Krea

Detaljer

Kreditgivare Krea
Webbplats knappen ovan
Vem får låna Olika Svenska bolagsformer
Kundtjänst telefonnummer 08-551 082 62
Kundtjänst mail kundservice@krea.se Mån - tors 9 -18 Fre 9 -17
Ränta Individuell prissättning
Löptid 1 - 5 år
Lånebelopp 10 000 - 5 MSEK
Betalningsanmärkning Nej
UC Ja
Kväll/helgutbetalning No
Bra att veta Företagslån
Kontotyper Alla Banker
Betalningsanmärkning godtas No
Total poäng 59/100

Krea är specialiserad på företagslån och har Sveriges nöjdaste kunder inom förmedling av företagslån. Fler än 7000 svenska företag har hittat rätt lån via Krea. Med störst nätverk av fler än 20 banker och långivare hittar du den bästa räntan och villkoren för ditt företagslån.

Företagskredit

Över 5000 företag hos Krea – störst jämförelse av företagslån. Jämför 20+ långivare och hitta den rätta finansieringen idag – Ansök enkelt och kostnadsfritt på krea.se.

Lån till företag

Ansök om lån till företag hos Krea. Hitta bättre ränta på ditt företagslån. Låneförslag från 20+ långivare inom 2 dagar. Enkel och kostnadsfri ansökan hos Krea.

Frågor och svar om Krea företagslån

Vilka krav finns det för ansöka om företagslån hos Krea?

För att ansöka om företagslån hos Krea krävs att du är en “verklig huvudman” på det ansökande företaget. Med andra ord måste du ha en ledande roll och vara firmatecknare inom företaget, som till exempel VD eller styrelseledamot. Företaget måste också vara registrerat i och vara aktivt i Sverige.

Du kan inte ansöka om företagslån hos Krea med ett lagerbolag eller filialbolag. Du kan inte heller ansöka om företagslån som privatperson. Ansökan som kommer via lagerbolag, filialbolag eller via privatpersoner kommer att avvisas automatiskt.

Du identifierar dig enkelt med BankID under ansökan.

Vilka långivare samarbetat Krea med?

Vi samarbetar med 22 banker och långivare inom företagslån och fakturaköp: Approva, Aros Kapital, Avida Finans, Balanzia, Billecta, Capcito, Corpia, CrediNord, Fedelta, Finansia, Float Finance, SVEA Bank, CapitalBox, Froda, IMH Finans, Kronan Finans, Likvid Företagslån, Marginalen Bank, Mynt, OPR, Qapitala & Qred.

Kan jag få ett företagslån trots betalningsanmärkning?

Att du har betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att du ska få företagslån. Att ha betalningsanmärkningar behöver inte betyda att ditt företag inte har någon framtida återbetalningsförmåga.

Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företags återbetalningsförmåga, och låneförslag som du får kan variera beroende på betalningsanmärkningarnas karaktär.

Vilken ränta och månadskostnad behöver jag betala?

Räntan på ett företagslån sätts efter ditt företags historik, nuvarande förutsättningar och framtida möjligheter att betala tillbaka.

Hur mycket du måste betala varje månad bestäms även av vilken amorteringstid du väljer för ditt företagslån – längre tid betyder lägre månadskostnad men ofta också högre total kostnad för företagslånet.

Genom att förbättra din ansökan genom att lägga till mer information som affärsplan, marknadsplan och en återbetalningsplan för företagslånet kan du förbättra räntan som du får. Du kan också lägga till säkerheter som borgensman för att få bättre villkor.

Genom att jämföra företagslån får du flera olika alternativ att välja mellan. Vi på Krea finns till hands för att hjälpa dig göra det bästa valet av företagslån för just ditt företags situation.

Är det kostnadsfritt att söka om ett lån hos Krea?

På Krea kan du jämföra företagslån från olika långivare helt kostnadsfritt. För varje förmedlad ansökan via oss får vi en kommission av våra långivare. I och med detta blir det ingen extra kostnad för dig som söker företagslån, utan kostnaden bärs av långivaren.

Att göra en ansökan är aldrig bindande och vi får aldrig betalt förrän du hittat ett företagslån som du är nöjd med och har fått utbetalt.

Hur mycket kan jag låna?

På Krea kan du ansöka om företagslån från 10 000 kr upp till 5 000 000 kr. Våra banker och andra långivare prövar din ansökan för att ta reda på företagets ekonomiska situation och för att bedöma företagets framtida förmåga att betala tillbaka företagslånet. Utifrån detta bestämmer varje långivare vilket belopp som du kan få företagslån för, samt andra villkor för företagslånet som ränta och återbetalningstid, med mera.

Kan jag betala av ett företagslån i förväg?

Ja, du kan i många fall betala av hela eller delar av ett företagslån i förtid. I flera fall är det avgiftsfritt och hos vissa långivare kan det finnas en mindre avgift för att göra detta.

Denna information framgår tydligt när du fått dina olika förslag för företagslån.

Görs det bara 1 kreditupplysning?

Ja, även om upp till över 20 banker och långivare tar del av informationen registreras endast 1 kreditupplysning på ditt företag och 1 kreditupplysning på dig om du är borgensman.

Observera att du kan komma att få flera brev som meddelar att kreditupplysningar gjorts på ditt företag eller dig men det är som nämnt endast 1 kreditupplysning som registreras då Krea har ett samarbete med UC som gör att flera långivare kan ta del av samma kreditupplysning.

Långivarna kan ibland ta upplysningar via andra institut (t.ex. via CreditSafe eller Bisnode), men dessa påverkar varken bolaget eller angivna personers kreditvärdighet.

Kan även nystartade företag få ett lån?

Ja, även nystartade företag kan få företagslån.

Eftersom ett nystartat företag har mindre historisk data att visa upp, så kan man istället bifoga gärna företagets affärsplan, årsbudget och/eller en avbetalningsplan för företagslånet. På så sätt skapar du då en större trygghet för långivaren som kan komma att ge dig bättre låneförslag – vilket i sin tur kan leda till bästa möjliga villkor för ett eventuellt företagslån.

Vilka företagsformer kan ansöka om ett företagslån hos Krea?

Aktiebolag, enskilda firmor och handelsbolag eller kommanditfirmor kan ansöka om företagslån.

Hur påverkas mitt och mitt företags kreditvärdighet av en kreditupplysning?

En kreditupplysningsförfrågan registreras på det bolag du söker företagslån för, samt en på varje unik borgensman du anger i din ansökan.

Om endast en kreditupplysningförfrågan görs påverkar det inte borgensmannens eller ditt företags kreditvärdighet.

Görs däremot många under samma period kan det påverka borgensmannens eller företagets kreditvärdighet. Våra långivare tar del av den upplysningen som Krea gör och gör inga egna, vilket innebär att endast 1 kreditupplysning registreras trots att flera långivare tar del av den.

Förbinder jag mig till något genom att söka ett lån via Krea?

Nej, du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan och tjänsten är kostnadsfri.

Hur snabbt kan jag få mitt företagslån utbetalt?

Att skapa en ansökan hos oss tar endast cirka fem minuter. När du skapar din ansökan skickas den ut till våra långivare. De återkommer till dig sen med låneförslag inom 24 till 48 timmar.

När du hittat ett förslag på företagslån som är intressant går du vidare med det och kommer i kontakt med den långivaren. Beroende på företagslånets belopp eller om ytterligare kompletteringar behövs kan tiden till att företagslånet är utbetalt skilja sig något.

Är det ett lägre belopp på företagslånet och långivaren har fått den information de begärt, sker utbetalning ofta samma dag. Vid företagslån med högre belopp och där en mer gedigen riskbedömning återstår, kan det ta ungefär en vecka.

Hur gör jag för att få bästa lånevillkoren hos en kreditgivare?

Vi rekommenderar att du tar med så mycket relevant information som möjligt för långivarna när du skapar ansökan.

Desto mer relevant information som långivarna får, desto mer korrekt blir riskbedömningen som de gör vilket i sin tur leder till att de kan ge de bästa låneförslagen.

Exempel på information som är intressant för långivarna är:

  • Balans- och resultaträkning från de senaste 12 månaderna
  • Ytterligare säkerheter i form av till exempel en fastighetsinteckning eller ett fordon (bil)
  • Utestående fakturor ni kan tänka er ange som pant
  • Outnyttjad företagsinteckning
  • Avbetalningsplan, där ni redogör för era planerade inkomster de senaste 12 månaderna samt hur mycket av dessa ni kan avvara för avbetalningen av företagslånet.
  • Att ni anger minst en borgensman, där ni kan ange er själva eller utomstående person. För att ange en utomstående person behöver ni ange deras personnummer samt e-postadress
  • Att ni anger en ytterligare borgensman, För att ange en utomstående person som borgensman behöver ni skicka in deras personnummer samt e postadress. Det är rekommenderat att personen är styrelsemedlem men ej krav.
  • Affärsplan, här kan du hitta en mall för att skapa din affärsplan.
  • Likviditetsbudget, här kan du hitta en mall för att skapa en budget.

Kan jag ansöka om lån för att köpa ett företag?

Ja, för att ansöka om företagslån för att köpa upp ett annat bolag krävs endast att du uppfyller grundkraven för att få företagslån. Läs mer om detta under frågan Vilka krav finns det för att kunna ansöka om företagslån?

Låna upp till 5000 000 kr hos Krea

Andra frågor

Har Krea korttidslån?

Nej

Har Krea helgöppet eller öppet på sena kvällar?

Nej

Har Krea kontokredit?

Nej

Om oss

Grundat av företagare

Grundarna bakom Krea är själva företagare med erfarenhet av krångliga företagslån, omoderna processer och långa handläggningstider. Krea skapades därför för att hjälpa alla små- och medelstora företag att få enkel tillgång till finansiering med bästa möjliga villkor.

Vi hjälper företag att hitta rätt lån

Genom att använda Kreas plattform kan företagare enkelt och kostnadsfritt få flera låneförslag med bara en kreditupplysning hos UC. Krea beräknar automatiskt en jämförbar månadsränta som gör det enkelt att jämföra lån från olika banker och långivare på plattformen.

Ett tryggt val

Krea är stolta över att ha kunnat hjälpa över 7000 svenska företag att hitta rätt företagslån. Det finns alltid kunnig personal redo att hjälpa över mail, chatt och telefon.

Krea leds av ett team med lång erfarenhet inom låneförmedling, bankverksamhet och entreprenörskap. Krea är ett privat svenskt bolag och registrerat hos Finansinspektionen.

Ansök
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån