Froda

Detaljer

Kreditgivare Froda
Webbplats Knappen ovan
Vem får låna Svensk registrerat företag, enskild firma går också bra.
Kundtjänst telefonnummer 010-3333110
Kundtjänst mail info@froda.se
Ränta Varierar
Löptid upp till 18 månader
Info 10 000 - 2 000 000 kr
Lånebelopp 10 000 - 2 000 000 kr
Kväll/Helgutbetalning Nej
UC Ja
Kväll/helgutbetalning Yes
Bra att veta Yes
Bra att veta Företagslån
Kontotyper Alla banker
Betalningsanmärkning godtas No
Total poäng 60/100

Froda är ett lån till företag som gör det enklare för småföretag att växa. Det är enkelt att ansöka och du kan låna upp till 2000 000 kr . Froda är ett enklare företagslån med bra villkor.

Froda det bättre företagslånet

 • Låna upp till 2 000 000 kr

 • Marknadsledande villkor på nolltid

 • Nöjdhets- & lägst pris-garanti*

Smidigt kan också vara prisvärt

Froda grundades med en tydlig idé – att revolutionera bankupplevelsen för entreprenörer genom att erbjuda företagslån till marknadsledande villkor, på nolltid. Hos oss behöver du inte välja mellan smidigt och prisvärt. Med Froda kan du snabbt investera i ditt företag — till de bästa tänkbara villkoren för just ditt företag.

Så här fungerar Froda företagslån

Ett smartare val — före och efter ett företagslån hos Froda

Inför din investering

 • Marknadsledande villkor anpassade efter ditt företag.

 • Få ett fast pris baserat på ditt företags försäljning.

 • Slipp pappersarbete, ansök
  via Mobilt BankID på 2 minuter.

Efter din investering

 • Betala tillbaka en liten summa av din kassa varje dag via autogiro.

 • Logga in och styr själv eller få hjälp när du vill via chat eller telefon.

 • Vill du lösa lånet tidigare kan du alltid göra det utan extra kostnad.

Vad kostar ett företagslån hos Froda?

Hos Froda lånar du alltid till en fast kostnad, helt utan tillkommande avgifter.
Prissättningen är alltid skräddarsydd för ditt företag och baseras på din
försäljning. Dessa prisexempel baseras på 12 månaders återbetalningstid.

Vad kosta mitt företagslån?

Frågor & Svar

Vad är Froda och vilka står bakom?

Froda grundades 2015 och är idag ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag. Froda grundades med en tydlig idé – att revolutionera bankupplevelsen för entreprenörer genom att göra det smidigt och prisvärt att investera i sina idéer.

Genom att digitalisera bankupplevelsen sparar vi tid, pengar och energi för entreprenörer som är i behov av finansiering – till marknadens lägsta pris. Så skapar vi fler skapar vi fler jobb, mer innovation och driver samhället framåt. Idag har Froda hjälpt över 15,000 företag och har verksamhet i Sverige, Finland och Danmark. Bolaget är ett kreditinstitut som har statlig insättningsgaranti och står under Finansinspektionens (FI) tillsyn. Grundarna är aktiva i bolaget ochBakom bolaget står många namnkunniga investerare Karl-Johan Persson (H&M), Nicklas Storåkers (Avanza) och Victor Jacobsson (Klarna).och talanger från bl.a. Avanza, Spotify, Google och Klarna. Frodas VD är Olle Lundin och Styrelseordförande är Nicklas Storåkers (fd. VD Avanza).

Vad erbjuder Froda för tjänster?

FÖRETAGSLÅN
Froda är ett helt digitalt företagslån – ett nytt sätt att erbjuda företagslån, som passar in i småföretagares vardag. Alla företag, stora som små, ska ha samma möjlighet att få hjälp med finansiering för att växa och må bra. Vi tror på rättvisa kreditbedömningar och en jämlik företagsfinansiering. Genom ny teknik och datadriven analys utvecklar vi finansiella tjänster som är enkla att använda.

SPARKONTO
Froda erbjuder ett enkelt och säkert sparande utan några fasta avgifter. Alla våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Hur fungerar Frodas nöjdhetsgaranti?

Om du mot förmodan inte skulle vara nöjd med ditt lån hos Froda kan du när som helst betala tillbaka lånet utan extra kostnad.

Hur fungerar Frodas lägstprisgaranti?

Garantin innebär att Froda alltid ska erbjuda minst lika lågt pris som våra konkurrenter. Har du under de senaste 30 dagarna mottagit en offert på ett lån från en annan bank till lägre pris än vad du erbjudits hos Froda, så matchar vi alltid det priset. Garantin förutsätter i övrigt jämförbara villkor (t.ex. amortering och säkerheter) och omfattar endast ansökningar som beviljats lån av Froda.

Vad skiljer Froda från alternativen?

Froda är ett helt digitalt  företagslån som utgår från småföretagarens vardag. Det innebär att vi har tagit bort allt papperskrångel och alla tidskrävande möten. Istället har vi en smart och rättvis bedömning av företags kreditvärdighet baserat på ditt företags dagsfärska försäljningssiffror, vilket vi är ensamma om. Dessutom är vi mycket stolta över våra fina villkor, vårt fasta pris och att vi aldrig lägger på några avgifter med tiden. Jämför oss gärna genom att ansöka om din låneoffert och få ditt pris.

Är ansökan bindande?

Nej, ansökan är inte bindande och helt kostnadsfri. När du ansöker om företagslån på froda.se får du en offert via email. Offerten visar exakt pris för ditt företag, och är gratis. Om du väljer att tacka ja till offerten, klickar du på länken i offerten och signerar sedan enkelt med Mobilt BankID. Först efter att du signerat offerten har vi ett bindande avtal.

Kräver Froda någon säkerhet?

Froda kräver ingen säkerhet i företaget, utöver personlig borgen. Vi ställer inga krav på att du använder din fastighet eller dyra inventarier som säkerhet för lånet. Företrädare för handelsbolag och enskilda firmor har automatisk personligt betalningsansvar för eventuella skulder.

Varför mobilt BankID?

Genom att legitimera dig med Mobilt BankID verifierar vi att du är du och att vi betalar ut pengarna till rätt företag. Vi får också se ditt företags transaktionshistorik via din företagsbank. Transaktionshistoriken är grunden för vår bedömning. Vi analyserar ditt företags försäljning och gör en prognos på hur ditt företags försäljning kommer att gå i framtiden. Så att vi kan göra en rättvis bedömning av företagets ekonomi och betalningsförmåga.

Vi kan självklart inte på något sätt ändra bankuppgifter, eller på något sätt använda ditt bankkonto. Vårt system får bara se dina transaktionssiffror. Om du inte vill eller har möjlighet att legitimera dig med Mobilt BankID så kan du göra ett manuellt utdrag från din bank och skicka till oss. Ring och ta kontakt med oss så hjälper en av våra trevliga lånerådgivare dig.

Tack vare en helt digital tjänst kan vi ge dig möjlighet att få ett företagslån utan att du behöver göra affärsplan, budget och gå på bankmöten.

Hur mycket kan jag låna hos Froda?

Froda erbjuder företagslån från 10 000 kr upp till 2 000 000 kr. I genomsnitt beviljar vi ett lånebelopp som motsvarar en månadsomsättning i ditt företag (förutsatt att verksamheten sköts bra). Det kan hända att du kan få låna mer eller mindre än det du frågar om att låna. Vår bedömning baseras på ditt företags faktiska försäljning och kreditvärdighet, vilket ger dig en rättvis låneoffert.

Du väljer själv belopp och återbetalningstakt och får en offert inom ett par timmar.. Ansökan är helt kostnadsfri och du binder dig inte till någonting.

Tar ni en kreditupplysning?

Froda tar ingen UC. Som ett komplement till företagets transaktionshistorik tar vi en kreditupplysning på företaget via Bisnode. Eftersom vi inte tar en kreditupplysning på personenpåverkas inte din kreditvärdighet hos banken. Genom att göra en kreditupplysning får vi nödvändig information om ditt företag så att vi kan göra en rättvis kreditbedömning.

I vissa fall kan vi göra s.k. företrädareupplysning på styrelseledamöter. Eftersom sådana upplysningar tas i ledamöternas egenskap som företagsföreträdare och inte privatpersoner påverkas inte personens kreditvärdighet hos banken i det fallet heller.

Vilken information behöver Froda?

Det behövs ingen affärsplan eller annan dokumentation för att ansöka om företagslån hos Froda. Vår kreditbedömning utgår från ditt företags historik och möjligheten att betala tillbaka lånet utan alltför stor ansträngning av ditt företags ekonomi. Du fyller först i ett enkelt formulär online, i nästa steg använder du BankID eller bankdosa för att ge oss tillåtelse att se företagets transaktionshistorik från din bank för att vi ska kunna göra en kreditbedömning.

Hur lång tid tar det att få ett företagslån från Froda?

Att ansöka om ett företagslån från oss tar bara några minuter. Du ansöker här på hemsidan, allt du behöver är mobilt BankID eller bankdosa. När vi har gjort en kreditbedömning återkommer vi med en offert. Du får vanligtvis din offert inom en arbetsdag från att ansökan är komplett. Väljer du att godkänna offerten så betalar vi ut pengarna direkt, så att de finns på företagets konto senast dagen efter.

Vem kan låna från Froda?

För att få ett företagslån från Froda krävs det att du har ett svenskt registrerat företag och har varit igång med din försäljning i minst sex månader. Froda godkänner alla bolagsformer.  Om du inte varit igång i sex månader kan du ha möjlighet till ett nystartslån på max 50000 kr. Våra minikrav på kreditvärdighet finns till för din skull – för att skapa bra förutsättningar för att du ska kunna betala tillbaka lånet utan att anstränga företagets ekonomi. När du ansöker får du svar inom ett par timmar. Många av våra kunder är e-handlare, café- och restaurangägare, frisörer eller butiksinnehavare.

 • Svenskt registrerat bolag
 • Enskild firma, HB, KB eller AB
 • Försäljning i minst 6 månader
 • Inga krav på säkerhet (annat än personlig borgen)

Låna till ett nytt företag eller investera i ditt befintliga

Ett företagslån kan vara användbart i många olika situationer, oavsett i vilken bransch du verkar. Det kan vara ett sätt att förbättra likviditeten, investera i ett större sortiment, ny utrustning, eller få möjlighet att renovera. Du känner ditt företag bäst och vet vilken typ av investering som har störst potential.

Våra företagslån är skapade för att passa in i din vardag som småföretagare. Allt papperskrångel är borttaget och du slipper gå på möten eller lägga fram en affärsplan. Istället gör vi en kreditbedömning genom att, med din tillåtelse, titta på ditt företags transaktionshistorik. Du ansöker via ett enkelt formulär och får svar snabbt.

Froda kan också hjälpa dig som behöver ett företagslån till ett nytt företag. Skillnaden är främst att beloppet du kan låna till ett nystartat företag är begränsat.

Återbetalning

Hur fungerar återbetalningen?

Idén med Froda är att du som småföretagare ska kunna låna pengar för att göra en investering i ditt företag som ökar din försäljning. Därför amorterar du alltid ditt lån med Froda. Du väljer själv återbetalningstid mellan 1-24 månader.

För att du ska slippa tunga månadsfakturor, dras ett mindre dagligt belopp via autogiro, från ditt företagskonto. Dragningarna börjar två dagar efter att pengarna betalats ut till ditt konto.

Dagliga dragningar är särskilt uppskattat av alla våra kunder som tar betalt med kort. Dagskassan påverkas inte nämnvärt och man blir skuldfri ”utan att det riktigt märks”. Om din försäljning ser annorlunda ut kan vi komma överens om en annan återbetalningsmodell. Ta kontakt med oss så pratar vi om vad som passar dig!

Kan jag återbetala lånet i förtid?

Ja. Hos Froda är minimum återbetalningstid 1 månad. Efter 1 månad kan du lösa ditt företagslån helt utan tillkommande kostnader. När du jämför företagslån är det viktigt att jämföra möjligheten och kostnaden att betala tillbaka lånet i förtid. Vissa företag tillåter återbetalning i förtid med kräver ändå nästa hela lånekostnaden! Se till att du har en bra flexibilitet, så att du inte lånar mer än du behöver i framtiden.

Andra frågor

Har Froda korttidslån?

Nej

Har Froda helgöppet eller öppet på sena kvällar?

Nej

Har froda kontokredit?

Nej

Ansök
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån