Lendo

Detaljer

Kreditgivare Lendo
Webbplats knappen ovan
Vem får låna 18 år fyllda
Kundtjänst telefonnummer 0771 - 13 13 10
Kundtjänst mail kundservice@lendo.se
Ränta Varierar
Löptid 15 år
Lånebelopp 10000 - 500000kr
Kväll/Helgutbetalning Nej
Betalningsanmärkning Godtas men inget aktivt skuldsaldo
UC Ja
Kväll/helgutbetalning No
Bra att veta Bästa låneförmedlaren
Kontotyper Alla banker
Betalningsanmärkning godtas No
Total poäng 71/100

Jämför privatlån upp till 500 000 kr genom Lendo

Med endast en ansökan och en UC kan du få erbjudanden från upp till 25 banker och långivare. Därefter kan du jämföra och välja i lugn och ro det erbjudande som passar bäst för just dig. Ditt lånelöfte genom Lendo är giltigt i 30 dagar.

Ansök och jämför privatlån hos Lendo idag!

Lendo öppettider

Måndag – Torsdag

08:00 – 20:00

Fredag

09:00 – 17:00

Lördag

10:00 – 14:00

Söndag

10:00 – 14:00

Vad är ett privatlån?

Privatlån, även kallade blancolån, är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver pantsätta din bostad eller bil för att teckna ditt lån. Olika banker och långivare har olika benämningar på privatlån som t.ex. ”enkla lånet”, ”medlemslånet” och ”fritidslånet”, men gemensamt för alla är att ingen säkerhet krävs.

Varför ska jag jämföra privatlån?

Räntan mellan olika banker och långivare varierar beroende på vem eller vilka som söker. Därför är det viktigt att jämföra räntor och erbjudanden från så många banker och långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för just dig.

På Lendo hjälper vi dig att jämföra långivarnas lånevillkor för att du ska kunna hitta det privatlån som passar dig bäst – och spara tusenlappar på onödiga räntekostnader och aviavgifter.

Hur fungerar det att ansöka genom Lendo?

Det är enkelt att ansöka om privatlån genom Lendo. En inskickad låneansökan genom Lendo behandlas av 25 banker och långivare som vi samarbetar med. Du får oftast svar inom 1 minut, men vi rekommenderar att du väntar 24 timmar tills din låneansökan är färdigbehandlad. Därefter kan du välja det erbjudandet med lägst ränta och bäst villkor för just dig.

Hur mycket får jag låna på privatlån?

Hur mycket pengar du får och kan låna beror på din ekonomiska situation och din förmåga att kunna betala tillbaka lånet framåt. Genom Lendo kan du ansöka om privatlån från 10 000 kr upp till 500 000 kr. Därefter går ett tjugotal banker och långivare igenom din ansökan och gör en så kallad kreditprövning för att kunna erbjuda dig hela eller delar av ditt sökta lånebelopp. Hur mycket du får möjlighet att låna presenteras sedan på Lendo tillsammans med dina individuella villkor och ränta från respektive långivare.

Tänk på att inte låna mer än du behöver. Det är viktigt att du kan betala ränta och amorteringar på ditt lån även om du skulle bli sjuk eller arbetslös. En tumregel är att inte ansöka om privatlån som överstiger 80 % av din årsinkomst.

Vilken ränta får jag på privatlån?

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och långivare som Lendo samarbetar med. Räntan sätts individuellt för varje låntagare och varierar beroende på personliga förutsättningar och långivarnas riskanalys. Ju högre risk långivaren ser i utlåningen desto högre ränta. Räntesatsen uttrycker storleken på räntan och anges vanligtvis som årlig ränta. För att du ska kunna jämföra ränta och avgifter mellan långivare räknar Lendo även ut den effektiva räntan som inkluderar alla eventuella avgifter kopplade till lånet. Du får då möjlighet till en rättvis jämförelse utan några som helst dolda avgifter.

Den effektiva räntan inkluderar samtliga kostnader som ränta, avi- och fakturaavgifter samt eventuell uppläggningsavgift för att få en rättvis prisjämförelse av olika typer av lån. Hur den effektiva räntan beräknas och presenteras är reglerat i Konsumentkreditlagen.

När kan jag få pengar på kontot?

Det kan ta olika lång tid för dig att få pengarna på ditt konto beroende på vilken bank eller långivare du väljer via Lendo. Efter att du har valt den långivare du vill gå vidare med behöver du skriva under ett skuldebrev från långivaren som du sedan skickar in till långivarens kontor, via post eller digitalt via ett BankID. Det tar oftast cirka 2-5 arbetsdagar innan pengarna finns på ditt konto. Men det kan vara bra att känna till att vissa avvikelser kan förekomma då Lendo inte kan påverka hur lång tid varje långivare behöver för att behandla din ansökan.

Hur många kreditupplysningar tas om jag ansöker om privatlån genom Lendo?

Endast en kreditupplysning tas av Lendo på Upplysningscentralen (UC). För varje långivare som behandlar din låneansökan kommer du få hem en omfrågandekopia. Dessa räknas inte som en kreditupplysning.

I enstaka fall kan vissa av våra samarbetspartners utöver detta ta in ytterligare information som tillägg till informationen från UC för att förbättra kvaliteten i kreditbeslutet. Men detta påverkar inte din kreditvärdighet.

Hur fungerar återbetalningen?

Återbetalning av privatlån görs vanligen genom månadsvisa delbetalningar, så kallad amortering. Utöver amorteringen tillkommer ränta och eventuella avgifter som uppläggningsavgift och aviavgifter.

Självklart kan du när som helst betala av ditt privatlån eller betala in en extra summa, oavsett vilken långivare du väljer – utan extra kostnad. Det enda du behöver göra är att kontakta den långivare eller den bank du har tagit privatlånet hos så hjälper de dig.

Kan jag ansöka om privatlån genom Lendo trots att jag har betalningsanmärkningar?

Ja. Du kan ansöka om att få låna pengar trots betalningsanmärkningar genom Lendo. Din låneansökan skickas till alla banker och långivare som Lendo samarbetar med och som vänder sig till kunder med betalningsanmärkningar. Du väljer själv vilken långivare du vill gå vidare med efter din låneansökan är färdigbehandlad.

Ansök
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån