Låneförmedlare

Här har vi listat alla låneförmedlare som finns på den Svenska marknaden.

Kreditgivare Info Lånebelopp Ansök
Bra att veta: NY LÅNGIVARE! Hög beviljningsgrad
Betalningsanmärkning: ja
BankID: Nej
Löptid: Upp till 15 år
10 000 - 600 000 kr Ansök Läs mer
hos Consector kan du låna mellan 10 000 - 600 000 kr Bra att veta: Låneförmedlare, Samla dina lån
Betalningsanmärkning:
BankID: Nej
Löptid: 1-15 år
10 000 - 600 000 kr Ansök Läs mer
Bra att veta: Erbjuder Bolån, Samla dina krediter
Betalningsanmärkning: Ja, men inget aktivt skuldsaldo
BankID: Nej
Löptid: upp till 15 år
10 000 - 500 000 kr Ansök Läs mer
Aros finans är en ny låneförmedlare på marknaden Bra att veta: Låneförmedlare
Betalningsanmärkning: Ja
BankID: Nej
Löptid: 1 - 15 år
5000 - 600 000kr Ansök Läs mer
Bästa låneförmedlaren Bra att veta:
Betalningsanmärkning: Ja, men inget aktivt skuldsaldo
BankID: Nej
Löptid: Upp till 15 år
5000 - 600 000kr Ansök Läs mer
Zmarta låneförmedlare Bra att veta: Låneförmedlare, erbjuder även företagslån
Betalningsanmärkning: ja men inget aktivt skuldsaldo
BankID: Nej
Löptid: Upp till 14 år
5000 - 600 000 kr Ansök Läs mer
Bästa låneförmedlaren Bra att veta:
Betalningsanmärkning: Godtas men inget aktivt skuldsaldo
BankID: Nej
Löptid: upp till 15 år
10000 - 500000kr Ansök Läs mer
Svea Ekonomi Bra att veta: Betalningsanmärkning godtas
Betalningsanmärkning: Ja, men inget aktivt skuldsaldo
BankID: Nej
Löptid: Upp till 12 år
10 000 - 400 000kr Ansök Läs mer

Consector – låneförmedlare

Consector är en låneförmedlare, du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.

Låna Pengar till Lägsta Räntan med Consector

 • Jämför 30 banker & kreditinstitut på 60 sekunder! 
 • Lånet utbetalt direkt, snabbast 18 minuter! 
 • Låna upp till 600 000 SEK, från 2,90% ränta! 

Genom att förhandla, jämföra lån & banker kan Consector hitta den Bästa räntan till dig.

Hos Consector fungerar det så här:

 1. Du väljer belopp och lånetyp.
 2. Du ansöker enkelt genom ett online-formulär på vår hemsida.
 3. Vi tar en kreditupplysning och sänder ut förfrågan till våra partners.
 4. Du får normalt sett svar med flera olika alternativ att välja mellan inom 24 timmar. Dessa läggs upp på Mina sidor.
 5. Du väljer i lugn och ro det alternativ som passar dig bäst. När som helst är du välkommen att kontakta våra SwedSec-certifierade rådgivare.
 6. När du gjort ditt val upprättas ett lånekontrakt mellan dig och banken. Ibland är det ett kontrakt på papper som ska skickas in, ibland går det att godkänna digitalt med BankID.
 7. Pengarna betalas ut till dig.

Varför ska jag använda Consector?

För dig som vill slippa förhandla med bankerna och belastas av flera kreditupplysningar så kan Consector göra jobbet åt dig. Vi konkurrensutsätter ditt kreditengagemang så att du ges möjlighet att sänka dina lånekostnader. Bankerna konkurrerar om dig så att du kan få bästa möjliga villkor för din kreditsituation. Dessutom så sparar du tid med vår tjänst. Sammanfattningsvis så är Consector en låneförmedlare med bred kunskap om kreditmarknaden som står på kundens sida för att kunna ge dig marknadens bästa villkor.

Freedom Finance – besökarnas favorit låneförmedlare

Ett privatlån via Freedom Finance kan ligga på några få tusenlappar upp till 600 000 kr. Beroende på vad du vill låna till (om det är en större eller mindre investering) kan du själv avgöra din lånesumma och tillsammans med din långivare avgöra återbetalningstiden så att den passar din ekonomi. I vår kalkylator här bredvid får du en bra överblick genom att välja en summa för lånebelopp och sedan antal år för återbetalning, för att få fram en månatlig kostnad för privatlånet.

Vad krävs för att få ett privatlån?

För att få ett privatlån behöver du uppfylla vissa krav. Du ska ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor, du ska vara minst 18 år och du får inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden. Om du har haft skulder hos Kronofogden och har kvar betalningsanmärkningar, kan du alltså ändå beviljas ett privatlån om skulden är betald.

Svea Ekonomi – låneförmedlare

Hos Svea Ekonomi kan du låna mellan 10 000 – 400 000 kr. Svea Ekonomi erbjuder privatlån, samlingslån, bolån och även sparande med bra ränta. Behöver du låna pengar till ett hus, för att förverkliga en dröm eller för att få ordning på ekonomin? Hos Svea Ekonomi är alla välkomna med en låneansökan. En anmärkning måste inte vara ett hinder för att förverkliga en dröm. Oavsett om du behöver renovera hemma eller vill samla dyra smålån och krediter kan Svea Ekonomi hjälpa dig.

Lendo – låneförmedlare

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare och ingår i Schibstedkoncernen, en av nordens största mediekoncerner med över 7 700 medarbetare. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i Stockholm.

Lendo förmedlar privatlån mellan 10 000 – 500 000 kr, även kallade blancolån, utan säkerhet som är avsedda för konsumtion. Olika banker har olika benämningar i marknadsföringssyfte på privatlån som t.ex. enkla lånet, medlemslånet och fritidslånet men gemensamt för alla är att ingen säkerhet krävs vilket gör dem till ett privatlån.

När du ansöker via Lendo bedöms du av banken på precis samma sätt som om du hade vänt dig direkt till banken. Det tillkommer inga som helst räntepåslag eller extra kostnader.

Direkto – låneförmedlare

Direktoär en ny låneförmedlare som är väldigt mån om sina kunder och erbjuder alltid lägsta räntan och de bästa villkoren. Hos Direkto kan du ansöka om lån mellan 10 000 – 500 000 kr. Räntan startar på 2,95%. Du som har betalningsanmärkning kan också söka hos Direkto och få ditt lån beviljat.

Advisa – låneförmedlare

Advisahar på kort tid etablerat sig som en av Sveriges ledande aktörer inom lån. Genom att samla ett tjugotal banker och låneinstitut under ett och samma tak tvingar vi bankerna att tävla om att erbjuda bästa möjliga villkor till alla kunder.

Efter att kunden har skickat in sin låneansökan görs endast en kreditupplysning. Därefter får kunden erbjudande från flera banker och hjälp av en personlig rådgivare som kostnadsfritt hjälper till att göra rätt val.

Sammanfattning av Advisas kunderbjudande:

 • Helt kostnadsfritt
 • Erbjudanden från flera banker
 • Personlig rådgivare som hjälper till att välja rätt lån
 • Endast en kreditupplysning

Grundkrav och kreditupplysning

För att utnyttja Advisas tjänster krävs det att låntagaren är minst 18 och högst 70 år gammal, har en inkomst före skatt motsvarande minst 120 000 kr per år, dvs 10 000 kr per månad, och är bosatt i Sverige. Advisa gör kreditupplysning för varje ansökan för att säkerställa att grundkraven är uppfyllda.

Mer information

Låneförmedlare är företag som hjälper privatpersoner att jämföra privatlån, bolån eller billån hos flera olika banker och kreditgivare. En låneansökan är inte bindande och ger endast en kreditupplysning. Ansökan är helt gratis eftersom långivarna betalar låneförmedlaren för att kunna ge dig ett låneerbjudande.

Om du behöver ta ett privatlån eller snabblån är det inte lätt att veta var du ska börja. Du har många långivare att välja mellan och att förstå sig på de olika erbjudandena om privatlån är inte helt enkelt. För att underlätta för dem som har behov av ett lån utan säkerhet för konsumtion eller investering finns idag en handfull finansiella aktörer som erbjuder så kallad låneförmedling. Dessa aktörer är själva inte långivare utan deras roll är att vara en mellanhand mellan låntagarna och långivarna.

Som låntagare behöver du inte betala för mellanhanden och med stor sannolikhet kan den låneförmedlare du vänder dig till hjälpa dig till ett billigare och för dig bättre anpassat privatlån än vad du själv skulle kunnat hitta. Dessutom inhämtas endast en kreditupplysning.

Snabbare – Smidigare – Enklare

För det första handlar det om smidigheten. Den som vill jämföra räntor och lånevillkor hos 20 banker kommer få lägga ner en hel del tid om man väljer att göra en låneansökan till varje bank. Detta för att få ett svar av dem gällande vilken räntesats de erbjuder på lånet.

Den som istället använder sig av en låneförmedlare kommer att enbart behöva göra en enda låneansökan. Låneansökan går via detta låneförmedlarföretag vidare ut till ett 20-tal banker.

Genom en insats på 3-4 minuter har man därmed genomfört ansökningsprocessen. Sedan får man låneförslag från de banker som är beredd att erbjuda ett lån utifrån låntagarens behov och förutsättningar.

Det sker bara en kreditupplysning

Den andra fördelen handlar om kreditupplysningarna. Den som själv ansöker om lån hos 20 banker kommer få 20 kreditupplysningar tagna på sig. Då många banker ser till detta när en låneansökan sker kan det i längden bli en negativ faktor gällande om man får lån eller inte.

En person som har många kreditupplysningar på sig anses nämligen vara något sämre kreditvärdig. Den som istället använder sig av en låneförmedlare kommer enbart få en kreditupplysning genomförd.

De samarbetande bankerna får nämligen ta del av informationen från samma kreditupplysning. På detta sätt håller man nere antal kreditupplysningar vilket alltså är fördelaktigt i längden.

Vanliga missuppfattningar om låneförmedlare

En vanlig missuppfattning när det gäller låneförmedlare är att de lånar ut pengar. Låneförmedlare lånar inte ut pengar, de jämför räntor och lån åt dig medan det är långivaren som lånar ut själva pengarna. Men om låneförmedlarna inte själva lånar ut pengar, varför ska man då vända sig till dem?

Man kan likna en låneförmedlare med en bostadsmäklare. På samma sätt som att du inte köper en bostad utav en mäklare – utan av ägaren själv – så lånar du inte heller pengarna av låneförmedlaren. En låneförmedlare hjälper dig, precis som en mäklare, att matcha rätt köpare med rätt säljare. I det här fallet gäller det att para ihop rätt låntagare med rätt långivare. Eftersom olika banker erbjuder olika målgrupper olika räntor så kan det vara svårt att på egen hand hitta den långivare som erbjuder just dig en bra ränta. Det kan en låneförmedlare hjälpa dig med.

För låneinstituten så är låneförmedlarna ett enkelt sätt att hitta nya glada kunder. Det vill säga på samma sätt som mäklarna hjälperna säljarna att hitta nya glada bostadsägare.

Tips när du lånar via låneförmedlare

Ränta

Att teckna ett lån med låg ränta är såklart alltid mer gynnsamt än låna med en hög ränta. Skälet till det säger självt, lägre ränta är lika med lägre procentsats av lånet som ska betalas. Det kan dock vara värt besväret att ta sig en extra koll innan man tecknar lånet med lägsta ränta, och se på hur de övriga villkoren för låneavtalet ser ut.

Det gäller att tänka på att långivare som erbjuder kunder bättre räntevillkor kan ha andra, lite mer dolda, fasta avgifter som medför att månadsavgiften i slutändan kan bli högre än vad räntan initialt indikerat. Dessa avgifter kan vara till exempel administrationsavgifter, aviavgift eller eventuella räntepåslag och straffavgifter om du som kund av någon anledning skulle missa en betalning.

Det kan alltså vara så att låna till låg ränta inte alltid är det bästa alternativet i längden, privatlån med höga räntor kan ha mer fördelaktiga villkor. Att ta tid för den sista kollen kan du spara pengar på! Av det ovan sagda står det nu klart att det är mycket viktigt att vara noggrann när man jämför de olika alternativen till privatlån. Här på Privatlån.com kan du snabbt och enkelt jämföra olika privatlån och låneräntor hos en mängd olika banker och långivare för att hitta det billigaste lånet.

Kostnad

Ett låns kostnad beror alltså främst på om du lånar med säkerhet eller utan säkerhet. Genom att låna med säkerhet kan du också räkna med att låna till lägre ränta, vilket gör ditt lån billigare.

När man tar ett lån så är det räntorna som utgör kostnaden för lånet, och räntor finns det flera olika typer av. Ett lån utan säkerhet har generellt högre ränta, men genom att jämföra lån så kan du hitta det billigaste lånet när det gäller privatlåns ränta.

Räntan är en viss procentsats av det belopp du har fått låna. Den vanligast omnämnda räntan när man talar om privatlån i form av snabblån, så som till exempel SMS-lån, är den effektiva räntan.

I den effektiva räntan räknas, utöver räntan i sig, även alla kostnader för lånet in. Det vill säga att sådana kostnader som uppläggningsavgift och aviavgift. Det kan alltså sägas vara den mest rättvisande räntan då alla omkostnader räknas in och den räknar alltid kostnaden för ett år.

Problemet med effektiv ränta i kombination med korta lån, så som SMS-lån, är att den då blir väldigt hög i och med SMS-lånen aldrig sträcker sig så länge som ett år.

För att förhindra detta har regeringen nyligen lagt fram en lagrådsremiss i vilken föreslås att krediträntor för snabblån högst får vara 40 % högre än referensräntan, som för närvarande är -0,5 %. För längre lån är den effektiva räntan dock den bästa räntan att tillämpa vid jämförelse mellan olika lån.

Låneförmedling – vad är det?

Alla låneförmedlare arbetar med tre steg, nämligen:

 • Ansökan
 • Budgivning bland anslutna långivare
 • Presentation av erbjudanden.

Du står för det första steget. På låneförmedlarens webbplats finner du ett formulär som du ska fylla i. Uppgifterna är de vanliga, det vill säga önskat belopp, lånetid, personuppgifter, inkomst per månad och typ av sysselsättning. Har du ett specifikt syfte med ditt lån, till exempel att samla lån, kan du med fördel även ange detta. Just att samla lån blir betydligt enklare om du tar hjälp av en låneförmedlare eftersom din ansökan automatiskt matchas mot de långivare som hjälper dig med att lösa de dyrare lånen och krediterna.

Det andra steget står låneförmedlaren för. I det första skedet görs en kreditkontroll och i det andra skedet bjuds de banker och kreditbolag som låneförmedlaren samarbetar med in till en budgivning. Genom budgivningen garanteras du i princip lägsta möjliga ränta utifrån din ekonomiska situation och ditt önskade privatlån.

I det tredje steget presenterar låneförmedlaren inkomna erbjudanden för dig och du har då att ta ställning till vilket erbjudande du vill ta del av. Något tvång att acceptera ett bud finns givetvis inte! Väljer du ett av lånen kommer du att få villkor och skuldebrev skickade hem i brevlådan. Skuldebrevet skriver du under och skickar tillbaka till banken eller kreditbolaget (inte till låneförmedlaren) och några dagar senare betalas dina pengar ut.

Fördelar & nackdelar med låneförmedling

Den uppenbara och stora fördelen med att vända sig till låneförmedlare följer av den budgivning mellan kreditbolag och banker som låneförmedlaren arrangerar. Oavsett hur din ekonomiska situation ser ut och hur du har specificerat dina önskemål om privatlånet kommer i de flesta fall minst en handfull långivare att konkurrera om dig som kund. Av det följer att du med största sannolikhet får den bästa möjliga räntan.

En annan fördel är att låneförmedlaren gör detta arbete åt dig utan kostnad. Att jämföra och hitta privatlån på egen hand tar tid och du har mycket svårt att se om de räntor du erbjuds kan betraktas som fördelaktiga eller inte. Kopplat till detta är det faktum att endast en kreditförfrågan registreras på ditt personnummer. Det är en fördel både nu och i framtiden.

Som en tredje fördel kan vi nämna att du som vill samla dyrare krediter och lån enklare kan hitta rätt med hjälp av en låneförmedlare. I stället för att kika närmare på ett större antal långivare för att hitta en som dels kan erbjuda dig lån på upp till det sammanlagda beloppet av dina utestående skulder, och dels kan lösa de befintliga lånen, kan låneförmedlaren sortera fram dessa långivare automatiskt.

På minussidan är det faktiskt ganska glest med nackdelar. Vad vi kan nämna är att genvägen via en låneförmedlare är en ”senväg” när det gäller hur snabbt du kan få dina pengar. Det tar någon extra dag att få privatlånet utbetalat, särskilt som du hos de allra flesta långivare måste skriva under ett fysiskt skuldebrev/låneavtal.

För vissa låntgare kan det också vara en nackdel att lägsta möjliga belopp att låna normalt är 20 000 kr. För privatlån på lägre belopp än så går det inte att ta hjälp av denna annars så effektiva mellanhand.

Vad är skatteavdrag?

Skatteavdrag är en subvention från staten att 30 % av din räntekostnad är avdragsgill i din deklaration. Detta betyder att du i verkligheten betalar 70 % av räntekostnaden efter skatt

Varför ska man använda en låneförmedlare om man har en personlig bankman?

En personlig bankman arbetar för en bank. En låneförmedlare står på kundens sida och arbetar med tiotals personliga bankmän som får tävla i en budgivning. Precis som att jämföra pris på nätet för att hitta den billigaste tv apparaten, likaså fungerar en låneförmedlare att hitta det billigaste lånet.

Vilken låneförmedlare är bäst i Sverige?

Det finns många duktiga låneförmedlare på marknaden. Det viktigaste för dig som kund är att undersöka om låneförmedlaren står under Finansinspektionens aktiva tillsyn. Det betyder att låneförmedlaren följer de lagar och riktlinjer som finns på marknaden samt opererar efter god sed och tar tillvara konsumentens intressen.

Var hittar jag lägsta räntan?

Att hitta den lägsta räntan kan vara svårt på egen hand. För att nå dit krävs att du är en duktig förhandlare mot banken och att du lär dig bankspråket. Däremot så finns en annan väg. Om man som konsument går via en låneförmedlare så konkurrensutsätts flera banker och därmed tävlar de om dig som kund. Genom budgivningen så kan du välja den bank som lagt den lägsta räntan och då vet du att du funnit din lägsta ränta på marknaden efter dina förutsättningar.

Hur kan jag omförhandla mitt lån?

Som konsument kan du omförhandla lån på olika sätt. Om du gör det själv behöver du ställa din befintliga bank mot flera andra banker. För att få ett räntevillkor från en bank behöver banken ta en kreditupplysning. Detta innebär att konsumenter som förhandlar själv påverkas negativt av att fråga flera banker då varje bank tar en ny kreditupplysning.  Ett smartare sätt är att använda en låneförmedlare vid omförhandling av lån. Låneförmedlare kan med endast en kreditupplysning omförhandla lån mellan flera olika banker och ta del av flera bud. Exempel. Låneförmedlare frågar 12 banker, endast en kreditupplysning görs. Privatperson förhandlar själv med 3 banker, 3 kreditupplysningar görs. Låneförmedlaren hjälper till med bytet om du får ett bättre ränteanbud. Att använda en Låneförmedlare är ett smidigt, smart och enkelt sätt att spara pengar och sänka din ränta.

Vad är annuitetslån?

Annuitet innebär att banken, eller långivaren, gör en uträkning för ditt lån – ett annuitetsbelopp som innebär att du betalar samma summa vid varje betalningstillfälle. Räntekostnaden är högre i början men sjunker i takt med att amorteringsbeloppet ökar.

Fördelen med annuitetslån i jämförelse med rak amortering är att du alltid vet exakt vilket belopp du betalar in per inbetalningstillfälle. I början av din avbetalning går den största delen av dina betalningar till själva räntan för att sedan, i takt med att lånet blir lägre, istället lägga större del på själva lånebeloppet. Så länge räntan
ligger på samma nivå kommer dina inbetalningar att vara på samma belopp.

Vad är amortering?

Amortering betyder avbetalning på ett lån.

Vad är en låneförmedlarlösing?

Detta är en specialanpassad lösning som Upplysningscentralen (UC) tillhandahåller för Consector som gör att flera banker kan dela på en och samma kreditupplysning. Detta minimerar belastningen på din kreditvärdighet och gör att du som kund kan få erbjudanden från flera banker.

Vad är räntefria lån?

Det är lån utan ränta. Var dock noga med att titta på den effektiva räntan som inkluderar uppläggningsavgifter, aviseringskostnader med mera. Den effektiva räntan kommunicerar den verkliga kostnaden för lånet.

Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån