Låna pengar räntefritt

Låna pengar räntefritt

Räntefritt lån – låna med räntefri period

En del kreditgivare erbjuder lån räntefritt eller med rabatt den första perioden. Här har vi listat dessa kreditgivare. Hos Vivus kan du låna 1000 kr räntefritt och hos Smspengar kan du låna med rabatt.

Kreditgivare Info Lånebelopp Ansök
Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Öppet 24/7
BankID: Nej
Löptid: Upp till 11 månader
2000 - 20 000 kr Ansök Läs mer
Smspengar - kontokredit upp till 30 000 kr Antal banker som tillfrågas:
Kväll/Helgutbetalning: Nej
BankID: Nej
Löptid: upp till 3 månader
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer

Hitta fler lån på bralan.se

Vad är ränta?

Ränta är allmänt priset på lån av pengar. Ränta betalas av någon som lånar pengar och erhålls av någon som lånar ut pengar. När någon lånar ut pengar till en bank eller liknande genom att sätta in dem på ett konto erhåller man inlåningsränta från banken. När någon lånar pengar av banken får denne istället betala låneränta. Räntevillkoren inklusive villkoren för hur räntan ändras, bestäms i förväg.

Vad är effektiv ränta?

Enligt Konsumentverket är effektiv ränta “ett jämförspris på lån uttryckt i en årsränta”. Enkelt förklarat är den effektiva räntan det faktiska pris man betalar när man tar ett lån. I den effektiva räntan ingår inte bara den nominella räntan utan också uppläggningsavgifter, aviavgifter och andra avgifter som långivaren tar ut för lånet. Man kan alltså jämföra effektiv ränta med jämförspriset på matvaror i butiken.På samma sätt som att det inte går att påverka jämförspriset i matvarubutiken genom att ändra storlek på förpackningen går det inte heller att påverka effektiv ränta genom att gömma avgifter i det finstilta i låneavtalen.

 

Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån