Freedom Finance

Detaljer

Kreditgivare Freedom Finance
Webbplats Knappen ovan
Vem får låna 18 år fyllda
Kundtjänst telefonnummer Tel: 0431-47 47 00
Kundtjänst mail info@freedomfinance.se
Ränta Effektiv ränta 3,60–19,74 %,
Löptid Upp till 15 år
Lånebelopp 5000 - 600 000kr
Kväll/Helgutbetalning Nej
Betalningsanmärkning Ja, men inget aktivt skuldsaldo
UC Ja
Kväll/helgutbetalning No
Kontotyper Alla banker
Betalningsanmärkning godtas No
Total poäng 83/100

Privatlån hos Freedom Finance

Här får du information om vårt privatlån, vad det innebär, hur mycket du kan låna, vilka grundkrav som behöver uppfyllas för att söka lån hos oss och hur amorteringen på lånet går till. Den lägsta räntan vi kan erbjuda kan vi meddela dig först när en kreditupplysning tagits och låneansökan är beviljad.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån, även kallat blancolån, är ett lån som du kan använda till konsumtion, det vill säga till i princip vad du vill. Många lånar till att renovera, till en kontantinsats eller till ett bilköp. Om du har flera mindre lån kan det också vara en bra idé att samla dessa under ett och samma privatlån för att totalt sett få en lägre månadskostnad. Det är oftast dyrare att ha flera små och snabblån med olika räntor och återbetalningstider hos olika långivare. Med ett och samma lån får du dessutom en bättre överblick av dina pengar.

Hur mycket kan du låna?

Ett privatlån via Freedom Finance kan ligga på några få tusenlappar upp till 600 000 kr. Beroende på vad du vill låna pengar till (om det är en större eller mindre investering) kan du själv avgöra din lånesumma och tillsammans med din långivare avgöra återbetalningstiden så att den passar din ekonomi. I vår kalkylator här bredvid får du en bra överblick genom att välja en summa för lånebelopp och sedan antal år för återbetalning, för att få fram en månatlig kostnad för privatlånet.

Vad krävs för att få ett privatlån?

För att få ett privatlån behöver du uppfylla vissa krav. Du ska ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor, du ska vara minst 18 år och du får inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden. Om du har haft skulder hos Kronofogden och har kvar betalningsanmärkningar, kan du alltså ändå beviljas ett privatlån om skulden är betald.

Amortering på privatlån

Räntan för ett privatlån är rörlig och tillsammans med amorteringen (avbetalningen) bestäms denna utifrån dina förutsättningar. Den individuella räntan baseras förutom på dina förutsättningar även på bankernas riskanalys. Om banken exempelvis ser en stor risk med att låna ut pengar blir räntan ofta högre.

Vanligtvis ligger den effektiva ränta på privatlån via Freedom Finance mellan 3,60–19,74 %, och betalning sker månadsvis för de allra flesta.

Övriga kostnader i samband med privatlånet

Till ett privatlån tillkommer ofta övriga kostnader. Det kan till exempel handla om en uppläggningsavgift på 0–795 kr eller aviavgifter, beroende på val av långivare.

Avslag på låneansökan

Har du skickat in en låneansökan för privatlån men fått avslag? Om din långivare sagt nej till ett privatlån är orsaken troligtvis att du inte uppfyller långivarens alla krav. Därmed anser långivaren att det är för stor risk att låna ut pengar. Många gånger hjälper det om du har en medsökande, med andra ord någon som står på lånet tillsammans med dig, eftersom bådas inkomster då tas i hänsyn och båda då står som ansvariga för återbetalningen på lånet.

Om Freedom Finance

Freedom Finance är en av Sveriges ledande låneförmedlare med snart 20 års erfarenhet av förmedling av lån. Vi är helt fristående från långivare och förmedlar lån från flera av landets ledande låneinstitut och banker. Zmarta Group, som står bakom Freedom Finance, har över 200 erfarna medarbetare på kontoren i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors och Hamburg.

En fristående låneförmedlare

På den skånska västkusten i Ängelholm ser bolaget Bolåneservice 1999 dagens ljus. Det blir starten på en fristående låneförmedlare med personlig och kostnadsfri hjälp. Fyra år senare byts namnet ut till dagens Freedom Finance och tankar om att etablera sig även utanför Sverige börjar gro. Först på tur är Centum i Norge som köps upp 2007. Kort därefter är det dags för nästa grannland: 2008 lanseras en finsk motsvarighet till Freedom Finance under namnet Freedom Rahoitus.

Zmarta Group

Under 2013 blir verksamheten uppköpt av H.I.G. Capital vilket inleder ett nytt kapitel i företagets historia. Det gemensamma namnet för hela företagsgruppen – Zmarta Group – lanseras i slutet av 2015. Freedom Finance blir då ett av flera andra varumärken inom gruppen som förenas under namnet Zmarta Group och som finns representerad i Sverige, Finland, Norge och Tyskland. Efter en längre tid av god tillväxt och satsningar utanför Sveriges gränser förvärvas gruppen av medieföretaget Bauer Media Group, som från och med september 2016 är Zmarta Groups ägare. 2018 tar Zmarta Group ytterligare steg i utvecklingen genom att förvärva Elskling, Sveriges största tjänst för jämförelse och byte av elavtal.

Bästa möjliga lånevillkor

Freedom Finance är en av Sveriges ledande förmedlare av lån. Vi är helt fristående och tar fram låneerbjudanden från flera av Sveriges banker och låneinstitut. Trots att vi tar fram flera olika lånealternativ registreras endast en kreditupplysning hos UC. Vi är specialiserade på att förmedla lån med bästa möjliga villkor för varje kund och lånesituation. Det innebär att du slipper lägga tid på att hitta en lånelösning själv. Vi gör det åt dig – helt kostnadsfritt.

Personlig och kostnadsfri hjälp

Något som skiljer oss från andra låneförmedlare är att vi erbjuder möjligheten att få tala med en erfaren lånehandläggare. Zmarta Group, som står bakom Freedom Finance, har över 200 erfarna medarbetare på kontoren i Stockholm, Ängelholm, Helsingfors och Hamburg. Hos oss har du alltid möjlighet till personlig kontakt även om låneansökan gjorts online.

Ansök
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån