Kontokredit

Pluskan! låna från 5000 – 30 000 kr

Jämförelse av kontokredit. Kontokredit är som ett kreditkort i mobilen, bra lösning när du inte vet hur mycket pengar du är i behov av.

Kreditgivare Info Lånebelopp Ansök
Smspengar - kontokredit upp till 30 000 kr Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: upp till 3 månader
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Säkerfinans smslån Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja
BankID: Ja
Löptid: Upp till 12 månader
1 000 - 25 000 kr Ansök Läs mer
Kontokredit hos pluskan Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja öppet till 17:00
BankID: Nej
Löptid: upp till 4 år
5000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Mobillån smslån Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja, lördagar
BankID: Ja
Löptid: 1-12 månader
1000 - 25000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Ja
Löptid: Upp till 32 månader
5 000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
lånbutiken-helgutbetalning-kvällsöppet Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja
BankID: Nej
Löptid: upp till 3 månader
3000 - 50 000kr Ansök Läs mer
kundfinans smslån kontokredit Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Ja
Löptid: 1 - 3 månader
5000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Ja
Löptid: Upp till 21 månader
5 000 - 20 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja till Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank bank
BankID: Nej
Löptid: upp till 90 dagar
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Expresskredit smslån kontokredit Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: Upp till 3 månader
5000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Euroloan låna upp till 50 000 kr Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: Upp till 18 månader
2 000 - 50 000 kr Ansök Läs mer
Credway kontokredit Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja till Nordea, Handelsbanken, Swedbank
BankID: Ja
Löptid: Upp till 62 månader
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: 3-12 år
5000 - 300 000 kr Ansök Läs mer

Lista på olika kreditgivare som erbjuder kontokredit

kontokredit, Onlinekredit, nätkredit

Här har vi listat alla kreditgivare som erbjuder kontokredit. Kontokredit är bra att använda som en buffert om det uppstår några oförutsedda utgifter eftersom du inte betalar ränta så länge du inte utnyttjar kontokrediten.

Kontokredit hos Lånbutiken

Lånbutiken erbjuder kontokredit, som ett kreditkort i mobilen

Lånbutikens kontokredit fungerar som ett kreditkort, men utan plastkortet. Du beviljas en kreditgräns mellan 25 000 och 50 000 kronor som du sedan kan disponera som du vill. Det går bra att plocka ut en mindre summa och sedan betala tillbaka när du får lön. Precis som ett snabblån men billigare och mer flexibelt.

Som en ny kund ansöker du alltid via lånbutikens hemsida. Välj ett belopp ovan, mellan 3 000 – 50 000 kronor samt återbetalningstid för att komma vidare. För att bli beviljad ett sms-lån krävs följande:

 • Minst vara 20 år gammal
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan 2 år tillbaka.
 • Sakna betalningsanmärkningar hos kronofogden.
 • Identifiera dig enligt något av de tillgängliga sätten (via ett mobilabonnemang registrerat i ditt namn, via BankID eller Mobilt Bank-ID)

Kontokredit hos Ferratum money

Ferratum money erbjuder kontokredit

Ferratum Money erbjuder kontokredit lån mellan 1 000 kr och 30 000 kr. För att ansöka om kontokredit gäller dessa villkor: åldersgräns på 21 år , deklarerad inkomst , inget skuldsaldo hos kronofogden , folkbokförd i Sverige.

Just nu finns chansen till en högre kreditgräns  för din Kontokredit på upp till 30 000 kr för dig som har en god återbetalningsförmåga. Du kommer att bli meddelad då vi kan erbjuda dig en högre kreditgräns, och i regel sker detta efter minst sex månader. En period på sex månader som kund hos Ferratum ger oss en bild av om det är rimligt att bevilja en högre kredit.

Lånekostnad vid kontokredit

Du betalar först när du nyttjar krediten på ditt konto. Månatlig ränta är 3,3 %. Det är fria uttag på din beviljade kredit och inga fakturaavgifter tillkommer! 

Kontokredit hos Mobillån

Mobillån erbjuder kontokredit/onlinekredit

Söker du en flexibel kreditlösning med möjlighet att återbetala i den takt som passar dig? Då är kontokredit från Mobillån lösningen för dig. Välj hur stor kontokredit du behöver och avgör själv hur stor del av limiten du kommer att utnyttja. Vi hjälper dig även i samband med de mest oförutsedda händelserna och tack vare vår direktutbetalning till många av de större bankerna får du snabbt tillgång till dina pengar.

Lånetjänsten kontokredit innebär

 • Snabb respons på din ansökan
 • Snabb utbetalning
 • Trygghet när oväntade utgifter uppstår
 • Flexibel återbetalning efter dina förutsättningar

Med Mobillåns app kan du begära uttag från din kontokredit och höja ditt kreditutrymme. Appen hjälper dig att hantera din kontokredit, enklare blir det inte! Du kan när som helst begära uttag på din kontokredit. Din ansökan hanteras omgående. Du kan även ansöka om att höja din kreditgräns på upp till 40 000 kr.

 • Logga in snabbt, enkelt och säkert med BankID
 • Ta ut pengar från din kontokredit eller höj din kreditgräns
 • Få en bra översikt på din kontokredit
 • Fakturaöversikten hjälper dig att aldrig missa en faktura

Kontokredit hos Smspengar

smspengar erbjuder kontokredit/onlinekredit

Vår online kredit, även kallat kontokredit är en kredit på upp till 30 000 kronor som kan återbetalas i små månadsbetalningar

Smspengars kontokonto passar dig som behöver låna pengar tillfälligt men inte vet hur mycket du kommer att behöva. Gör uttag på det belopp du behöver för tillfället, betala endast ränta för den utnyttjade delen och välj själv hur snabbt du vill betala tillbaka.

Du ansöker enkelt och säkert via smspengars webformulär på hemsidan, där skapar du ett konto och fyller i uppgifter om dig själv och din ekonomi. Innan ansökan kan beviljas behöver du identifiera dig genom att logga in på din bank via BankID eller personlig inloggning. Har du inte möjlighet till det kan du skicka in kopior på ID-handling och lönespecifikationer.

Du kan sedan enkelt logga in på mina sidor och välja att göra uttag.

Ränta på kontokrediten

Den nominella räntan för kontokrediter är 39,3 % (3,275 % i månadsränta). Ett typiskt uttag av 15 000 kronor som betalas med minst att betala under de första 11 månaderna (ca 835 kr/mån) och resterande del av skulden sista månaden (11 808 kr) uppgår den effektiva räntan till 56,39%. Totalt att betala 21 055 kr

Att använda hela onlinekrediten

Är du en ny kund eller har varit sen med ett lån tidigare kommer du max kunna ta ut 10 000 kronor första gången. 

När du har visat att du kan betala tillbaka i tid får du helt enkelt tillgång till mer utrymme i steg av din kredit. Detta gör vi som ett led i att vara en trygg och ansvarstagande kreditgivare genom att förhindra överbelåning.

Kontokredit hos Expresskredit

Expresskredit erbjuder kontokredit/onlinekredit

Hos oss kan du enkelt söka om ett snabblån på upp till 30 000 kronor. Vid ansökan blir du beviljad ett kreditutrymme som du själv kan styra över, vi erbjuder utrymmen om 5 000 till 30 000 kronor och du betalar endast ränta för det belopp av lånet som du har utnyttjat. Inga årsavgifter eller ansökningsavgifter.

Vårt flexibla snabblån fungerar precis som ett kreditkort fast på nätet. Du använder vårt enkla formulär och söker om en kredit och får ett beviljat kreditutrymme. Du kan sedan välja hur mycket av det utrymmet som du har blivit beviljad du vill använda dig av. Och det bästa av allt är att du endast betalar för den del av lånet du verkligen använder.

Räntan på kontokrediten

Den nominella räntan för kontokrediten är 39,3 % (3,8 % i månadsränta). Ett typiskt uttag av 15 000 kronor som återbetalas om 12 tillfällen (ett år) är den effektiva räntan 56,73 % med ett snitt belopp per månad om 1 780 kronor. Uttagsavgift om 49 kr och uppläggningsavgift om 320 kr betalas i samband med första aviseringen efter uttaget, 35 kr i aviavgift betalas vid varje betalningstillfälle. Totalkostnad 21 055 kr.

Krav på kontokrediten

Grundkraven är att du behöver vara mellan 18 till 72 år gammal och vara folkbokförd i Sverige i minst fem år, en deklarerad inkomst i minst två år, inget skuldsaldo, utmätningsförsök eller betalningsanmärkningar.

Kontokredit hos Credway 

Credway erbjuder kontokredit/onlinekredit

Credway är som ett kreditkort utan själva kortet. Du ansöker om en kreditgräns upp till 30 000 kr och väljer sedan hur mycket du vill ta ut. Pengarna överförs direkt till ditt konto och du betalar endast ränta på beloppet du utnyttjat.

Använder du till exempel 2 000, betalar du bara ränta på 2 000, även om din kreditgräns är högre än så. Kontokrediten är helt gratis att ha.

Du betalar alltid 2,17 % i månadsränta när du lånar pengar hos Credway. Vi debiterar endast ränta, utan andra kostnader såsom årsavgifter, uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Om du lånar 1 000 kr i en månad kostar det därför bara 22 kr.

Credway app

Nu finns Credway som app till iOS och Android.

Alla Credway-kunder kan logga in via appen med Mobilt BankID och se fakturor, göra uttag och höja sin kreditgräns. Det har aldrig varit enklare att använda Credway.

Kontokredit hos Flexlimit

Flexlimit erbjuder kontokredit

FlexLimit är en kontokredit, dvs. ett fortlöpande låneavtal där du kan göra uttag till ditt bankkonto när du är i behov av pengar. Välj den kreditgräns du önskar (dvs. den maximala lånesumman) och gör sedan uttag till ditt konto. Du kan avbetala lånet på en gång, eller i fler avbetalningar.

Lånebeloppet 20 000 kr i 360 dagar (12 månader). Totalt belopp att betala 25 462,44 kr. Räntekostnad 4 542,44 kr, fast månadsränta 3,25%. Övriga avgifter totalt 920 kr. Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån att ett uttag gjorts om 20 000 kr och där krediten är återbetald på 360 dagar. Effektiva årsräntan är 58,74%.

Flexlimit lånekrav

För att kunna låna hos oss måste du vara minst 20 år gammal och ha en regelbunden inkomst. Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder från tidigare till vårt bolag (du får inte ha öppna lån hos Meddelandelån). I tillägg till detta måste du vara folkbokförd i Sverige (du måste ha en hemadress i Sverige).

Kostnad hos Flexlimit

Kostnaden för att låna pengar utgörs av räntan som tilläggs till lånet. Räntan, och därmed också kostnaden, för lånet bestäms på basis av hur stor summa du önskar låna och hur lång återbetalningstid du önskar för lånet.

Kontokredit hos Säkerfinans

Säkerfinans erbjuder kontokredit

Kontokredit från Säkerfinans är en flexibel låneform för oförutsedda utgifter där du återbetalar i din egen takt. Du väljer själv nivå på din kreditlimit och hur stor del du behöver utnyttja. Säkerfinans har direktutbetalning till de flesta storbanker så pengarna finns tillgängliga när du behöver dom.

Säker Finans kontokredit innebär:

 • En trygghet vid oväntade utgifter eller händelser
 • Snabb återkoppling på ansökan och smidig utbetalning till de flesta storbanker
 • Möjlighet att skräddarsy återbetalningen efter dina förutsättningar och behov

Oväntade händelserna kommer aldrig lämpligt. Om ingen insparad buffert då finns till hands krävs ett snabbt ekonomiskt tillskott för att lösa situationen. I dessa lägen är Säker Finans egen kontokredit ett direkt och passande alternativ till smslån som snabbt också kan betalas ut till en majoritet av de stora bankerna. Tack vare detta så kan du vara säker på att slippa stressande dröjsmål.

Flexibel återbetalning

Vi på Säker Finans erbjuder alltid möjligheten att skräddarsy återbetalning efter dina personliga förutsättningar. Även om vi aviserar dig en minsta summa månatligen så bestämmer du själv om du vill delbetala mer. Naturligtvis betalar du också bara för det utnyttjade beloppet. Om din ekonomi tillåter det så kan du när som helst göra en extra insättning för att minska din räntekostnad eller helt återbetala din kontokredit

Kontokredit hos kundfinans 

Kundfinans erbjuder kontokredit

Hos kundfinans hittar du ett lån på mellan 1 000 till 30 000 kr som fungerar som ett kreditkort, fast utan kortet. Med vår kontokredit lånar du bara det du behöver för tillfället.

Hos kundfinans är enkelt att ta ut pengar från din kontokredit. Minsta uttag är 400 kronor och du kan enkelt ta ut pengar genom att logga in mina sidor eller genom att ringa kundtjänst på 08 – 551 10 933. Uttag kan endast göras till ditt registrerade kontonummer.

Betala endast när du använder kontot

Ditt kreditkonto hos Kundfinans kostar inget att ha. Du betalar endast när du utnyttjar din kredit hos oss. Du betalar då endast ränta för beloppet som är utnyttjat, 320 kronor i start-avgift, 49 kronor för varje uttag du gör och om du har en skuld den 14:e betalar du även en fakturaavgift om 35 kronor i samband med att du betalar din faktura.

Uttag hos kundfinans

Du kan begära ut uttag när som helst direkt på mina sidor. Du ser direkt vad det kommer att kosta dig extra per månad. Uttagen betalas ut under våra öppettider som är måndag till fredag 8 till 18. Pengarna kommer in samma dag om du har fått utbetalningsbekräftelse innan 13:30, annars kommer de dyka upp tidigt nästa bankdag.

Kontokredit hos Pluskan

Kontokredit hos pluskan

Hos Pluskan kan du ansöka om en kontokredit på mellan 5 000 och 30 000 kronor. Allt du behöver är ett mobilt BankID. Pengarna från Pluskan betalas ut så fort din ansökan godkänts och finns på ditt bankkontot inom två bankdagar. Kontokredit fungerar som ett kreditkort i mobilen och du nyttjar bara det du behöver.

Frågor & svar angående kontokredit

Onlinekredit, nätkredit, kontokredit

Här kan du läsa mer om kontokredit och hur det fungerar.

Kontokredit

Den gamla varianten av kontokredit är ett konto med kredit helt enkelt, tex ett fysiskt kreditkort. Den nya varianten, är en kredit utan kort digitalt på Internet. Det hela fungerar såhär: Du ansöker hos en kreditgivare om en kontokredit. Du får ett beviljat kreditutrymme, tex 10 000 kr. Nu kan du föra över valfri summa till din bank och göra vad du vill med dem. Allt sker online, överföringen tar kan ta så kort tid som 10min men max 1 vardag.

Kontokreditär kopplad till ditt privatkonto. Krediten utnyttjas automatiskt när pengarna på kontot tar slut. Du betalar igen krediten genom att sätta in pengar på kontot. … På kontoutdraget ser du både hur mycket pengar du har kvar och hur mycket av krediten du utnyttjat.

Hur fungerar kontokredit?

Om du utnyttjat kontokrediten, betalas den automatiskt tillbaka så snart du fyller på kontot med lika mycket eller mer pengar än nyttjad kredit.

Räntan för utnyttjad kredit dras från kontot varje månad.

Det är också väldigt mycket lättare att få en digital kontokredit än den storbankerna ger ut, oftast krävs ingen UC heller vilken kan försämra ditt kreditbetyg. Löptiden på lånen, dvs hur länge du kan låna dem, skiljer åt per kreditgivare. Men det finns fall där krediten är helt löpande, dvs avbetalningstiden är oändlig. Det är inte billigt ska sägas, men möjligheten finns.

Hur fungerar en kontokredit?

För att beviljas en kontokredit görs vanligtvis en sedvanlig kreditbedöming av din kreditvärdighet.

Vanligtvis får de din kontokredit via din internetbank eller genom en långivare som erbjuder kontokrediter på Internet. Du har då ett bankkonto där du kan föra över pengar från din kontokredit eller en långivare som du ber föra över pengar till ditt bankkonto.

Du debiteras ränta på samma sätt som ett vanligt lån, men bara på den del av kontokrediten som du faktiskt använder. Till exempel, om du har ett kreditutrymme på din kontokredit som uppgår till 20 000 kr och har använt 4 000 kr av kontokrediten. Då kommer du endast debiteras ränta på de 4 000 kr.

Om du jämför detta med ett lån på 20 000 kr där du skulle få betala ränta på hela lånet (20 000 kr) även om du endast spenderade 4 000 kr och lät de andra 16 000 kr vara kvar på bankkontot.

Kontokrediter måste vanligtvis betalas av varje månad med ett minimumbelopp som är förutbestämt när avtalet ingicks. I vissa fall behöver du bara betala räntan, andra fall så kräver det att du även amorterar en mindre del av summan.

Fördelar med kontokredit

 • Du kan låna pengar flera gånger så länge du inte överstiger ditt kreditutrymme, detta gör att du slipper ansöka om nya lån varje gång du behöver pengar. Det gör i sin tur att du sparar tid då du slipper godkänna villkor varje gång, vänta på kreditupplysningar med mera.
 • Det kostar inget att ha en kontokredit om du inte använder den och du betalar bara ränta för delen av kontokrediten som du utnyttjat. Detta är bra för dig som inte vet exakt hur mycket du behöver låna och inte vill binda dig till någon fast kreditsumma.
 • Det finns olika onlinekrediter som kan betala ut pengar direkt till skillnad från ett privatlån. Dock brukar du behöva använda dig av samma bank som din kreditgivare.
 • Kontokredit är bra att använda som en buffert om det uppstår några oförutsedda utgifter eftersom du inte betalar ränta så länge du inte utnyttjar kontokrediten. Att använda ett privatlån som en buffert avråder vi ifrån eftersom du då får, oavsett om du använder pengarna eller inte, betala ränta.
 • Kontokrediten ger dig en större frihet. Låt säga att din kompis bestämt sig för att boka en resa som du gärna vill följa med på. Efter att ha tagit en titt på ditt konto märker du dock att du inte har råd med detta. Men har du en kontokredit kan du alltid ta ifrån de pengarna, åka iväg på den roliga resan och sedan betala tillbaka pengarna vid ett senare tillfälle.

Skillnaden mellan fysiskt kreditkort och kontokredit

Den största skillnaden mellan en kontokredit och t.ex. ett vanligt kreditkort är att du helt enkelt slipper det extra plastkortet. Kontokrediten ligger alltid kvar och redo att användas så länge du har utrymme för fler uttag. Under tiden återbetalar du lånet som vanligt och gör inbetalningar, kreditkontot fylls på och du kan återigen begära nya uttag. Detta är också anledningen till att det är svårt att specificera en exakt löptid, istället finns en % som lägsta-gräns*att amortera månadsvis och som förlängs vid vid en inbetalning, s.k. revolverande löptid.

Blancolån och kontokredit

Ett vanligt blancolån innebär att du lånar en större summa direkt. Om du behöver låna mer måste du gå tillbaka till banken och på nytt fylla i en låneansökan. Därtill kommer också en ny kreditupplysning som läggs till i din kredithistorik.

Med en kontokredit kan du låna så många gånger du vill upp till din kreditlimit. Har du nått din limit kan du återigen använda krediten när du betalat av på den. Det behövs bara en kreditupplysning för att du ska få tillgång till hela din kredit.

Kontokredit hos Euroloan

Euroloan erbjuder kontokredit

Euroloans kontokredit är tänkt att just täcka behovet för när du behöver mindre summor för att täcka tillfälliga och snabba behov av pengar. Det går till så att du först ansöker om en kreditlimit, det vill säga ett maximalt kreditbelopp. När du får din ansökan accepterad har du därmed tillgång till pengar upp till det belopp du ansökt om. Du behöver inte utnyttja krediten och då kostar den inget heller.

Ett vanligt blancolån kostar direkt, oavsett om du väljer att använda pengarna eller ej.

Lätt och snabb att använda

Kreditbedömningen sker omedelbart när du ansöker och får du din ansökan beviljad kan du direkt använda krediten om du vill. Använder du inte krediten direkt kan du istället snabbt logga in via din dator eller mobil och begära ett uttag när du behöver pengar. Du får då pengarna direkt till ditt konto i din vardagsbank, ofta redan samma dag.

Dela upp din betalning

Krediten gör att du kan dela upp betalningen på det du köper över tid, det gör månadskostnaden mer hanterlig för din ekonomi. Behöver du tillfälligt låna 5 000 kronor en månad behöver du alltså inte betala tillbaka direkt månaden efter, utan kan dela upp betalningen över fler månader. Beroende på vilket ditt maxbelopp är kan du välja att dela upp betalningen på upp till 60 månader.

Du kan alltid själv välja att betala tillbaka med större månadsbelopp om du vill. Kom ihåg, ju snabbare du betalar tillbaka, desto lägre blir den totala lånekostnaden för dig.

Använd kontokrediten om och om igen

Ett vanligt blancolån innebär att du lånar en större summa direkt. Om du behöver låna mer måste du gå tillbaka till banken och på nytt fylla i en låneansökan. Därtill kommer också en ny kreditupplysning som läggs till i din kredithistorik.

Med en OnlineKredit kan du låna så många gånger du vill upp till din kreditlimit. Har du nått din limit kan du återigen använda krediten när du betalat av på den. Det behövs bara en kreditupplysning för att du ska få tillgång till hela din kredit.

Kontokredit hos Merax

Merax erbjuder Kontokredit

Merax erbjuder lån mellan 5 000 och 30 000 kronor med flexibel återbetalning om minst 5 % av den utestående skulden, dock lägst 500 kronor, per månad. Hur mycket du kan låna baseras på vår bedömning av din återbetalningsförmåga.

Merax hemsida är öppen för ansökningar dygnet runt alla dagar i veckan. Inkomna ansökningar behandlas så snart som möjligt och besked lämnas inom 24 timmar på vardagar. Identifiering sker med BankID.

Krav för kontokredit hos Merax

Vi kontrollerar att du uppfyller våra grundkrav samt gör en kreditbedömning som fokuserar på om du har förmåga att betala tillbaka lånet. Grundkraven är följande:

 • Minst 18 år
 • Du har en årsinkomst om minst 200 000 kronor per år
 • Svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
 • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar får förekomma.

Vår kreditbedömning baseras på de uppgifter du lämnar samt på en kreditupplysning från UC. Det är din återbetalningsförmåga som avgör om vi kommer kunna bevilja ett lån. Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara något hinder. Vi gör en helhetsbedömning och är mer intresserade av din framtida betalningsförmåga än din historik.

Kontokredit hos Pluskan

Hos Pluskan kan du ansöka om en kontokredit på mellan 5 000 och 30 000 kronor. Allt du behöver är ett mobilt BankID. Pengarna betalas ut så fort din ansökan godkänts och finns på ditt bankkontot inom två bankdagar.

Låna om och om igen

Det du lånar hos Pluskan ska du förstås betala tillbaka. Men om du sedan vill låna lite igen, ja då behöver du inte ansöka om ett nytt lån. Det är bara att logga in på Din Pluska och plocka ut pengarna igen. Du kan alltid låna lika mycket som du betalat av. Däremot kan du inte höja din kreditgräns i efterhand.

Kreditkontroll

Ansöker du om ett konto hos Pluskan gör vi en kreditkontroll. Den gör vi lika mycket för din skull som för vår. Skulle kreditkontrollen visa att du kan hamna i svårigheter om vi beviljar dig en kredit avslår vi din ansökan. 

På Pluskan använder vi Bisnode för att göra våra kreditkontroller. En sådan kontroll syns inte hos till exempel UC. Vi använder oss också av en tjänst som heter Instantor, bland annat för att säkerställa att pengarna betalas ut till ett konto som tillhör dig.

Vem får ha konto hos Pluskan?

Grundkraven för att ha ett konto hos Pluskan är att du är skriven i Sverige, fyller minst 20 senast året då du ansöker om kredit, fyller max 65 året då du ansöker om kredit och att du inte redan har ett lån hos oss. Du kan alltså inte ha mer än ett Pluskankonto. Du får heller inte ha betalningsanmärkning eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Återbetalning

Din första avi kommer månaden efter att du beviljats kredit. Tar du ett lån i januari betalar du först den 28:e februari. Hur stor din första betalning blir beror därför på när i månaden du ansökte om din kontokredit. Du betalar 5 % av lånebeloppet (inklusive ränta) per månad. Summan du ska betala kommer att minska för varje månad, men du kan aldrig betala mindre än 500 kronor per månad (med undantag för din sista månadsbetalning, då du förstås bara betalar så mycket att du hamnar på noll).

Hur mycket du ska betala framgår av din månadsavisering. Den skickas ut med e-post fjorton dagar innan autogiro dras från ditt konto. Samtidigt visas den i Din Pluska.

Det går förstås utmärkt att betala mer än lägstabeloppet. För att betala mer än vad som automatiskt dras från ditt konto, kontakta Arvato Finance AB, så hjälper de dig. 

Faktura & autogiro

När du ansöker om konto hos Pluskan gör du också ett medgivande om autogiro. Du behöver alltså inte dina fakturor för att ditt lån ska bli betalt. Men det kan förstås finnas tillfällen då du ändå vill kontrollera din faktura. I Din Pluska hittar du alltid dina fakturor, och dessutom kreditavtal, SEKKI-dokument och eventuell övrig dokumentation. Vi skickar i normalfallet ingenting med vanlig post.

Pengarna dras den 28:e varje månad. Det är viktigt att pengarna finns på ditt bankkonto när ditt autogiro dras.

Copyright © 2018 Bra Lån
Bra Lån