Nya snabblån

Favoritlånet! – BYNK (Låna med BankID, öppet sena kvällar, direktutbetalning till alla banker, öppet på söndagar.

Här finner alla nya snabblån på marknaden. När du behöver låna pengar en kortare period så som 15, 30, 60 eller 90 dagar kan du ta ett snabblån. Snabblånen nedan kan du ta med hjälp av Bankid.

Kreditgivare Info Lånebelopp Ansök
Blanco lån eller kontokredit hos Monara Bra att veta: Monara kontokredit, öppet 24/7
Betalningsanmärkning: ja men inget aktivt skuldsaldo
BankID: Nej
Löptid: Upp till 12 månader
1000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Kontokredit hos pluskan Bra att veta: Kontokredit
Betalningsanmärkning:
BankID: Nej
Löptid: upp till 4 år
5000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Låna med Bankid hos slantar Bra att veta: Nytt Smslån, Månadsränta 2,08 - 2,33%
Betalningsanmärkning: Godtas
BankID: Ja
Löptid: 1 - 5 år
3000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Bra att veta: Månadsränta 1,91% Inga avgifter
Betalningsanmärkning: Ja
BankID: Ja
Löptid: Upp till 32 månader
5 000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
Bra att veta: Ny långivare
Betalningsanmärkning: Ja men inget aktivt skuldsaldo
BankID: Nej
Löptid: 12- 84 månader
10 000 - 40 000 kr Ansök Läs mer
Bra att veta: Kontokredit, direktutbetalning
Betalningsanmärkning: Godtas men inget aktivt skuldsaldo
BankID: Nej
Löptid: 3-12 år
5000 - 300 000 kr Ansök Läs mer
Bra att veta: Har betalfria månader
Betalningsanmärkning: Ja men inget aktivt skuldsaldo
BankID: Nej
Löptid: 1-5 år
3000 - 20 000 kr Ansök Läs mer
Bra att veta: Månadsränta 2,5 - 3,3%
Betalningsanmärkning: Godtas
BankID: Ja
Löptid: 12 – 48 månader
5000 - 30 000 kr Ansök Läs mer
kundfinans smslån kontokredit Bra att veta: Erbjuder kontokredit, Månadsränta 3.8%
Betalningsanmärkning: Godtas ej
BankID: Ja
Löptid: 1 - 3 månader
5000 - 30 000 kr Ansök Läs mer

Vad är ett snabblån?

Snabblån, korttidslån, mikrolån eller smslån ja kärt barn har många namn. Den huvudsakliga principen är i vilket fall att man kan låna ett lite mindre belopp snabbt och att återbetalningstiden är kortare.

Skillnaden mellan snabblån och blancolån

Snabblån är som namnet antyder ett lån med kortare återbetalningstid, populärt kallat smslån. Trots att ansökan idag nästan alltid sker via internet har termen sms lån levt kvar. Snabblån är också en form av konsumentkredit och omfattas av samma regelverk – i första hand konsumentkreditlagen. 

Blancolån och privatlån är två olika termer för exakt samma typ av lån. Blanco betyder att lånet är utan säkerhet och får användas av en privatperson till att köpa i stort sett vad som helst.

Nya snabblån

De traditionella bankerna har fått mycket konkurrens på sista tiden. Nya kreditgivare lanserar sina tjänster och det är inte alltid lätta att hålla koll på alla nya företag. Därav har vi lanserat denna sida,

Hur snabbt kan jag få pengarna när jag ansöker om ett nytt snabblån?

Så fort din låneansökan är godkänd brukar kreditgivaren betala ut dina pengar. Flera långivare betalar ut pengarna samma dag.

Kan man få ett snabblån med betalningsanmärkning?

Att ha en betalningsanmärkning är inte nödvändigtvis samma sak som att ha dåliga förutsättningar för att betala tillbaka ett lån. Ibland får folk betalningsanmärkningar p.g.a. slarv fastän de kanske har en bra ekonomi rent allmänt. Om du har en betalningsanmärkning men känner att din ekonomi är tillräckligt stabil för att betala tillbaka kan det vara värt att ansöka om ett lån hos någon av kreditgivarens som vi har listat. De ger inte automatiskt avslag bara för att du har en betalningsanmärkning utan tar hänsyn till din nuvarande ekonomiska situation.

Snabblån med direktutbetalning 

Många kreditgivare speciellt nya snabblån företag erbjuder lån med direktutbetalning när du lånar pengar. Det betyder att om du ansöker om snabblån under kreditgivarens öppettider och har samma bank som lånegivaren kan du få dina pengar inom 1 – 2 timmar.

Smslån eller snabblån?

Förut var det främst vanligt att låna pengar snabbt via din mobil och mobilabonnemang. Därav att det kallades för smslån. Denna form av lån har nu fått en annan tappning. Nu kan du hos flera långivare ansöka om att få låna pengar online via deras hemsida. Detta kallas därför för snabblån, då ett smslån kan vara vilseledande eftersom att en mobil inte behövs för att låna pengar snabbt.

Ett snabblån eller smslån har blivit kända för att kunna ha en hög ränta i jämförelse med privatlån eller bolån. Anledningen till att många långivare väljer att ha en hög ränta på sina snabblån är att det egentligen inte finns någon säkerhet för ditt lån. Att låna pengar utan säkerhet kan även kallas för blancolån. Då gäller det att din långivare kan lita på att du är villig/har möjlighet att betala tillbaka de pengar som du har lånat. Därför är flera företag tvungna att ha en högre ränta. Trots att det finns långivare som erbjuder lån med höga räntor, så innebär det inte alltid att det blir en dyr affär. Det finns även gratis lån eller lån med låg ränta som du kan ansöka om.

Att hitta det billigaste snabblånet

Det finns ett par saker man bör tänka på när man letar efter snabblån om man vill hitta ett så billigt lån som möjligt.

  • Hitta lån helt utan uppläggningsavgifter
  • Hitta lån med så låg effektiv räntas som möjligt
  • Ansök till lån med en lånetid på ett år

Fördelar med nya snabblån

Det finns en rad olika anledningar till varför snabblån är en populär låneform idag. Den allra mest uppenbara fördelen är att det tillåter låntagaren att endast låna så mycket pengar som denne faktiskt behöver. Vanliga banker är inte intresserade av att låna ut mikrolån på 1 000 kronor upp till 10 000 kronor utan ser hellre att du som låntagare tar ett större lån. Det blir mer fördelaktigt för banken eftersom de kan ta ut ränta under en längre period.

En annan fördel är att det oftast är enklare att ansöka om mikrolån än vanliga privatlån via banken. De flesta kreditföretag som erbjuder just snabba lån har en förenklad ansökningsprocess kombinerat med lägre krav på den sökande som gör det lätt att få igenom ett lån. Kraven i detta fall överstiger sällan en åldersgräns på 25 år eller en deklarerad inkomst på 120 000 kronor. Detta gör det möjligt för många att snabbt få tillgång till extra kapital när oförutsedda händelser sker.

Snabb process när du tar ett nytt snabblån

En tredje fördel är att hela processen går snabbt, från ansökning till utbetalning. Det är därför mikrolån också räknas in i kategorin snabblån. Eftersom själva ansökningen är digitaliserad och kan genomföras med hjälp av en telefon och internet kan ansökan i stort sett vara inskickad på ett par minuter. Beslutet om beviljande sker omgående vilket gör, om utfallet blir positivt, att pengarna förs över till angivet konto inom en bankdag. För den som har bråttom är därför ett mikrolån en snabb räddning.

Risker med nya snabblån

  • Ett snabblån är inte en långsiktig lösning på dina ekonomiska problem. Det är en så kalla högkostnadskredit och bör användas därefter, det vill säga vid akuta situationer.
  • Det är lätt hänt att man hamnar i en ond cirkel där man tar flera snabblån samtidigt för man anser att kostnaden inte är så stor. Ta aldrig mer än ett lån samtidigt, det blir lätt då att din ekonomi spårar ur och du hamnar i en ännu knepigare situation än du var i innan du lånade för att klara av en akut betalning.
  • Snabblån har i regel väldigt korta löptider. Det är viktigt att ha detta i åtanke innan man lånar så att man är förbered på att man endast har en kort period på sig att återbetala hela lånet.

Vem kan ta nya snabblån?

Först och främst är det bra att känna till att mikrolån tillhandahålls av självständiga kreditföretag som inte är kopplade till någon av de svenska storbankerna så som Swedbank, SEB eller Nordea. Kreditföretagen som erbjuder dessa typer av mindre privatlån är oftast relativt nya på marknaden men saknar för den delen inte erfarenhet. De har snarare specialiserat sig på att bevilja lån av den lägre graden jämfört med de vanliga storbankerna. Något som efterfrågats då många inte velat ta större lån än de verkligen behövt.

Vem som kan ansöka om snabblån och inte bestäms huvudsakligen av kreditföretagen själva. Därför är det viktigt att du som funderar på att ansöka om lån läser varje kreditgivares villkor och regler. Några generella punkter som kan anses gälla för majoriteten av mikrolån-företagen är:

  1. Att den sökande måste vara myndig (18 år).
  2. Den sökande måste vara folkbokförd i Sverige.
  3. Att den sökande har en deklarerad inkomst.
  4. Att den sökande inte har några aktiva skulder hos Kronofogden, en del kreditgivare godkänner dock det.

Viktigt att känna till

Viktigt att känna till är att punkt tre kan variera kraftigt mellan kreditföretag. En deklarerad inkomst kan innebära allt från en årsinkomst på 20 000 kronor till en på 120 000 kronor. Vanligast är dock att deklarationen inte behöver vara så hög, mindre vanligt är att kreditföretag inte kräver någon som helst deklaration. Mikrolånen ansöks online eller via sms, därav namnet sms-lån. Beviljandet sker oftast omgående och pengarna betalas ut inom loppet av ett par timmar (med undantag för helgdagar).

Ta ett nytt snabblån med Bankid

De flesta stora svenska banker tillhandahåller system för legitimeringstjänsten. De få som ännu inte har det kommer sannolikt att behöva skaffa det, kraftigt pådrivna av populariteten hos till exempel betalningstjänster som Swish. Beroende på vilken bank du har skiljer det sig åt hur du skaffar denna legitimeringstjänst. En första åtgärd är att installera det grundprogram som behövs, nämligen BankID säkerhetsprogram. Om du har mobil eller surfplatta installerar du det som en app, och har du en PC/MAC installerar du programmet på datorn. På din banks hemsida finns exakta instruktioner.

Installera ditt Bankid

När du väl installerat den app eller det program som behövs skiljer sig förfarandet åt mellan olika banker. Vissa banker kräver att du gör ett personligt besök med ID-handling för att styrka din identitet, men de banker som har system med bankdosa använder oftast dosan för legitimering när du ska aktivera tjänsten. Dessa bankdosor kan vara enbart med siffertangenter eller en speciell dosa med ett speciellt kort. Dessa system med dosor är i sig en äldre version av BankID och har samma höga säkerhet, men med färre användningsområden.

På de flesta banker kopplar du upp din telefon eller dator mot din banks hemsida och loggar in. Därefter går du till fliken Skaffa BankID eller vad tjänsten heter på din bank. Proceduren skiljer sig åt mellan bankerna, men grundprincipen är att du med hjälp av din befintliga inloggningsmetod visar att du är rätt person, vilket är viktigt eftersom det är en ny legitimeringstjänst du skaffar. Från bankens hemsida laddas det sedan ned en fil som är kärnan i ditt BankID. På datorn aktiverar du tjänsten med en QR-kod, medan du i mobilen bara behöver klicka på en aktiveringslänk. Du får också ange vilket lösenord du vill ha för att använda din nya e-legitimation.

Att tänka på innan du tar ett nytt snabblån

Först och främst bör du fundera över varför du vill ta lånet. Oförutsedda händelser och utgifter uppstår, men finns det möjlighet att lösa det ekonomiskt ändå? Vi vet, precis som alla andra, att det ibland inte är möjligt och då kan ett lån bli lösningen. Om du bestämmer dig för att ansöka, ta inte ett större belopp än du verkligen behöver! Var dessutom noga med att planera för att betala av det så snart som möjligt så slipper du onödiga kostnader.

Vad gäller räntan är det också viktigt att du som potentiell låntagare jämför olika kreditföretag med varandra. På så sätt kan du hitta den som ger bäst ränta för den summa du önskar att låna. Det finns en uppsjö av jämförelsesajter du kan använda på internet. Tänk på att mikrolån kan bli onödigt dyra om du drar ut på återbetalningen vilket gör lånet ofördelaktigt. För att mikrolånet ska vara ett smart lån krävs det att du betalar tillbaka så snabbt som möjligt.

UC vid nya snabblån

UC AB är Sveriges största kreditupplysningsföretag, som sedan sin start 1977 under namnet Upplysningscentralen, tillhandahållit kreditupplysningar, kreditbevakning och beslutsunderlag för kreditbedömningar i Sverige. UC ägs av storbankerna och är de som gör kreditupplysningarna här i Sverige. Även om det finns andra företag som erbjuder kreditupplysningstjänster kräver de flesta långivare att UC används. Under normala omständigheter brukar det inte vara negativt att det gjorts en eller två kreditupplysningar på dig. Det kan däremot bli problematiskt om du samlar på dig flera (fler än tre) kreditupplysningar på kort tid.

Bankernas tolkning

Bankernas och långivarnas tolkning av ett sådant beteende är att du har, eller planerar att skaffa, ett större antal lån och krediter, vilket påverkar din betalningsförmåga negativt. Detta i sin tur resulterar i en högre risk i bankens/långivarens ögon att du inte kan betala tillbaka det lån du nu söker hos dem, vilket påverkar dina möjligheter till bra ränta eller rentav lån. Även om vissa företag säger att de inte tar UC så kan man räkna med att om man lånar över 10 000 kr även om det är ett smslån som kommer det att tas en UC.

Räntefritt

Det finns faktiskt korttidslån som här helt gratis, det vill säga lån som både är befriade från ränta och avgifter. Det är rätt så otroligt egentligen, att du kan låna snabbt och gratis, men så är det.

Tänk bara på att betala tillbaka på ditt gratis korttidslån i tid för annars får du betala ränta även för den tid som annars skulle ha varit gratis och det är ju inget vidare när det var meningen att man skulle låna gratis, eller hur?

Flera av våra långivare erbjuder dessutom onlinekrediter som har en avgifts- och räntefri månad och då spelar det ingen roll om du bestämmer dig för att låna 4000, 15000 eller 20000 kr.

Pluskan nytt snabblån på marknaden

Pluskan är ett nytt snabblån

Med Pluskan bestämmer du själv hur mycket du ska ha att handla för. Du lånar det du behöver, betalar tillbaka allt eftersom, och tar ut pengarna igen när det passar. Så länge du har pengar i pluskan kan du ta ut dem när du vill.

En kontokredit kan komma väl till pass när du behöver lite extra kontanter. Om frysen går sönder eller bilen behöver repareras till exempel, då kan det vara praktiskt att ha ett konto hos Pluskan. För är du en gång kund hos oss, ja då behöver du bara säga till, så betalar vi ut din outnyttjade kredit.

Snabblån upp till 30 000 kronor

Hos oss kan du ansöka om en kontokredit på mellan 5 000 och 30 000 kronor. Men du betalar förstås bara för pengarna under den tid du faktiskt lånar dem. Ansöker du om en kredit på 30 000 kan du alltså betala tillbaka hälften, som du sen inte betalar en krona för. Och skulle behovet uppstå har du ändå 15 000 kronor extra att tillgå.

Merax nytt snabblån på marknaden

Merax är ett nytt snabblån på markanden

Merax erbjuder lån mellan 5 000 och 30 000 kronor med flexibel återbetalning om minst 5 % av den utestående skulden, dock lägst 500 kronor, per månad. Hur mycket du kan låna baseras på vår bedömning av din återbetalningsförmåga.

Vi kontrollerar att du uppfyller våra grundkrav samt gör en kreditbedömning som fokuserar på om du har förmåga att betala tillbaka lånet. Grundkraven är följande: Du är minst 18 år. Du har en årsinkomst om minst 200 000 kronor per år. Du har svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige. Du har inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar får förekomma. Vår kreditbedömning baseras på de uppgifter du lämnar samt på en kreditupplysning från UC. Det är din återbetalningsförmåga som avgör om vi kommer kunna bevilja ett lån. Tidigare betalningsanmärkningar behöver inte vara något hinder. Vi gör en helhetsbedömning och är mer intresserade av din framtida betalningsförmåga än din historik.

Merax nytt snabblån på marknaden

Bynk är ett nytt snabblån

I bynk-appen kan du ansöka om lån upp till 300 000 kr. Du kan ändra din månadskostnad på lånet, pausa din betalning eller ansöka om att utöka ditt lån.

bland kan man behöva lägga pengar på annat om någonting oförutsett inträffar! Om bilen går sönder, om det blev dyrare än beräknat hos tandläkaren eller kanske under semestern.

Du kan ansöka om lån från 10 000 kr upp till 300 000 kr. För att få reda på hur mycket du kan låna så måste du gå igenom en låneansökan så att våra datorer kan ge dig ett Bynkbetyg. Bynkbetyget bestäms bland annat av en kreditupplysning som utförs i samband med låneansökan.

Utifrån ditt Bynkbetyg och din inkomst med mera så beräknar våra datorer hur mycket du kan låna. Om ditt Bynkbetyg och inkomst inte tillåter det lån du önskat så kommer du att få ett erbjudande på så mycket som vi kan låna ut till dig.

Slantar nytt snabblån på marknaden

Slantar är ett nytt snabblån

Det ska vara enkelt att låna pengar, lätt att förstå vad det kostar och tydligt vad du betalar för. Därför är det viktigt att välja rätt långivare. Hos oss hittar du ansvarsfulla blanco-lån till rimliga villkor.
Läs vidare, så ska vi förklara hur saker och ting hänger ihop.

Ibland behöver man kontanter snabbt. Men att låna pengar ska inte vara ett plötsligt infall, för pengarna ska ju betalas tillbaka också, annars kommer surt efter. 

Vi är måna om våra kunder och därför dröjer det två dagar innan slantarna finns på ditt konto. Se det som betänketid. Har du mer bråttom än så är kanske inte ett lån det som hjälper dig bäst.

Ångerrätten gäller hos oss precis som på andra ställen, om du meddelar oss inom två veckor. Då tar vi, precis som vi alltid gör, bara betalt för räntan under den tiden du haft pengarna. Det kan vara bra att veta om du av någon anledning kommer på att du inte vill låna några slantar.

Företaget som äger Slantar.se heter Untie Lending AB och ingår i en företagsgrupp som heter Untie Group AB. Företagsgruppen har gett ut krediter till privatpersoner i Sverige sedan 2011.

Slantar nytt snabblån på marknaden

snabbfinans - nytt snabblån

Snabbfinans erbjuder snabblån på 1000, 2000 och 3000 kronor. Besked ges inom en timme och utbetalning sker direkt efteråt.

Finns det en temporär brist på pengar på kontot som gör det omöjligt att betala hyran eller en annan viktig räkning? Att ta ett snabblån är en snabb, trygg och enkel lösning på detta problem. Snabbfinans riktar sig till dig som behöver en mindre pengasumma snabbt, tryggt och enkelt. 

I många fall kan ett banklån vara för tidskrävande för att det skall kunna lösa en situation där pengar behövs inom ett par dagar. Det kan också vara svårt att bli beviljad ett banklån då det ställs höga krav på låntagaren. Dessutom behövs det ofta endast en mindre kredit för att lösa en svårighet, och genom att ta ett micro lån behöver man inte låna mer än vad situationen kräver.

Hur tar jag ett snabblån?

För att ta ett banklån måste du först boka in ett möte. Därefter genomför du mötet och får därefter ett besked. När du tar ett snabblån hos Snabbfinans fyller du endast i en ansökan som inte tar mer än ett par minuter av din tid. Därefter mottar någon av våra handläggare emot ärendet och gör en individuell kreditprövning. Inom högst en timme kommer du få ett definitivt besked eller bli kontaktad via SMS om det finns några uppgifter som behövs kompletteras, varpå pengarna betalas ut och finns på ditt konto max inom en bankdag. 

Snabbfinans skickar därefter faktura och övrig kommunikation via mail, och du har 30 dagar att betala tillbaka krediten. Om det finns några frågor under kreditperioden är du alltid välkommen att ringa eller maila till Snabbfinans kundservice där en av våra trevliga handläggare hjälper dig med ditt ärende.

Euroloan nytt snabblån på marknaden

euroloan - nytt snabblån

Låna pengar online av Euroloan, Euroloans OnlineKredit är tänkt att just täcka behovet för när du behöver mindre summor för att täcka tillfälliga och snabba behov av pengar. Det går till så att du först ansöker om en kreditlimit, det vill säga ett maximalt kreditbelopp. När du får din ansökan accepterad har du därmed tillgång till pengar upp till det belopp du ansökt om. Du behöver inte utnyttja krediten och då kostar den inget heller.

Ett vanligt blancolån kostar direkt, oavsett om du väljer att använda pengarna eller ej.

Kreditbedömningen sker omedelbart när du ansöker och får du din ansökan beviljad kan du direkt använda krediten om du vill. Använder du inte krediten direkt kan du istället snabbt logga in via din dator eller mobil och begära ett uttag när du behöver pengar. Du får då pengarna direkt till ditt konto i din vardagsbank, ofta redan samma dag.

Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån