på mina sidor. Oftast man kan höja sin kreditgräns efter man har visat att man kan betala tillbaka lånet.

Vad är en nyttjandegräns?

Om du är en ny kund eller har återbetalt sent tidigare kan vi begränsa din möjlighet att använda krediten. Vi tillämpar en nyttjandegräns som går ut på att du inte får tillgång till hela din kreditgräns tills du har bevisat att du har en god betalningsförmåga.

För varje betalning du gör i tid så öker din nyttjandegräns i steg om 5 till 10 000 kronor upp till din beviljade kreditgräns. Ett exempel är att du kan bli beviljad en kreditgräns om 30 000 kronor men kan endast nyttja 10 000 kronor tills du har bevisat att du kan betala din kredit i tid.

Hur tar jag ut pengar?

För att ta ut pengar loggar du in på mina sidor med ditt BankID eller de inloggningsdetaljer du angav vid ansökan. Där kan du själv välja att ta ut det belopp som du önskar inom det utrymmet som du har kvar.

Hur snabbt kommer pengarna?

Från det tillfället du har valt att ta ut pengar från ditt lån till ditt registrerade konto kommer pengarna finnas på ditt konto efter fem minuter om du har Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank. Ibland händer det att det är problem i driften och det kan du se under vår sida om driftstatus. Om du inte har någon av de nämnda bankerna kommer pengarna på kontot nästa bankdag.

Varför nekas mitt uttag?

Kontrollera att alla fakturor är betalda, obetalda fakturor hindrar uttag. Din kreditgräns kan även vara förbrukad, för att kontrollera detta kan du logga in på mina sidor eller kontakta kundtjänst. Din ekonomi kan ha förändrats och du inte längre är kreditvärdig, t.ex. att du har fått en betalningsanmärkning eller skuld hos kronofogden.

Vad händer om autogirot misslyckats?

Om det misslyckas försöker vi dra beloppet på nytt varje dag de kommande tre bankdagarna. Om vi fortfarande inte kan få en betalning kommer det att skickas ut en påminnelse till din hemadress.

Kan jag få fakturan via e-post?

Ja, när du ansöker om ditt lån kan du välja hur du vill ha fakturan.

Registrerar ni lån hos UC?

Nej vi registrerar inte våra lån hos UC och vi använder oss av creditsafe.

Tar ni alltid en kreditupplysning?

Ja vi tar alltid en kreditupplysning innan vi kan bevilja dig ett lån eller ett nytt uttag. Denna kreditupplysning belastar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av någon utomstående part. Vi samarbetar med Creditsafe för att vår tjänst ska vara så anonym som möjligt.

Skickar ni hem en kreditupplysningskopia?

En kreditupplysningskopia skickas alltid ut när vi gör en ny kreditupplysning på dig. Den skickas i första hand ut digitalt till dig med Kivra inkorg, har du inte någon digital inkorg skickas den till din folkbokföringsadress.

Kan jag få lån trots jag har betalningsanmärkningar?

Nej, vi godkänner tyvärr inte att man har någon betalningsanmärkning.

Hur identifierar man sig?

Du identifierar dig först och främst genom att använda ditt BankID, om du inte har möjlighet till detta godkänner vi att du skickar in giltiga ID-handlingar och medföljande dokument som kan styrka din identitet. Allt sker säkert och dina uppgifter skyddas av modern teknik. Är du egen företagare ser vi gärna en resultaträkning för att verifiera din inkomst.

Har GF Money företagslån?

Nej, GF Money erbjuder inga företagslån.

Behöver jag ha Bankid för att ansöka?

Ja, du kan låna med BankID för att kunna ansöka om kredit hos oss.

Är GF Moneys lån ett korttidslån?

Nej, GF Moneys lån är kontokredit.

Rocker f.d Bynk erbjuder kontokredit

Rocker fd bynk erbjuder kontokredit
Bynk har blivit Rocker

Bynk/rocker är framtidens bank för dig som lever ditt liv i mobilen. Du kan genom ett klick pausa din betalning 4 månader om året, ändra din månadskostnad eller utöka ditt lån. Vi ger dig verktygen som hjälper dig ta kontroll över din ekonomi, när, hur och var du vill. Bynk – som en bank borde fungera!

Vem får låna?
Fast jobb, pensionär, eget företag

Vem får inte låna?
Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofoogden

När betalas pengarna ut?
I de flesta fall inom 1 bankdag

Vad skiljer Bynk från andra?
– Du kan själv ändra din månadskostnad
– Du kan pausa din betalning
– Du kan utöka ditt lån

Mer om Rocker/bynk

Vi på Bynk är måna om att du som tar ett lån hos oss också ska kunna betala tillbaka ditt lån. Därför gör vi alltid en noggrann kreditkontroll innan vi beviljar och betalar ut ett lån. 

För att kunna fatta ett så välgrundat beslut som möjligt, behöver du som ansöker ge oss relevant information om din privatekonomiska situation. Därefter inhämtar vi ytterligare information från två olika kreditupplysningsbolag. 

Med utgångspunkt i den samlade information vi har fått, gör vi en helhetsbedömning av kreditvärdigheten med hjälp av modeller och med stöd av ett omfattande regelverk. Därutöver gör vi alltid en så kallad kvar-att-leva-på kalkyl (KALP) för att säkerställa att du har råd med månadskostnaden för lånet. 

I många fall väljer vi att inte bevilja ett lån. Om vi inte kan vara helt säkra på att det finns tillräckliga möjligheter att återbetala, så nekar vi lånet.

Lumify erbjuder kontokredit

Lumify erbjuder kontokredit
Kontokredit hos Lumify

Hos Lumify kan du få kontokredit mellan 2000 – 20 000 kr. Krediten är räntefri de 30 första dagarna. Utbetalning 24/7 till alla banker via Zimpler, du kan ansöka via bankid.

En genomsnittlig ansökan tar endast ett par minuter från dess att ansökan påbörjats tills den godkänts. Det kan ta längre tid om vi skulle behöva begära in kompletterande uppgifter ifrån dig eller om vi manuellt behöver gå igenom din ansökan.

Om du har ett bankkonto hos någon utav de svenska storbankerna (Nordea, SEB, Swedbank eller Handelsbanken) så har du pengarna på ditt konto normalt sett inom 15 minuter efter att krediten beviljats, dygnet runt!

Har du en annan bank än dessa fyra kommer pengarna normalt in under dagen om din ansökan beviljats under morgonen eller förmiddagen en helgfri vardag. Har ansökan beviljats under eftermiddagen eller kvällen alternativt under en helgdag så kommer pengarna in nästkommande helgfria vardag.

Lånbutiken erbjuder kontokredit

Lånbutiken erbjuder kontokredit, som ett kreditkort i mobilen
Kontokredit hos lånbutiken

Lånbutikens kontokredit fungerar som ett kreditkort, men utan plastkortet. Du beviljas en kreditgräns mellan 25 000 och 50 000 kronor som du sedan kan disponera som du vill. Det går bra att plocka ut en mindre summa och sedan betala tillbaka när du får lön. Precis som ett snabblån men billigare och mer flexibelt.

Som en ny kund ansöker du alltid via lånbutikens hemsida. Välj ett belopp ovan, mellan 3 000 – 50 000 kronor samt återbetalningstid för att komma vidare. För att bli beviljad ett sms-lån krävs följande:

 • Minst vara 20 år gammal
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan 2 år tillbaka.
 • Sakna betalningsanmärkningar hos kronofogden.
 • Identifiera dig enligt något av de tillgängliga sätten (via ett mobilabonnemang registrerat i ditt namn, via BankID eller Mobilt Bank-ID)

Låna pengar snabbt med Lånbutikens flexibla kontokredit

Behöver du en flexibel buffert eller en snabb lösning på oväntade utgifter och händelser? Lånbutiken erbjuder en smidig och flexibel låneform där själv har möjlighet att bestämma hur mycket pengar du vill låna. Låna 3 000 till 50 000 kronor och betala tillbaka i din egen takt.

Vi ger dig möjligheten att låna enkelt och smidigt så att du alltid har tillgång till pengar när du behöver dem. kontokredit fungerar precis som ett kreditkort, den enda skillnaden är att du slipper plastkortet. Vi tar bara ut ränta på den del av kredit som du utnyttjat.

Med hjälp av vår kalkylator kan du räkna på ut kostnaden för ditt lån, bestämma hur mycket och hur länge du vill låna och se vad månadskostnaden för ditt lån blir.

Du kan hantera dina låneärenden, ansöka om utökat lånetak och ta ut mer pengar från det beviljade beloppet via dina sidor på lånbutiken.se. Kom ihåg att lånet ska betalas tillbaka med ränta och övriga avgifter (se priser för lånet här). Om du inte kan betala av på ditt lån i tid en månad se till att ta kontakt med oss direkt.

Välj själv hur du vill lägga upp återbetalningen

Lånet delbetalas en gång per månad. Du har möjlighet att själv avgöra hur mycket du vill betala tillbaka varje månad, vårt enda krav är att du betalar in minst 1000 kronor eller 10 procent av det utnyttjade beloppet. På så vis blir månadskostnaden avsevärt lägre än vad den är på traditionella snabblån där du betalar ränta på hela beloppet oavsett om du gjort av med pengarna eller inte. Dessutom är räntan i regel betydligt högre på sådana lån.

Ifall du vill återbetala hela eller delar av ditt lån tidigare, kan du alltid betala en större summa till oss. Efter varje återbetalning återställs din tillgång till lånet på samma sätt som på ett kreditkort. Du kan också hantera din kredit och se när du ska betala och hur mycket via dina sidor på Lanbutiken.se. Vi skickar även hem en räkning varje månad med posten eller till din e-postadress, så du behöver aldrig oroa dig för att glömma bort en betalning av misstag. Alla dina uttag, räntekostnader och andra avgifter finns specificerade på den månatliga räkningen.

Direkt utbetalning

Vi har direktöverföring till Nordea och Handelsbanken. Pengarna överförs till kontot inom en timme från att ansökan är godkänd. Till övriga banker måste en ansökan komma in före kl.13 för att man skall få pengarna samma bankdag. Om en ansökan kommer in efter kl. 13 kommer pengarna följande bankdag. Kom ihåg att lämna in ansökan före kl 13 på fredagen så att pengarna hinner överföras innan helgen.

Ferratum Money erbjuder kontokredit

Ferratum money erbjuder kontokredit
Kontokredit hos ferratum money

Ferratum Money erbjuder kontokredit lån mellan 1 000 kr och 30 000 kr. För att ansöka om kontokredit gäller dessa villkor: åldersgräns på 21 år , deklarerad inkomst , inget skuldsaldo hos kronofogden , folkbokförd i Sverige.

Just nu finns chansen till en högre kreditgräns  för din Kontokredit på upp till 30 000 kr för dig som har en god återbetalningsförmåga. Du kommer att bli meddelad då vi kan erbjuda dig en högre kreditgräns, och i regel sker detta efter minst sex månader. En period på sex månader som kund hos Ferratum ger oss en bild av om det är rimligt att bevilja en högre kredit.

Lånekostnad vid kontokredit

Du betalar först när du nyttjar krediten på ditt konto. Månatlig ränta är 3,3 %. Det är fria uttag på din beviljade kredit och inga fakturaavgifter tillkommer! 

Villkoren för att ansöka om Ferratum Credit

Åldersgräns på 21 år 

Deklarerad inkomst 

Inget skuldsaldo hos Kronofogden 

Folkbokförd i Sverige 

höja kreditgränsen

Just nu finns chansen till en högre kreditgräns på upp till 45 000 kr för dig som har en god återbetalningsförmåga. Du kommer att bli meddelad då vi kan erbjuda dig en högre kreditgräns, och i regel sker detta efter minst sex månader. En period på sex månader som kund hos Ferratum ger oss en bild av om det är rimligt att bevilja en högre kredit.

Mobillån erbjuder kontokredit

Mobillån erbjuder kontokredit/onlinekredit
Kontokredit hos mobillån

Söker du en flexibel kreditlösning med möjlighet att återbetala i den takt som passar dig? Då är kontokredit från Mobillån lösningen för dig. Välj hur stor kontokredit du behöver och avgör själv hur stor del av limiten du kommer att utnyttja. Vi hjälper dig även i samband med de mest oförutsedda händelserna och tack vare vår direktutbetalning till många av de större bankerna får du snabbt tillgång till dina pengar.

Lånetjänsten kontokredit innebär

 • Snabb respons på din ansökan
 • Snabb utbetalning
 • Trygghet när oväntade utgifter uppstår
 • Flexibel återbetalning efter dina förutsättningar

Med Mobillåns app kan du begära uttag från din kontokredit och höja ditt kreditutrymme. Appen hjälper dig att hantera din kontokredit, enklare blir det inte! Du kan när som helst begära uttag på din kontokredit. Din ansökan hanteras omgående. Du kan även ansöka om att höja din kreditgräns på upp till 40 000 kr.

 • Logga in snabbt, enkelt och säkert med BankID
 • Ta ut pengar från din kontokredit eller höj din kreditgräns
 • Få en bra översikt på din kontokredit
 • Fakturaöversikten hjälper dig att aldrig missa en faktura

Kontokredit hos Northmill

Med en kreditgräns upp till 50 000 kronor kan Northmills kontokredit användas som en flexibel buffert, där du endast lånar det du behöver och bara betalar för det du utnyttjar.

Kontokrediten fungerar ungefär som ett kreditkort, fast utan ett fysiskt kort. Till ett förmånligt pris lånar privatpersoner helt enkelt utefter sina behov. Ansökningsprocessen är helt digital och lånebesked ges direkt.

Northmill är en bank för alla som ger människor verktygen att göra bättre ekonomiska val. Vi har hjälpt över 200 000 kunder och idag är vi 150 medarbetare i tre länder. Northmill Bank AB grundades 2006 och står under tillsyn av Finansinspektionen och omfattas av lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse.

Om kontokredit hos Northmill

Ibland förändras saker och ting från den ena dagen till den andra. Därför ville vi ta fram en produkt som kunde möta den osäkerhet som snabba förändringar kan föra med sig. Vår kontokredit är avsedd att vara en fast, trygg och säker del av vardagen. I den mån den är föränderlig, är den det på dina premisser.

Du lånar endast det du behöver upp till 50 000 kronor. Du betalar endast för det du utnyttjar och väljer själv din månadsbetalning, minst 3 % av din utgående skuld.

Smspengar erbjuder kontokredit

smspengar erbjuder kontokredit/onlinekredit
Kontokredit hos småpengar

Vår online kredit, även kallat kontokredit är en kredit på upp till 30 000 kronor som kan återbetalas i små månadsbetalningar

Smspengars kontokonto passar dig som behöver låna pengar tillfälligt men inte vet hur mycket du kommer att behöva. Gör uttag på det belopp du behöver för tillfället, betala endast ränta för den utnyttjade delen och välj själv hur snabbt du vill betala tillbaka.

Du ansöker enkelt och säkert via smspengars webformulär på hemsidan, där skapar du ett konto och fyller i uppgifter om dig själv och din ekonomi. Innan ansökan kan beviljas behöver du identifiera dig genom att logga in på din bank via BankID eller personlig inloggning. Har du inte möjlighet till det kan du skicka in kopior på ID-handling och lönespecifikationer.

Du kan sedan enkelt logga in på mina sidor och välja att göra uttag.

Ränta på kontokrediten

Den nominella räntan för kontokrediter är 39,3 % (3,275 % i månadsränta). Ett typiskt uttag av 15 000 kronor som betalas med minst att betala under de första 11 månaderna (ca 835 kr/mån) och resterande del av skulden sista månaden (11 808 kr) uppgår den effektiva räntan till 56,39%. Totalt att betala 21 055 kr

Att använda hela onlinekrediten

Är du en ny kund eller har varit sen med ett lån tidigare kommer du max kunna ta ut 10 000 kronor första gången. 

När du har visat att du kan betala tillbaka i tid får du helt enkelt tillgång till mer utrymme i steg av din kredit. Detta gör vi som ett led i att vara en trygg och ansvarstagande kreditgivare genom att förhindra överbelåning.

Kontokredit hos Expresskredit

Expresskredit erbjuder kontokredit/onlinekredit

Hos oss kan du enkelt söka om ett snabblån på upp till 30 000 kronor. Vid ansökan blir du beviljad ett kreditutrymme som du själv kan styra över, vi erbjuder utrymmen om 5 000 till 30 000 kronor och du betalar endast ränta för det belopp av lånet som du har utnyttjat. Inga årsavgifter eller ansökningsavgifter.

Vårt flexibla snabblån fungerar precis som ett kreditkort fast på nätet. Du använder vårt enkla formulär och söker om en kredit och får ett beviljat kreditutrymme. Du kan sedan välja hur mycket av det utrymmet som du har blivit beviljad du vill använda dig av. Och det bästa av allt är att du endast betalar för den del av lånet du verkligen använder.

Räntan på kontokrediten

Den nominella räntan för kontokrediten är 39,3 % (3,8 % i månadsränta). Ett typiskt uttag av 15 000 kronor som återbetalas om 12 tillfällen (ett år) är den effektiva räntan 56,73 % med ett snitt belopp per månad om 1 780 kronor. Uttagsavgift om 49 kr och uppläggningsavgift om 320 kr betalas i samband med första aviseringen efter uttaget, 35 kr i aviavgift betalas vid varje betalningstillfälle. Totalkostnad 21 055 kr.

Krav på kontokrediten

Grundkraven är att du behöver vara mellan 18 till 72 år gammal och vara folkbokförd i Sverige i minst fem år, en deklarerad inkomst i minst två år, inget skuldsaldo, utmätningsförsök eller betalningsanmärkningar.

Kontokredit hos Flexlimit

Flexlimit erbjuder kontokredit

Krediten liknar ett vanligt SMSlån men huvudskillnaden är den att lånesumman är bestämd i förväg och att den ansökande kan lyfta pengar på sitt konto flera gånger utan att behöva göra en ny låneansökan varje gång. kontokrediten sparar både tid och pengar för låntagaren och långivaren eftersom låntagaren behöver endast göra en ansökan.

En kontokredit passar både för litet och för stort behov

Behovet att låna pengar kan inträffa oväntat och då kan man råka ut för en otrevlig situation. I de flesta fallen kan kontokrediten hjälpa till med att förbättra situationen. Vad gör du när din månadsbudget är förbrukad och det är ännu 2 veckor tills nästa lönedag? Att leva utan pengar är omöjligt och därför är det en naturlig lösning att låna pengar från en utomstående långivare.

Bankerna erbjuder gärna lån till konsumenter, men låneprocessen är lång och du måste fysiskt besöka banken för att kunna ansöka om ett lån. Detta passar sällan ihop med nutidens brådskande scheman.

Hos Flexlimit kan du däremot låna pengar utan dröjsmål: du ansöker direkt via nätet och vi utbetalar pengarna till ditt konto utan några dröjsmål. I tillägg till den kortare låneprocessen, behöver du inte veta exakt hur mycket pengar du behöver, utan du kan ansöka om en kontokredit och lyfta endast den summan som du behöver till ditt konto.

Ansök kontokredit på 3 000, 5 000, 10 000, 15 000 eller 20 000 kr

En kontokredit är ett kortsiktigt lån som Flexlimit beviljar åt konsumenter med god kreditvärdighet. För att kunna ansöka om en kontokredit måste du vara minst 20 år gammal, vara folkbokförd i Sverige och du får inte ha några betalningsanmärkningar.

När du har fått kontokrediten beviljad, kommer du att kunna lyfta en valfri summa på ditt konto exakt då du behöver pengar (utan att behöva göra en ny låneansökan). Exempel: om du blir beviljad en kredit på 15 000kr, kan du lyfta 5000kr första dagen, 7500kr om en vecka och så vidare.

FlexLimit är en kontokredit, dvs. ett fortlöpande låneavtal där du kan göra uttag till ditt bankkonto när du är i behov av pengar. Välj den kreditgräns du önskar (dvs. den maximala lånesumman) och gör sedan uttag till ditt konto. Du kan avbetala lånet på en gång, eller i fler avbetalningar.

Lånebeloppet 20 000 kr i 360 dagar (12 månader). Totalt belopp att betala 25 462,44 kr. Räntekostnad 4 542,44 kr, fast månadsränta 3,25%. Övriga avgifter totalt 920 kr. Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån att ett uttag gjorts om 20 000 kr och där krediten är återbetald på 360 dagar. Effektiva årsräntan är 58,74%.

Flexlimit lånekrav

För att kunna låna hos oss måste du vara minst 20 år gammal och ha en regelbunden inkomst. Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder från tidigare till vårt bolag (du får inte ha öppna lån hos Meddelandelån). I tillägg till detta måste du vara folkbokförd i Sverige (du måste ha en hemadress i Sverige).

Kostnad hos Flexlimit

Kostnaden för att låna pengar utgörs av räntan som tilläggs till lånet. Räntan, och därmed också kostnaden, för lånet bestäms på basis av hur stor summa du önskar låna och hur lång återbetalningstid du önskar för lånet.

Kontokredit hos Säkerfinans

Säkerfinans erbjuder kontokredit

Kontokredit från Säkerfinans är en flexibel låneform för oförutsedda utgifter där du återbetalar i din egen takt. Du väljer själv nivå på din kreditlimit och hur stor del du behöver utnyttja. Säkerfinans har direktutbetalning till de flesta storbanker så pengarna finns tillgängliga när du behöver dom.

Säker Finans kontokredit innebär:

 • En trygghet vid oväntade utgifter eller händelser
 • Snabb återkoppling på ansökan och smidig utbetalning till de flesta storbanker
 • Möjlighet att skräddarsy återbetalningen efter dina förutsättningar och behov

Oväntade händelserna kommer aldrig lämpligt. Om ingen insparad buffert då finns till hands krävs ett snabbt ekonomiskt tillskott för att lösa situationen. I dessa lägen är Säker Finans egen kontokredit ett direkt och passande alternativ till smslån som snabbt också kan betalas ut till en majoritet av de stora bankerna. Tack vare detta så kan du vara säker på att slippa stressande dröjsmål.

Flexibel återbetalning

Vi på Säker Finans erbjuder alltid möjligheten att skräddarsy återbetalning efter dina personliga förutsättningar. Även om vi aviserar dig en minsta summa månatligen så bestämmer du själv om du vill delbetala mer. Naturligtvis betalar du också bara för det utnyttjade beloppet. Om din ekonomi tillåter det så kan du när som helst göra en extra insättning för att minska din räntekostnad eller helt återbetala din kontokredit

Kontokredit hos kundfinans 

Kundfinans erbjuder kontokredit

Hos kundfinans hittar du ett lån på mellan 1 000 till 30 000 kr som fungerar som ett kreditkort, fast utan kortet. Med vår kontokredit lånar du bara det du behöver för tillfället.

Hos kundfinans är enkelt att ta ut pengar från din kontokredit. Minsta uttag är 400 kronor och du kan enkelt ta ut pengar genom att logga in mina sidor eller genom att ringa kundtjänst på 08 – 551 10 933. Uttag kan endast göras till ditt registrerade kontonummer.

Betala endast när du använder kontot

Ditt kreditkonto hos Kundfinans kostar inget att ha. Du betalar endast när du utnyttjar din kredit hos oss. Du betalar då endast ränta för beloppet som är utnyttjat, 320 kronor i start-avgift, 49 kronor för varje uttag du gör och om du har en skuld den 14:e betalar du även en fakturaavgift om 35 kronor i samband med att du betalar din faktura.

Uttag hos kundfinans

Du kan begära ut uttag när som helst direkt på mina sidor. Du ser direkt vad det kommer att kosta dig extra per månad. Uttagen betalas ut under våra öppettider som är måndag till fredag 8 till 18. Pengarna kommer in samma dag om du har fått utbetalningsbekräftelse innan 13:30, annars kommer de dyka upp tidigt nästa bankdag.

Kontokredit hos Pluskan

Kontokredit hos pluskan

Hos Pluskan kan du ansöka om en kontokredit på mellan 5 000 och 30 000 kronor. Allt du behöver är ett mobilt BankID. Pengarna från Pluskan betalas ut så fort din ansökan godkänts och finns på ditt bankkontot inom två bankdagar. Kontokredit fungerar som ett kreditkort i mobilen och du nyttjar bara det du behöver.

Frågor & svar angående kontokredit

Onlinekredit, nätkredit, kontokredit

Här kan du läsa mer om kontokredit och hur det fungerar.

Kontokredit

Den gamla varianten av kontokredit är ett konto med kredit helt enkelt, tex ett fysiskt kreditkort. Den nya varianten, är en kredit utan kort digitalt på Internet. Det hela fungerar såhär: Du ansöker hos en kreditgivare om en kontokredit. Du får ett beviljat kreditutrymme, tex 10 000 kr. Nu kan du föra över valfri summa till din bank och göra vad du vill med dem. Allt sker online, överföringen tar kan ta så kort tid som 10min men max 1 vardag.

Kontokredit är kopplad till ditt privatkonto. Krediten utnyttjas automatiskt när pengarna på kontot tar slut. Du betalar igen krediten genom att sätta in pengar på kontot. … På kontoutdraget ser du både hur mycket pengar du har kvar och hur mycket av krediten du utnyttjat.

Hur fungerar en kontokredit?

För att beviljas en kontokredit görs vanligtvis en sedvanlig kreditbedöming av din kreditvärdighet.

Vanligtvis får de din kontokredit via din internetbank eller genom en långivare som erbjuder kontokrediter på Internet. Du har då ett bankkonto där du kan föra över pengar från din kontokredit eller en långivare som du ber föra över pengar till ditt bankkonto.

Du debiteras ränta på samma sätt som ett vanligt lån, men bara på den del av kontokrediten som du faktiskt använder. Till exempel, om du har ett kreditutrymme på din kontokredit som uppgår till 20 000 kr och har använt 4 000 kr av kontokrediten. Då kommer du endast debiteras ränta på de 4 000 kr.

Om du jämför detta med ett lån på 20 000 kr där du skulle få betala ränta på hela lånet (20 000 kr) även om du endast spenderade 4 000 kr och lät de andra 16 000 kr vara kvar på bankkontot.

Kontokrediter måste vanligtvis betalas av varje månad med ett minimumbelopp som är förutbestämt när avtalet ingicks. I vissa fall behöver du bara betala räntan, andra fall så kräver det att du även amorterar en mindre del av summan.

Fördelar med kontokredit

 • Du kan låna pengar flera gånger så länge du inte överstiger ditt kreditutrymme, detta gör att du slipper ansöka om nya lån varje gång du behöver pengar. Det gör i sin tur att du sparar tid då du slipper godkänna villkor varje gång, vänta på kreditupplysningar med mera.
 • Det kostar inget att ha en kontokredit om du inte använder den och du betalar bara ränta för delen av kontokrediten som du utnyttjat. Detta är bra för dig som inte vet exakt hur mycket du behöver låna och inte vill binda dig till någon fast kreditsumma.
 • Det finns olika onlinekrediter som kan betala ut pengar direkt till skillnad från ett privatlån. Dock brukar du behöva använda dig av samma bank som din kreditgivare.
 • Kontokredit är bra att använda som en buffert om det uppstår några oförutsedda utgifter eftersom du inte betalar ränta så länge du inte utnyttjar kontokrediten. Att använda ett privatlån som en buffert avråder vi ifrån eftersom du då får, oavsett om du använder pengarna eller inte, betala ränta.
 • Kontokrediten ger dig en större frihet. Låt säga att din kompis bestämt sig för att boka en resa som du gärna vill följa med på. Efter att ha tagit en titt på ditt konto märker du dock att du inte har råd med detta. Men har du en kontokredit kan du alltid ta ifrån de pengarna, åka iväg på den roliga resan och sedan betala tillbaka pengarna vid ett senare tillfälle.

Skillnaden mellan fysiskt kreditkort och kontokredit

Den största skillnaden mellan en kontokredit och t.ex. ett vanligt kreditkort är att du helt enkelt slipper det extra plastkortet. Kontokrediten ligger alltid kvar och redo att användas så länge du har utrymme för fler uttag. Under tiden återbetalar du lånet som vanligt och gör inbetalningar, kreditkontot fylls på och du kan återigen begära nya uttag. Detta är också anledningen till att det är svårt att specificera en exakt löptid, istället finns en % som lägsta-gräns att amortera månadsvis och som förlängs vid vid en inbetalning, s.k. revolverande löptid.

Blancolån och kontokredit

Ett vanligt blancolån innebär att du lånar en större summa direkt. Om du behöver låna mer måste du gå tillbaka till banken och på nytt fylla i en låneansökan. Därtill kommer också en ny kreditupplysning som läggs till i din kredithistorik.

Med en kontokredit kan du låna så många gånger du vill upp till din kreditlimit. Har du nått din limit kan du återigen använda krediten när du betalat av på den. Det behövs bara en kreditupplysning för att du ska få tillgång till hela din kredit.

Kontokrediten löper på tillsvidare, förutsatt att den inte avslutas i förtid på din eller långivarens begäran (om man exempelvis misskött återbetalningarna). Därför kallar många långivare denna låneprodukt för ’revolverande kredit’ eftersom det inte finns någon max-gräns på hur länge kontokrediten kan användas.

Räntan på kontokrediter

Generellt räntetaket medfört att kostnaderna för snabblån i vissa fall har kunnat sänkas. De flesta långivare har satt sin nominella årsränta på 40% plus den nu gällande referensräntan (-0,5) vilket ger en årsränta på 39,5% eller en månadsränta på 3,3%.

Det finns ett par långivare som lagt sig under den maximalt tillåtna räntan, bl a Credway (29,5%) och Xxx (29,4%).

Ett bra jämförande mått på kontokrediter är alltså att titta på månadsräntan. Leta efter en så låg som möjligt, men var observant på om långivaren istället har kompenserat för den låga räntan genom att lägga på avgifter.

Uttag och avgifter när du tar kontokredit

Hos många långivare är det helt kostnadsfritt att göra uttag på sin kontokredit, medan andra tar ut en uttagningsavgift på ett par kronor vid varje tillfälle.

Det här är ett ganska vanligt upplägg. Kreditkort brukar använda samma princip: du kan handla med ditt kort utan extra avgifter, men om du vill ta ut kontanter eller föra över pengar från ditt kreditkort till till bankkonto, tar man ut en avgift. Uppläggningsavgift – En del kontokrediter är utan uppläggningsavgift medan andra har avgift på upp till 500 kr. Även om det kan kännas som stor summa så fokusera på räntan och andra avgifter. Detta är trots allt en avgift som bara betalas en gång medan krediten är livslång.

Uttagsavgift – Ett fåtal långivare tar uttagsavgift. Undvik dessa om du kommer ta ut mindre summor (upp till några tusen). En kontokredit ska vara enkel och billig att hantera – du bör inte behöva planera dina uttag för att hålla nere kostnaden.

Årsavgift – Bankerna har ofta årsavgift på sina kontokrediter. Kreditbolagen har det ytterst sällan även om det förekommer.

Ränta – Räntan betalas enbart på den del du väljer att ta ut från kontokrediten och den tid du har pengarna till de återbetalas. Är räntan 20 % och du tar ut 3000 kr samt återbetalar efter två månader kostar detta 150 kr + eventuell aviavgift.

För att få ut pengarna från sin kontokredit så behöver man göra uttag från långivarens app via mobilen eller under ”Mina sidor” när man är inloggad. Uttaget bekräftas sedan med BankID. Ibland tar långivaren ut en uttagsavgift i samband med överföringen som kan bli väldigt kostsam om man gör små uttag många gånger, främst på mindre belopp. Ha gärna god framförhållning, speciellt om det finns en sannolikhet att man behöver pengar igen inom ett par dagar.

Återbetalning av kontokredit

Återbetalningen av kontokrediter brukar ske genom en dragning via autogiro, men fakturaalternativ förekommer också.

Återbetalningstiden är flexibel när det gäller kontokrediter, i jämförelse med snabblån som ofta löper på en förutbestämd tidsperiod.

Snabblån kan i sin tur förlängas (mot en avgift), men det räknas inte som en amortering på själva lånet. Det kan med andra ord bli en dyr historia att behöva förlänga ett snabblån över en längre period.

Som med alla lån, gäller det att försöka betala tillbaka det så snabbt man kan. Räntekostnaderna tickar på för varje månad och räntan baseras på det utnyttjade beloppet av krediten. Om man ser till att betala tillbaka så mycket man kan, så snabbt man kan, kan man minimera räntekostnaderna och kontokrediter är under dem premisserna en tämligen konstnadseffektiv låneprodukt.

Kontokredit hos Euroloan

Euroloan erbjuder kontokredit

Euroloans kontokredit är tänkt att just täcka behovet för när du behöver mindre summor för att täcka tillfälliga och snabba behov av pengar. Det går till så att du först ansöker om en kreditlimit, det vill säga ett maximalt kreditbelopp. När du får din ansökan accepterad har du därmed tillgång till pengar upp till det belopp du ansökt om. Du behöver inte utnyttja krediten och då kostar den inget heller.

Ett vanligt blancolån kostar direkt, oavsett om du väljer att använda pengarna eller ej.

Lätt och snabb att använda

Kreditbedömningen sker omedelbart när du ansöker och får du din ansökan beviljad kan du direkt använda krediten om du vill. Använder du inte krediten direkt kan du istället snabbt logga in via din dator eller mobil och begära ett uttag när du behöver pengar. Du får då pengarna direkt till ditt konto i din vardagsbank, ofta redan samma dag.

En kontokredit hos en långivare innebär att du har ett konto hos långivaren som du kommer åt via inloggning på deras hemsida. När du är inloggad kan du välja hur stor summa som ska betalas ut till det bankkonto du anmält som utbetalningskonto. Det är alltså du själv som väljer när utbetalning ska ske och vilken summa.

Varje månad får du en faktura där du kan se totalt utnyttjad kredit samt vad lägsta beloppet är som du måste betala. Det är alltså du som väljer hur stor summa du vill återbetala, så länge som du minst betalar ”lägst-att-betala” summan.

Dela upp din betalning

Krediten gör att du kan dela upp betalningen på det du köper över tid, det gör månadskostnaden mer hanterlig för din ekonomi. Behöver du tillfälligt låna 5 000 kronor en månad behöver du alltså inte betala tillbaka direkt månaden efter, utan kan dela upp betalningen över fler månader. Beroende på vilket ditt maxbelopp är kan du välja att dela upp betalningen på upp till 60 månader.

Du kan alltid själv välja att betala tillbaka med större månadsbelopp om du vill. Kom ihåg, ju snabbare du betalar tillbaka, desto lägre blir den totala lånekostnaden för dig.

Använd kontokrediten om och om igen

Ett vanligt blancolån innebär att du lånar en större summa direkt. Om du behöver låna mer måste du gå tillbaka till banken och på nytt fylla i en låneansökan. Därtill kommer också en ny kreditupplysning som läggs till i din kredithistorik.

Med en OnlineKredit kan du låna så många gånger du vill upp till din kreditlimit. Har du nått din limit kan du återigen använda krediten när du betalat av på den. Det behövs bara en kreditupplysning för att du ska få tillgång till hela din kredit.

Vad är bra med kontokredit?

Det är inte så svårt att hitta positiva saker med kontokrediter. Priset är en faktor, flexibiliteten i återbetalningen en annan. Det är smidigt att ha ett kreditutrymme tillgängligt om oförutsedda kostnader dyker upp.

I jämförelse med traditionella kreditkort, kan de flesta kontokrediterna ansökas utan UC, vilket kan vara bra om man är mån om sitt kreditbetyg hos UC.

Inom segmentet konsumentkrediter (dit både snabblån och kontokrediter räknas) vill vi påstå att det är den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för konsumenten.

Kontokredit hos Merax

Merax erbjuder Kontokredit

Merax erbjuder lån mellan 5 000 och 30 000 kronor med flexibel återbetalning om minst 5 % av den utestående skulden, dock lägst 500 kronor, per månad. Hur mycket du kan låna baseras på vår bedömning av din återbetalningsförmåga.

Merax hemsida är öppen för ansökningar dygnet runt alla dagar i veckan. Inkomna ansökningar behandlas så snart som möjligt och besked lämnas inom 24 timmar på vardagar. Identifiering sker med BankID.

Krav för kontokredit hos Merax

Vi kontrollerar att du uppfyller våra grundkrav samt gör en kreditbedömning som fokuserar på om du har förmåga att betala tillbaka lånet. Grundkraven är följande:

 • Minst 18 år
 • Du har en årsinkomst om minst 200 000 kronor per år
 • Svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
 • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar får förekomma.

Vår kreditbedömning baseras på de uppgifter du lämnar samt på en kreditupplysning från UC. Det är din återbetalningsförmåga som avgör om vi kommer kunna bevilja ett lån. Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara något hinder. Vi gör en helhetsbedömning och är mer intresserade av din framtida betalningsförmåga än din historik.

Kontokredit hos Pluskan

Hos Pluskan kan du ansöka om en kontokredit på mellan 5 000 och 30 000 kronor. Allt du behöver är ett mobilt BankID. Pengarna betalas ut så fort din ansökan godkänts och finns på ditt bankkontot inom två bankdagar.

Låna om och om igen

Det du lånar hos Pluskan ska du förstås betala tillbaka. Men om du sedan vill låna lite igen, ja då behöver du inte ansöka om ett nytt lån. Det är bara att logga in på Din Pluska och plocka ut pengarna igen. Du kan alltid låna lika mycket som du betalat av. Däremot kan du inte höja din kreditgräns i efterhand.

Kreditkontroll

Ansöker du om ett konto hos Pluskan gör vi en kreditkontroll. Den gör vi lika mycket för din skull som för vår. Skulle kreditkontrollen visa att du kan hamna i svårigheter om vi beviljar dig en kredit avslår vi din ansökan. 

På Pluskan använder vi Bisnode för att göra våra kreditkontroller. En sådan kontroll syns inte hos till exempel UC. Vi använder oss också av en tjänst som heter Instantor, bland annat för att säkerställa att pengarna betalas ut till ett konto som tillhör dig.

Vem får ha konto hos Pluskan?

Grundkraven för att ha ett konto hos Pluskan är att du är skriven i Sverige, fyller minst 20 senast året då du ansöker om kredit, fyller max 65 året då du ansöker om kredit och att du inte redan har ett lån hos oss. Du kan alltså inte ha mer än ett Pluskankonto. Du får heller inte ha betalningsanmärkning eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Återbetalning

Din första avi kommer månaden efter att du beviljats kredit. Tar du ett lån i januari betalar du först den 28:e februari. Hur stor din första betalning blir beror därför på när i månaden du ansökte om din kontokredit. Du betalar 5 % av lånebeloppet (inklusive ränta) per månad. Summan du ska betala kommer att minska för varje månad, men du kan aldrig betala mindre än 500 kronor per månad (med undantag för din sista månadsbetalning, då du förstås bara betalar så mycket att du hamnar på noll).

Hur mycket du ska betala framgår av din månadsavisering. Den skickas ut med e-post fjorton dagar innan autogiro dras från ditt konto. Samtidigt visas den i Din Pluska.

Det går förstås utmärkt att betala mer än lägstabeloppet. För att betala mer än vad som automatiskt dras från ditt konto, kontakta Arvato Finance AB, så hjälper de dig. 

Faktura & autogiro

När du ansöker om konto hos Pluskan gör du också ett medgivande om autogiro. Du behöver alltså inte dina fakturor för att ditt lån ska bli betalt. Men det kan förstås finnas tillfällen då du ändå vill kontrollera din faktura. I Din Pluska hittar du alltid dina fakturor, och dessutom kreditavtal, SEKKI-dokument och eventuell övrig dokumentation. Vi skickar i normalfallet ingenting med vanlig post.

Pengarna dras den 28:e varje månad. Det är viktigt att pengarna finns på ditt bankkonto när ditt autogiro dras.

Mer information om kontokredit

En flexibel låneform där du endast betalar för utnyttjad kredit. Ansök om kreditgräns och utnyttja krediten när du vill för oförutsedda avgifter.

Med kontokredit betalar du ränta på utnyttjat lånebelopp och återbetalar i din egen takt. Kontokredit är det nya sättet att låna på och fler och fler kreditgivare har på senare tiden gått över till denna nya låneform. Hos kreditgivaren ansöker du om en kreditgräns och sen begär ett uttag till ditt konto. Du kan själv avgöra hur mycket av kreditbeloppet du vill utnyttja och betalar ingen ränta för din outnyttjade kredit.

Vanligtvis kan du låna allt mellan 1000 kronor och 50 000 kronor. Men var beredd på att den maximala gränsen kommer att bli fastställt först efter en kreditprövning. Det finns också kredit som sträcker sig upp mot 500 000 kr, men då tar kreditgivaren i de flesta fall en UC-kontroll på dig.

Du har ingen bestämt återbetalningstid när du väljer att utnyttja din kredit. Antingen kan du välja att betala tillbaka hela låneskulden efter 30 dagar eller så kan du delbetala (amortering + ränta) i den takt du önskar tills hela låneskulden är betald. 

Ifall du har fått anmärkningar ska du också vara medveten om att man kan få ett kreditlån med betalningsanmärkning. Det här sker då genom att du blir beviljad kontokredit utan UC, vilket är möjligt hos flertalet givare. En kontokredit med betalningsanmärkning kan för dig som har svårt att få lån annars vara en riktig räddare i nöden.

Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån