Låna med betalningsanmärkning

Lumify & Monara betalar ut pengar 24/7 – Direktutbetalning till alla banker!

Månadens favoritlån – Profilkredit– låna 10 000 – 25 000 kr

Här har vi listat alla kreditgivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning. När man ska låna med betalningsanmärkning krävs det att du inte har ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden. Hos alla långivare görs det en lämplighetsprövning och hur mycket du får låna beror på din betalförmåga. Låna smart!

Listan innehåller även ”högkostnadskrediter”

Kreditgivare Info Lånebelopp Ansök
Zmarta låneförmedlare Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: nej
BankID: Nej
Löptid: Upp till 14 år
5000 - 600 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: 1-5 år
10 000 - 70 000 sek Ansök Läs mer
Svea Ekonomi Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: Upp till 12 år
10 000 - 400 000kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: Upp till 15 år
10 000 - 600 000 kr Ansök Läs mer
Låna med Bankid hos slantar Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Ja
Löptid: 1 - 5 år
3000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: nej
BankID: Nej
Löptid: Upp till 24 månader
10 000 - 25 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja
BankID: Nej
Löptid: 1000 - 50000 sek
Ansök Läs mer
Monetti Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja, ansök innan 13:00
BankID: Ja
Löptid: 1-12 månader
1000 - 20 000 kr Ansök Läs mer
Blanco lån eller kontokredit hos Monara Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Öppet 24/7
BankID: Nej
Löptid: Upp till 12 månader
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Mobillån smslån Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja, lördagar
BankID: Ja
Löptid: 1-12 månader
1000 - 25000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Ja
Löptid: Upp till 32 månader
5 000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja
BankID: Ja
Löptid: Upp till 90 dagar
2000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: 1-5 år
3000 - 20 000 kr Ansök Läs mer
Bästa låneförmedlaren Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: Upp till 15 år
5000 - 600 000kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Ja
Löptid: Upp till 21 månader
5 000 - 20 000 kr Ansök Läs mer
lån hos Ferratum Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja till Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank bank
BankID: Nej
Löptid: upp till 90 dagar
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
USA Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: lör, sön 10-14
BankID: Nej
Löptid: Upp till 12 månader
1000 - 25000 kr Ansök Läs mer
Daypay korttidslån Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Ja
BankID: Ja
Löptid: Varierar
1000 - 20 000 kr Ansök Läs mer
hos Consector kan du låna mellan 10 000 - 600 000 kr Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: 1-15 år
10 000 - 600 000 kr Ansök Läs mer
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: upp till 15 år
10 000 - 500 000 kr Ansök Läs mer

 Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en anteckning hos ett kreditupplysningsföretag om att du inte betalat en skuld eller räkning i tid. Trots att du fått påminnelse om att betala. Kreditupplysningsföretagen använder denna information för att försöka förutspå vilken risk som föreligger att en person inte kommer att betala sina skulder, t.ex. ett lån. De säljer sedan denna information till bl.a. banker som använder detta i sin kreditbedömning. Betalningsanmärkningar är alltså en (av flera) indikatorer som företag använder för att bedöma din kreditvärdighet.

Så undviker du betalningsanmärkningar

 • Betala räkningar i tid
 • Planera om du reser iväg så att räkningar inte blir obetalda
 • Har du svårt att betala i tid? Prata med kreditgivaren/inkassobolaget och hitta en ny avbetalningsplan som passar båda parter

Vanliga missförstånd när det kommer till betalningsanmärkningar

Ofta blandar man ihop obetalda skulder hos Kronofogden med betalningsanmärkningar. Det är helt möjligt att få en betalningsanmärkning utan att Kronofogden är inblandad. Det är kreditupplysningsföretagen som registrerar betalningsanmärkningar och använder information från många olika databaser, varav Kronofogdemyndigheten är en av dessa. Andra databaser där information hämtas från är t.ex. Skatteverket, CSN, Transportstyrelsen, Radiotjänst, banker m.fl.

Även om du betalar tillbaka när du missat att betala en räkning trots påminnelser eller om du missköter ditt bankkonto och återställer detta kan du få en anmärkning. Det går alltså att få betalningsanmärkningar utan att en aktiv skuld och även om Kronofogden inte varit inblandad. Betalningsanmärkningen finns vanligtvis kvar i tre till fem år, även om du kanske redan betalat din skuld.

Om du råkar få en betalningsanmärkning finns den normalt kvar i tre år för privatpersoner. För en juridisk person kan den ligga kvar i upp till fem år. Anmärkningen ligger kvar trots att du kanske återbetalade din skuld direkt när du upptäckte missförhållandet. I det avseendet är Sverige lite speciellt jämfört med andra länder där anmärkning ofta försvinner då skulden är återbetald.

Kan man låna med betalningsanmärkning?

Att ha en betalningsanmärkning är inte nödvändigtvis samma sak som att ha dåliga förutsättningar för att betala tillbaka ett lån. Ibland får folk betalningsanmärkningar p.g.a. slarv fastän de kanske har en bra ekonomi rent allmänt. Om du har en betalningsanmärkning men känner att din ekonomi är tillräckligt stabil för att betala tillbaka kan det vara värt att ansöka om ett lån hos någon av kreditgivarens som vi har listat. De ger inte automatiskt avslag bara för att du har en betalningsanmärkning utan tar hänsyn till din nuvarande ekonomiska situation.

Tips om du ska låna med betalningsanmärkning

Om du nu har en eller flera anmärkningar och är i behov av pengar, men känner dig osäker över om du klarar ytterligare skulder, då ska du budgetera din ekonomi. I en budget så listar man alla utgifter man har, allt från räkningar till mat och annat som måste betalas varje månad. Börja med att lista alla saker som du lägger pengar på varje månad och ta hellre i lite i överkant än att vara ”snäll” i din bedömning.

Räkna ihop alla utgifter du har och ställ det sedan i relation till den inkomst du har. Förhoppningsvis så hamnar du på plus och får då veta hur stort lån du kan klara utan att sätta dig i en ännu värre sits och få fler betalningsanmärkningar.

Kan bli mer komplicerat att låna

Betalningsanmärkningar kan göra det mer komplicerat att få lån, men det stannar inte där. Det kan även resultera i svårigheter att teckna mobilabonnemang, köpa något på avbetalning eller liknande eftersom det innebär att man inte skött ett tidigare betalningsåtagande. Betyder detta att det inte är lönt att ansöka om ett lån för dig som har en anmärkning? Nej, så är det inte. Alla kan under perioder drabbas av ekonomiska svårigheter, kanske var den personliga ekonomin instabil vid tiden för anmärkningen eller så glömde man att betala fakturan i tid. Lendo samarbetar med ett urval banker och långivare som lånar ut även till de som har betalningsanmärkningar, det viktiga för dessa banker är inte din historik utan din nuvarande ekonomi och betalningsmöjligheter.  Tidigare ekonomiska misstag behöver inte vara ett hinder för dig att låna pengar.

Ansöka om lån med betalningsanmärkningar- hur går det till?

Först och främst är det viktigt att du uppfyller grundkraven vad gäller ålder, årsinkomst, folkbokföringsadress och att du när du ansöker om lån varit skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader. Se över din ekonomi och ekonomiska förutsättningar noggrant innan du ansöker om ditt lån hos Lendo för att vara säker på att du uppfyller grundkraven. En idé kan vara att ha med en annan person som medsökande för ditt lån när du vet med dig att du som ensam låntagare kan ha svårt att få ditt lån beviljat. En medsökande kan tillföra ökad betalningsförmåga, kompensera för en lägre kreditvärdighet pga. tidigare betalningsanmärkning och lägre risk för banken som då kan erbjuda dig förmånligare lånevillkor. Var dock uppmärksam på vem du ber att vara medsökande på lånet, det är viktigt att denna person inte själv har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.  

Utöver dina ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet tittar banker och långivare även på hur länge sen det var som du fick din betalningsanmärkning. Det är lättare att bli beviljad ett lån om anmärkningen ligger längre bak i tiden än om den är ny.

Ansöka om lån med skuld hos Kronofogden

Har dina skulder hamnat hos Kronofogden innebär det att du inte skött betalningsåtaganden trots påminnelser och dessa har slutligen hamnat hos Kronofogden som ska driva in skulden. Kronofogden har olika möjligheter att driva in skulder, de kan utmäta lön (eller annan inkomst), egendom, fastighet, fordon osv.

Det är svårare att få lån med betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, men det finns banker och långivare som ger sådana lån, ofta kallas de omstartslån. Lendo samarbetar i dagsläget inte med någon sådan långivare, har du skuld hos Kronofogden kan du inte ansöka om ett lån via oss.       

En betalningsanmärkning syns i 3 år

En betalningsanmärkning syns i 3 år för privatpersoner och 5 år hos företag och deras bolagsägare. En betalningsanmärkning försvinner inte automatiskt när man betalat tillbaka skulden, även om man skulle betalat tillbaka allt samma dag som man upptäcke missförhållandet – vilket kortfattat innebär att du inte kan bli av med en betalningsanmärkning innan de 3 åren löpt ut (såvida du inte överklagar beslutet).

Detta är unikt för Sverige, i motsats till många andra länder där anmärkningen försvinner så fort skulden betalats tillbaka och är också orsaken till att många svenska långivare hellre gör en individuell bedömning än att avslå lånet direkt eftersom det mycket väl kan vara så att du återbetalat skulden och idag har en fläckfri kreditvärdighet – även om betalningsanmärkningen fortfarande syns i UC:s register.

Hur vet man om man har fått en betalningsanmärkning?

Du kontrollerar enklast din status genom att ta en kreditupplysning via MinUC.se . Det är först när en skuld begärts för indrivning hos Kronofogden som UC registrerar den. Observera att det är kreditupplysningsbolag som registrerar betalningsanmärkningar, inte Kronofogden.

Kan man bestrida en redan registrerad betalningsanmärkning?

Om man anser sig ha fått en betalningsanmärkning på felaktiga grunder så kan man bestrida den genom att kontakta UC och göra en överklagan. Det är du som har bevisbördan och måste kunna visa att du exempelvis betalat skulden i tid via din bank.

Låna med betalningsanmärkning hos Comboloan

En betalningsanmärkning eller flera betalningsanmärkningar i sig hindrar inte att man lägger om sina lån. Däremot skiljer det mellan olika banker och långivare vilka som accepterar kunder som har betalningsanmärkning/ar. Har du en skuld hos Kronofogden går det inte att lägga om eller ta upp nya lån förrän skulden är återbetald till Kronofogden.

Har du möjlighet att låna med bostaden som säkerhet, kan det finnas banker och långivare som kan samla alla lån och krediter i bolånet och på så vis hitta en finansieringslösning. Det finns också långivare och banker som erbjuder bolån trots betalningsanmärkning.

Om Comboloan

Comboloan har sedan år 2000 varit en plattform dit vanliga människor sökt sig för att jämföra och förhandla privatlån och bolån. Banker & långivare har egna riskmodeller och gör olika bedömningar av dig som kund, vilket gör att du kan erbjudas olika räntor och villkor på samma låneansökan. Därför är det viktigt att du jämför flera banker & långivare innan du tar ett lån. Att ansöka om lån på egen hand kan vara svårt, tidskrävande och det kan också påverka din kreditvärdighet negativt. Varje bank & långivare som hanterar en låneansökan tar också en kreditupplysning och detta sänker (om du tar flera) din kreditvärdighet och kan ge dig sämre lånevillkor. Genom att använda Comboloans låneförmedlartjänst får du, endast en registrerad kreditupplysning och du kan söka lån hos flera banker & långivare, få bästa möjliga villkor och dessutom är det helt kostnadsfritt.

När kommer lånet?

Du får oftast svar inom ett par minuter, men vänta 24 timmar för att säkerställa att alla banker & långivare hunnit behandla din låneansökan. Du erbjuds sedan en sammanställning av de räntor och villkor som banker & långivare erbjudit dig, du väljer det lån, ränta och villkor som passar bäst för dig!

Låna med betalningsanmärkning hos Freedom Finance

Vill du låna till hemrenoveringen, bröllopet eller bilköpet, eller samla dina nuvarande lån i ett nytt för att sänka din månadskostnad? När du lånar genom Freedom Finance har du möjlighet att använda dem till vad du vill. Oavsett vad ditt lånesyfte är, undersöker vi dina lånemöjligheter för att erbjuda dig bästa möjliga lånevillkor. Vi jämför låneerbjudanden från flera av Sveriges ledande banker och långivare så att du ska få ett så brett urval som möjligt att välja från. Du behöver bara göra en ansökan och det tas endast en kreditupplysning på dig.

Vi hjälper dig helt kostnadsfritt att jämföra flera erbjudanden och du förbinder dig inte till något när du ansöker hos oss. Du tar ditt första steg mot ett lån som passar dig genom att välja önskat lånebelopp och återbetalningstid i kalkylatorn ovan. Sen tar din ansökan bara ett par minuter.

Beroende på vad du vill låna till och hur din ekonomi ser ut, finns det låneformer som passar mer eller mindre bra för dig. Nedan kan du läsa om skillnaderna mellan de olika lånen som Freedom Finance erbjuder:

Privatlån, samla lån, och billån

Privatlån utan säkerhet

Möjligheterna att få ett bra lån ökar när du söker via oss, jämfört med om du själv hade ansökt direkt hos de enskilda långivarna. Alla långivare har sina egna regler och kreditbedömningar för lån, men hos oss kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor, helt utan säkerhet. Freedom Finance letar sedan efter det bästa privatlånet till dig för att du ska kunna hitta ett blancolån med de bästa villkoren, som är anpassat efter dina förutsättningar.

Privatlån med betalningsanmärkning

I vår stora lånepanel har vi olika typer av banker och långivare, vilket innebär att vi ofta även kan hjälpa dig som har betalningsanmärkningar, att få privatlån. Villkoren som gäller vid den här sortens låneförutsättningar är självklart varierande och individuella, men vi jobbar alltid för att se till att förmedla det bästa privatlånet även för dig med betalningsanmärkningar.

Låna med betalningsanmärkning hos Lendo

Banker och långivare kan ge dig olika räntor och villkor på samma lån på grund av egen riskbedömning. Därför är det viktigt att du jämför så många långivare som möjligt innan du ska låna pengar. Detta kan vara svårt på egen hand. För varje långivare du ansöker hos tas en kreditupplysning och detta sänker din kreditvärdighet och ger dig sämre lånevillkor. Genom att ansöka om ett lån via låneförmedlaren Lendo kan du, med endast en kreditupplysning, söka lån hos 35 banker och långivare – helt kostnadsfritt.

Du får oftast svar inom 1 minut, men vi rekommenderar att du väntar 24 timmar för att låta samtliga långivare behandla din ansökan. Sedan väljer du det lån med bäst ränta och villkor för just dig! Ditt lånelöfte genom Lendo är giltigt i 30 dagar

Kan jag låna trots betalningsanmärkning hos Lendo?

Du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om lån upp till 150 000 kr förutsatt att följande krav uppfylls:

 • Du är minst 18 år.
 • Är folkbokförd i Sverige sedan minst ett år.
 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Kraven är satta av våra banker och långivare och det är de som bedömer vilka kunder som kan beviljas ett lån.

VIKTIGT: Lendo kan inte påverka denna process, utan det är långivare som bedömer låntagare.

Låna med betalningsanmärkning hos Zmarta

Eftersom du har en betalningsanmärkning är detta en indikation till långivaren att du vid något tillfälle misskött din ekonomi, och därför är det viktigt att du på något sätt kan visa att du har kontroll på din ekonomi idag. Att ta på sig ytterligare ett lån eller en skuld är ingenting att rekommendera ifall du redan ligger på gränsen till vad din ekonomi klarar av.

Om du känner att du har god ekonomi och kontroll över denna idag ska du däremot inte vara rädd för att skicka in en ansökan om lån. Eftersom en betalningsanmärkning ligger kvar i tre år kan din privatekonomi se helt olik ut än den gjorde den dagen då du fick betalningsanmärkningen.

Genom att göra en kreditupplysning på dig kan långivaren se vad du har för möjligheter att betala tillbaka på lånet. Ju bättre möjligheter du har att betala tillbaka, desto större chans är det att du får ta ett lån. Via en kreditupplysning kan långivaren bland annat se din årsinkomst.

Värt att tänka på…

Även om du känner att du verkligen behöver låna pengar för tillfället, kan det vara bra att se över ekonomin i sin helhet först. Finns det något sätt som du kan spara in pengar på för att det ska kännas säkrare både för dig och för långivaren att ta ett nytt lån?

Var noga med att jämföra olika långivare för att få en så bra ränta som möjligt. Se över olika återbetalningstider. Väljer du att betala tillbaka under kort tid blir det en större börda för din privatekonomi varje månad då lånet ska betalas. Väljer du istället en längre återbetalningstid så att din ekonomi inte påverkas lika hårt, då bör du räkna ut vad lånet kommer att kosta allt som allt då det är återbetalat – ju kortare återbetalningstid, desto högre räntekostnad.

Även om du känner att du verkligen behöver ett lån för tillfället, kan det vara bra att se över ekonomin i sin helhet.

Låna trots betalningsanmärkning hos Easycredit

Det är inte ovanligt att konsumentkreditgivare erbjuder lån med betalningsanmärkningar. Någonting som oftast förknippas med smslån och hur dessa typer av lån fungerar är generellt en osund kreditgivning, vilket är en missuppfattning.

Betalningsanmärkningar behöver inte betyda att man inte är kreditvärdig. Hos Easycredit kan du som kund få lån med betalningsanmärkning beviljat på upp till 20 000 kr förutsatt att du klarar kreditprövningen.

Låna upp till 20 000 kr trots anmärkning

Som låntagare hos Easycredit kan du ansöka om lån från 1000 kr till 20 000 kr trots att du har en betalningsanmärkning. Ansökan är helt gratis och du får svar direkt på om du blivit beviljad.

Hos Easycredit kan du alltid ansöka om lån utan UC förfrågan.

Låna trots betalningsanmärkning hos Svea Ekonomi

Hos Svea Ekonomi är även du med en betalningsanmärkning välkommen att ansöka om lån.

Många gånger är det svårt att få lån i en vanlig bank om man har en betalningsanmärkning. Hos Svea Ekonomi behöver inte det vara något hinder. Har du en fast inkomst gör vi en kreditkontroll där vi bedömer din nuvarande och framtida betalningsförmåga – inte din tidigare. Självklart följer vi god kreditsed.

När andra långivare säger nej, ansök om lån hos Svea Ekonomi. 

För att få låna krävs att:

 • Du är från 20 år
 • Du har en fast inkomst av tjänst eller pension på lägst 120 000 kr
 • Du inte har aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du inte har betalningsanmärkningar nyare än 6 månader
 • Vi gör alltid en ”kvar att leva på” kalkyl innan vi beviljar lån
 • En eventuell medlåntagare har en årsinkomst på lägst 90 000 kr
 • Du är skriven i Sverige sedan 3 år
 • All ränta beräknas individuellt och du godkänns vid sedvanlig kreditprövning  

Skuldfinansiering 

Du som upplever att du sitter fast i en skuldfälla, kan få hjälp att ta dig ur den onda cirkeln. Har du en tung skuldbörda, skuld hos kronofogde­myndigheten, flera betalningsanmärkningar, inkassoskulder eller dyra lån kan du vända dig till oss på Skuldfinansiering för att få skuldhjälp att samla dina lån och skulder till ett enda lån.

Vi tar kontakt med dina fordringsägare samt hjälper dig att lösa dina lån och skulder med lånet vi erbjuder dig. 

Även du som tycker att du fastnat i skuldfällan kan få tillbaka kontrollen över din ekonomi!

Så här fungerar Skuldfinansiering

Vi på Skuldfinansiering jobbar med att lösa dina befintliga lån och skulder för att samla dem till ett lån. Vi erbjuder även ackords­förhandling vilket innebär att vi kontaktar dina olika fordringsägare och försöker omförhandla lån och skulder med syfte att minska den totala skuldbördan. Vi gör en bedömning av varje låneansökan utifrån den sökandes speciella situation. Vi upprättar en personlig kontakt och arbetar för att du ska återfå kontrollen över din ekonomiska situation.

Som lånekund hos oss kan du själv logga in på vår hemsida och få uppgifter om ditt lån.

Vem kan ansöka?

Skuldhjälpen vänder sig till privatpersoner med fast inkomst mellan 20 och 70 år som av någon anledning har svårt att få lån hos sin bank. För att söka krävs det att du har en årsinkomst på minst 180 000 kronor (vi gör alltid en anställningskontroll). Om du är egen företagare måste du ha drivit företaget i minst tre år. Vi löser endast privata skulder, inte företagsskulder.

Vill du ansöka direkt kan du ladda ned och fylla i ansökan samt fullmakt här nedanför och skicka in till Svea Ekonomi, Skuldfinansiering, 169 81 Solna

Du kan till exempel ansöka om du:

 • Har betalningsanmärkningar
 • Har många förfrågningar från andra kreditinstitut
 • Har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
 • Är överskuldsatt
 • Är sjukskriven
 • Är pensionär
 • Tidigare har haft betalningssvårigheter

Låna med betalningsanmärkning hos DayPay

Vi tycker det är viktigt att titta på hur framtiden kommer att se ut, snarare än hur det har varit. 

Har du fått en betalningsanmärkning behöver det automatiskt inte betyda att du inte kan låna av oss. Det viktiga är att betalningsanmärkningen inte är av ”fel” typ. Te x är en anmärkning på obetald TV-licens eller parkering bättre än te x snabblån eller böter. Du får däremot inte ha pågående skuldsaldo hos Kronofogden.

Ansvarsfull kreditgivning

Vi erbjuder flexibla krediter som är till för att täcka upp tillfälliga behov av pengar eller göra en bra affär. Kredit handlar om en ömsesidig tillit och kreditprövningen hos oss säkerställer att den som ansöker om lån har möjlighet att återbetala lånet. 

Målet med ansvarsfull kreditgivning är att upplysa och uppmärksamma konsumenter om att ta ett lån eller kredit inte alltid är lösningen. Om du vet med dig att du inte tror att du kommer kunna betala tillbaka ska du inte låna alls.

Låna med betalningsanmärkning hos Brixo

Betalningsanmärkningar har inverkan på din kreditvärdighet, det vill säga den bedömning av låntagarens återbetalningsförmåga som kreditgivaren gör. Att låna med betalningsanmärkning ska inte vara omöjligt. Hos Brixo kan du låna trots betalningsanmärkning – det beror på den helhetsbedömning som kreditgivaren gör av den sökandes ekonomiska situation. Negativa faktorer som betalningsanmärkningar vägs mot positiva faktorer som till exempel en god stabil inkomst. Vi är mer intresserade av din framtida betalningsförmåga än din historik. Har du ett skuldkonto hos Kronofogden blir det däremot mycket svårt att få kredit. Att hamna i en ”skuldfälla” kan få dystra konsekvenser under många år framöver, så det ligger i ditt eget intresse som låntagare att inte låna större summor än du har råd att betala tillbaka.

Kreditupplysning vid ansökan om lån

Långivaren vill givetvis försäkra sig om att du kommer att kunna betala tillbaka summan inom angiven tid, tillsammans med överenskommen ränta. Innan ett lån beviljas görs därför en kreditprövning där en kreditupplysning tas på den sökande. Upplysningen, som beställs hos ett kreditupplysningsföretag, innehåller person- och adressuppgifter, uppgifter om taxerad inkomst och fastighetsinnehav, samt eventuella betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden. Det är inte kreditupplysningsföretaget som avgör om du beviljas lån, utan varje långivare gör sin egen bedömning av din kreditvärdighet baserat på det underlag som kreditupplysningen ger. Olika långivare bedömer lite olika, så det är möjligt att få avslag på ansökan hos en långivare medan en annan beviljar lån. Många kreditgivare tar också ut högre avgifter på ett lån där gäldenären (alltså låntagaren) har låg kreditvärdighet eftersom det då är högre risker förenade med lånet. Tar du ett lån hos Brixo betalar du däremot samma avgifter oavsett din kreditvärdighet. Du kan alltså få ett förmånligt lån trots betalningsanmärkning.

Mer om betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning innebär att man misskött sina betalningsskyldigheter. Ofta handlar det om en räkning som inte betalats i tid och gått vidare till inkasso. Betalar man inte heller inkassokravet i tid brukar det bli en notering hos Kronofogdemyndigheten och detta kan resultera i en betalningsanmärkning. Det är inte Kronofogden som gör betalningsanmärkningar – begreppet används hos kreditupplysningsföretagen som samlingsnamn för ett antal olika noteringar hos Kronofogden. Förutom obetalda räkningar och skatter kan det handla om exempelvis beslut om utmätning eller skuldsanering. Noteringarna blir automatiskt tillgängliga för alla kreditupplysningsföretag; UC, Creditsafe, Bisnode med flera och dessa uppdaterar sina register dagligen. Betalningsanmärkningar kan också handla om uppgifter de inhämtat från annat håll än Kronofogden. För privatpersoner syns betalningsanmärkningen i tre år, oavsett om man betalar tillbaka sin skuld eller inte. Det är inte möjligt att få noteringen borttagen ur registren innan tidsperioden är över, såvida man inte anser att den är felaktig. I så fall bör man snarast kontakta Kronofogden (förutsatt att det är en notering hos dem som gett upphov till anmärkningen) med argument för varför man inte ska anses betalningsskyldig. Det är bra att kunna visa upp dokument som styrker din berättelse.

Vill du ta reda på om du har en betalningsanmärkning eller inte kan du kontakta ett kreditupplysningsföretag. Du kan högst en gång om året ta en kostnadsfri kreditupplysning på dig själv. Varje gång en kreditupplysning tas på dig får du med posten en kopia på de uppgifter som lämnats, som också anger vem som beställt dem.

Låna med betalningsanmärkning hos Advisa

Genom Advisa kan du som vill låna pengar få flera förslag från några av de 37 långivare som vi samarbetar med. Efter att du skickat in din ansökan visas alla dina svar direkt på skärmen. Till sist är det bara att välja det som passar dig bäst.

Du kan ta ett lån om du har få betalningsanmärkningar och ej har skuld hos Kronofogden. Med betalningsanmärkningar försvåras dock möjligheten till lån.

Det finns två typer av betalningsanmärkningar:

Allmänna mål (skatter & avgifter):

 • Betalningskrav från den offentliga sektorn. Där ingår stat, myndigheter, landsting och kommuner.
 • Uppkommer om en privatperson eller företag inte betalat skatter, böter, offentliga avgifter eller studiemedel i tid.

Enskilda mål:

 • Betalningskrav från den privata sektorn.
 • Uppkommer om en privatperson eller företag inte betalat sådan som hyra, leverantörsskulder, kontokortsskulder eller köpta varor i tid.
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån