Välkommen till Bralån

Här har vi listat alla låneförmedlare som finns på den Svenska marknaden.

Showing all 25 results

Allt du behöver veta om låneförmedlare

Låneförmedlare

Låneförmedlare är företag som hjälper privatpersoner att jämföra privatlån, bolån eller billån hos flera olika banker och kreditgivare. En låneansökan är inte bindande och ger endast en kreditupplysning. Ansökan är helt gratis eftersom långivarna betalar låneförmedlaren för att kunna ge dig ett låneerbjudande.

Om du behöver ta ett privatlån eller snabblån är det inte lätt att veta var du ska börja. Du har många långivare att välja mellan och att förstå sig på de olika erbjudandena om privatlån är inte helt enkelt. För att underlätta för dem som har behov av ett lån utan säkerhet för konsumtion eller investering finns idag en handfull finansiella aktörer som erbjuder så kallad låneförmedling. Dessa aktörer är själva inte långivare utan deras roll är att vara en mellanhand mellan låntagarna och långivarna.

Som låntagare behöver du inte betala för mellanhanden och med stor sannolikhet kan den låneförmedlare du vänder dig till hjälpa dig till ett billigare och för dig bättre anpassat privatlån än vad du själv skulle kunnat hitta. Dessutom inhämtas endast en kreditupplysning.

 

Fördelar & nackdelar med låneförmedling

Den uppenbara och stora fördelen med att vända sig till låneförmedlare följer av den budgivning mellan kreditbolag och banker som låneförmedlaren arrangerar. Oavsett hur din ekonomiska situation ser ut och hur du har specificerat dina önskemål om privatlånet kommer i de flesta fall minst en handfull långivare att konkurrera om dig som kund. Av det följer att du med största sannolikhet får den bästa möjliga räntan.

En annan fördel är att låneförmedlaren gör detta arbete åt dig utan kostnad. Att jämföra och hitta privatlån på egen hand tar tid och du har mycket svårt att se om de räntor du erbjuds kan betraktas som fördelaktiga eller inte. Kopplat till detta är det faktum att endast en kreditförfrågan registreras på ditt personnummer. Det är en fördel både nu och i framtiden.

Som en tredje fördel kan vi nämna att du som vill samla dyrare krediter och lån enklare kan hitta rätt med hjälp av en låneförmedlare. I stället för att kika närmare på ett större antal långivare för att hitta en som dels kan erbjuda dig lån på upp till det sammanlagda beloppet av dina utestående skulder, och dels kan lösa de befintliga lånen, kan låneförmedlaren sortera fram dessa långivare automatiskt.

På minussidan är det faktiskt ganska glest med nackdelar. Vad vi kan nämna är att genvägen via en låneförmedlare är en ”senväg” när det gäller hur snabbt du kan få dina pengar. Det tar någon extra dag att få privatlånet utbetalat, särskilt som du hos de allra flesta långivare måste skriva under ett fysiskt skuldebrev/låneavtal.

För vissa låntgare kan det också vara en nackdel att lägsta möjliga belopp att låna normalt är 20 000 kr. För privatlån på lägre belopp än så går det inte att ta hjälp av denna annars så effektiva mellanhand.

 

Tips när du lånar via låneförmedlare

Ränta

Att teckna ett lån med låg ränta är såklart alltid mer gynnsamt än låna med en hög ränta. Skälet till det säger självt, lägre ränta är lika med lägre procentsats av lånet som ska betalas. Det kan dock vara värt besväret att ta sig en extra koll innan man tecknar lånet med lägsta ränta, och se på hur de övriga villkoren för låneavtalet ser ut.

Det gäller att tänka på att långivare som erbjuder kunder bättre räntevillkor kan ha andra, lite mer dolda, fasta avgifter som medför att månadsavgiften i slutändan kan bli högre än vad räntan initialt indikerat. Dessa avgifter kan vara till exempel administrationsavgifter, aviavgift eller eventuella räntepåslag och straffavgifter om du som kund av någon anledning skulle missa en betalning.

Det kan alltså vara så att låna till låg ränta inte alltid är det bästa alternativet i längden, privatlån med höga räntor kan ha mer fördelaktiga villkor. Att ta tid för den sista kollen kan du spara pengar på! Av det ovan sagda står det nu klart att det är mycket viktigt att vara noggrann när man jämför de olika alternativen till privatlån. Här på Privatlån.com kan du snabbt och enkelt jämföra olika privatlån och låneräntor hos en mängd olika banker och långivare för att hitta det billigaste lånet.

Kostnad

Ett låns kostnad beror alltså främst på om du lånar med säkerhet eller utan säkerhet. Genom att låna med säkerhet kan du också räkna med att låna till lägre ränta, vilket gör ditt lån billigare.

När man tar ett lån så är det räntorna som utgör kostnaden för lånet, och räntor finns det flera olika typer av. Ett lån utan säkerhet har generellt högre ränta, men genom att jämföra lån så kan du hitta det billigaste lånet när det gäller privatlåns ränta.

Räntan är en viss procentsats av det belopp du har fått låna. Den vanligast omnämnda räntan när man talar om privatlån i form av snabblån, så som till exempel SMS-lån, är den effektiva räntan.

I den effektiva räntan räknas, utöver räntan i sig, även alla kostnader för lånet in. Det vill säga att sådana kostnader som uppläggningsavgift och aviavgift. Det kan alltså sägas vara den mest rättvisande räntan då alla omkostnader räknas in och den räknar alltid kostnaden för ett år.

Problemet med effektiv ränta i kombination med korta lån, så som SMS-lån, är att den då blir väldigt hög i och med SMS-lånen aldrig sträcker sig så länge som ett år.

För att förhindra detta har regeringen nyligen lagt fram en lagrådsremiss i vilken föreslås att krediträntor för snabblån högst får vara 40 % högre än referensräntan, som för närvarande är -0,5 %. För längre lån är den effektiva räntan dock den bästa räntan att tillämpa vid jämförelse mellan olika lån.

 

Hur kan jag omförhandla mitt lån?

Som konsument kan du omförhandla lån på olika sätt. Om du gör det själv behöver du ställa din befintliga bank mot flera andra banker. För att få ett räntevillkor från en bank behöver banken ta en kreditupplysning. Detta innebär att konsumenter som förhandlar själv påverkas negativt av att fråga flera banker då varje bank tar en ny kreditupplysning.  Ett smartare sätt är att använda en låneförmedlare vid omförhandling av lån. Låneförmedlare kan med endast en kreditupplysning omförhandla lån mellan flera olika banker och ta del av flera bud. Exempel. Låneförmedlare frågar 12 banker, endast en kreditupplysning görs. Privatperson förhandlar själv med 3 banker, 3 kreditupplysningar görs. Låneförmedlaren hjälper till med bytet om du får ett bättre ränteanbud. Att använda en Låneförmedlare är ett smidigt, smart och enkelt sätt att spara pengar och sänka din ränta.

 

Varför ska man använda en låneförmedlare om man har en personlig bankman?

En personlig bankman arbetar för en bank. En låneförmedlare står på kundens sida och arbetar med tiotals personliga bankmän som får tävla i en budgivning. Precis som att jämföra pris på nätet för att hitta den billigaste tv apparaten, likaså fungerar en låneförmedlare att hitta det billigaste lånet.

För det första handlar det om smidigheten. Den som vill jämföra räntor och lånevillkor hos 20 banker kommer få lägga ner en hel del tid om man väljer att göra en låneansökan till varje bank. Detta för att få ett svar av dem gällande vilken räntesats de erbjuder på lånet.

Den som istället använder sig av en låneförmedlare kommer att enbart behöva göra en enda låneansökan. Låneansökan går via detta låneförmedlarföretag vidare ut till ett 20-tal banker.

Genom en insats på 3-4 minuter har man därmed genomfört ansökningsprocessen. Sedan får man låneförslag från de banker som är beredd att erbjuda ett lån utifrån låntagarens behov och förutsättningar.

 

Största och bästa låneförmedlarna i Sverige
Lendo - utbetalning söndagar

Lendo

Vilka är Lendo?

Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Vårt mål är att bidra till en transparentare lånemarknad där du som kund får insyn i marknadens olika låneerbjudanden, om du är i behov av ett privat- eller företagslån. Detta gör vi möjligt genom vår enkla jämförelsetjänst. Här på kan du nämligen gratis jämföra räntor och ansöka om lån på upp till 600 000 kr från upp till 35 banker och långivare.

Lendo har kontor i flera länder med huvudkontor i Oslo. Tillsammans arbetar vi alla mot ett gemensamt mål – att bidra till en transparent lånemarknad fördelaktig för dig som kund.

Banker och långivare kan ge dig olika räntor och villkor på grund av egen riskbedömning. Därför är det viktigt att du jämför så många långivare som möjligt innan du ska ansöka om lån. Detta kan vara svårt att göra på egen hand. För varje långivare du ansöker hos om att låna pengar tas en kreditupplysning och detta sänker din kreditvärdighet och ger dig sämre lånevillkor. Genom att ta hjälp av låneförmedlaren Lendo kan du, med endast en kreditupplysning, få låneerbjudanden på privatlån hos upp till 35 banker och långivare – helt kostnadsfritt.

Du får oftast svar inom 1 minut, vi mejlar dig så fort din ansökan är färdigbehandlad och när samtliga långivare har fått en möjlighet att behandla din ansökan. Sedan väljer du det erbjudande som har bäst ränta och villkor för just dig! Ditt lånelöfte genom Lendo är giltigt i 30 dagar.

Vår ambition

Vår ambition är att öka transparens på lånemarknaden genom att få fler kunder att fatta informerade lånebeslut. Via Lendos tjänst kan vi hjälpa våra kunder att få insyn i marknadens olika låneerbjudanden och därmed bidra till en transparentare lånemarknad fördelaktig för dig som kund. Vi brinner också för digital utveckling av nya lånemarknader. Lendo expanderar just nu ut i Europa, med målet att öka transparens på lånemarknaden även i övriga länder genom digitalisering.

Vad kan Lendo hjälpa dig med? 

Vi hjälper dig som kund att fatta informerade beslut om vilket låneerbjudande som passar dig eller ditt företag bäst. Detta gör vi genom vår smidiga jämförelsetjänst. Vi hjälper dig också att fullfölja en låneansökan, på några få minuter dessutom. Du kan också samla dina lån med möjlighet att sänka din månadskostnad. 

Med en webbaserad ansökan via Lendo.se fyller du i hur mycket du vill låna och hur länge. Du kan ansöka om lån upp till 600 000 kr som privatperson, ansöker du om ett lån till företag så kan du ansöka upp till 2 000 000 kr. Det är kostnadsfritt för dig att genomföra en ansökan och Lendo får betalt av banken eller långivaren först om du väljer att gå vidare med ett erbjudande. Det tar endast någon minut att genomföra en ansökan, därefter kan du i lugn och ro jämföra dina erbjudanden och teckna det som är bäst för dig. Detta gäller både privat- och företagskunder. På Lendo går det snabbt, smidigt och enkelt. 

Företagslån via Lendo

Eftersom banker och långivare kan ge olika erbjudanden på samma ansökan är det extra viktigt att du jämför så många långivare som möjligt innan du tar ett lån. Det kan vara svårt att göra jämförelsen på egen hand. Låneerbjudanden för företagslån presenteras på olika sätt hos olika långivare, med till exempel månadsränta, årsränta eller de fasta kostnaderna vilket kan göra det svårt att få en bra överblick. 

Eftersom låneerbjudanden ofta är villkorade med olika typer av säkerheter försvåras jämförelsen ytterligare. När du ansöker om ditt företagslån via Lendo får du direkt en översikt på din totalkostnad i kronor hos de olika långivarna, samt om lånet är villkorat med personlig borgen eller inte. Här nedan går vi igenom hur du går tillväga och varför du bör ansöka om lånet via oss. 

Hos oss på Lendo kan du ansöka om lån till företag upp till två miljoner kronor med en återbetalningstid (löptid) på maximalt fem år. Fundera över vad som är viktigt, handlar det om en långsiktig investering kan en längre återbetalningstid vara bra då det innebär en lägre månadskostnad. Är finansieringen mer av en kortsiktig karaktär så kan en kortare löptid vara bättre.

låna pengar hos freedomfinance.il

Freedom Finance

Vilka är Freedom finance?

Freedom Finance är en av Sveriges ledande låneförmedlare med snart 20 års erfarenhet av förmedling av lån. Vi är helt fristående från långivare och förmedlar lån från flera av landets ledande låneinstitut och banker. Zmarta Group, som står bakom Freedom Finance, har över 200 erfarna medarbetare på kontoren i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors och Hamburg

Freedom Finance är en av Sveriges ledande förmedlare av lån. Vi är helt fristående och tar fram låneerbjudanden från flera av Sveriges banker och låneinstitut. Trots att vi tar fram flera olika lånealternativ registreras endast en kreditupplysning hos UC. Vi är specialiserade på att förmedla lån med bästa möjliga villkor för varje kund och lånesituation. Det innebär att du slipper lägga tid på att hitta en lånelösning själv. Vi gör det åt dig – helt kostnadsfritt. 

Något som skiljer oss från andra låneförmedlare är att vi erbjuder möjligheten att få tala med en erfaren lånehandläggare. Zmarta Group, som står bakom Freedom Finance, har över 200 erfarna medarbetare på kontoren i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors och Hamburg. Hos oss har du alltid möjlighet till personlig kontakt även om låneansökan gjorts online.

Är Freedom Finance en bank?

Nej, som låneförmedlare fungerar Freedom Finance i stället som en länk mellan dig och långivaren. De pengar du lånar via oss är långivarens och inte våra egna.

Vad innebär det att vara låneförmedlare?

Det betyder att vi inte har något speciellt samarbete med någon enskild långivare eller något intresse i att förmedla lån från en viss samarbetspartner. Vår modell går ut på att du som kund alltid ska få det bästa möjliga lånet, och därför är det upp till långivarna att komma med det erbjudande som vinner dig som kund.

Får jag låna pengar?

Långivarna gör alltid en individuell bedömning av dig som sökande baserat på deras egna kriterier och modeller. Den här bedömningen ligger till grund för en beviljad eller avslagen ansökan. Följande grundkrav måste dock alltid uppfyllas av dig som sökande hos Freedom Finance:

  •          Du måste vara minst 18 år gammal
  •          Du måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor
  •          Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden
Advisa låneförmedlare

Advisa

Vilka är Advisa?

Advisa grundades 2011 och vi vill göra det enkelt för alla att förbättra sin privatekonomi.

Den som tar lån direkt från en bank saknar ofta viktig information om vad som är marknadsmässiga villkor och hamnar därför ofta i underläge. Många personer har också flera lån och krediter vilket kan leda till höga månadskostnader och onödigt höga räntor.

Genom en enkel och trygg process kan vi erbjuda privatpersoner att snabbt få erbjudande från flera långivare för att samla lån till bästa villkor. För de kunder som vill kan hela processen skötas själv, medan de som vill kan få stöd av våra kunniga kundservicemedarbetare.

Vi är oerhört stolta över att kostnadsfritt jämfört lån åt fler än 263 000 kunder. Men vi kan hela tiden bli bättre. Vi tar tacksamt emot feedback på hur du upplevt vår tjänst och idéer om hur vi kan bli bättre.

Advisa söker ditt lån hos flera långivare

Hos Advisa kan du som vill låna pengar få erbjudanden från flera banker och andra långivare, oavsett om det avser ett nytt lån, eller att samla befintliga. Skriv in dina uppgifter ovan och låt oss jämföra lån från flera långivare.

Jämför alltid innan du tar lån

Advisa är ingen bank. Tvärtom står vi på konsumentens sida när du vill ansöka om lån. Genom att jämföra låneförslag från flera banker kan du i lugn och ro välja det som passar dig bäst.

Tryggt och säkert – alltid

Trygghet är viktigt för oss, och en av hörnstenarna i vår tjänst. Därför använder vi flera säkerhetssystem och hanterar uppgifter med omsorg. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Samla dina lån via Advisa

Många mindre lån och krediter från olika långivare innebär ofta en hög ränta och månadskostnad. Precis som att det är dyrare att köpa flera småförpackningar i flera affärer, istället för en ekonomiförpackning på det stora varuhuset, är det också dyrare att ta många smålån istället för ett stort.

Om du redan sitter på ett antal mindre lån och krediter bör du undersöka möjligheten att samla dina skulder.

Att använda en låneförmedlare när du ska samla dina lån är ett smart drag. Vid en jämförelse konkurrensutsätter du långivarna, vilket pressar räntan.

Utnyttja ett förbättrat förhandlingsläge

Långivarna gillar den ordning och reda som ett samlat lån för med sig, vilket många gånger kan resultera i en sänkt ränta. Av samma anledning kan ett högre lånebelopp, istället för många små, också leda till en sammantaget lägre ränta jämfört med snitträntan för de små lånen.

En vanlig missuppfattning är att lån inte behöver omförhandlas mer än en gång. Tvärtemot vad många tror, är det viktigt att regelbundet omförhandla och lägga om lån. Advisa rekommenderar att du ser över dina lån så ofta som en gång i halvåret givet att ditt förhandlingsläge kan ha förbättrats. Det kan till exempel vara så enkelt som att du nu varit fast anställd en längre tid, fått mindre utgifter i boendet, färre lån än vid förra tillfället, en löneökning eller att du nu har en medsökande att lägga till på lånet.