Lendo

Detaljer

Kreditgivare Lendo
Webbplats knappen ovan
Vem får låna Registrerat företagsengagemang på bolaget
Kundtjänst telefonnummer 0771 - 13 13 10
Kundtjänst mail kundservice@lendo.se
Ränta Individuell räntesättning
Löptid Upp till 5 år
Lånebelopp 10 000 - 2 000 000kr
Kväll/Helgutbetalning Nej
Betalningsanmärkning Godtas men inget aktivt skuldsaldo
UC Ja
Kväll/helgutbetalning No
Bra att veta Bästa låneförmedlaren
Kontotyper Alla banker
Betalningsanmärkning godtas No
Total poäng 54/100

Hos Lendo kan du ansöka om företagslån från 50 000 – 2000 000 kr. Lånetiden är upp till 5 år. Ansökan är kostnadsfri och tar bara 1 minut att genomföra.

Så här fungerar Lendos företagslån

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om Lendos företagslån

Vilka är grundkraven för ett företagslån?

För att kunna göra en ansökan för företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det innebär i praktiken en ledande roll i företaget, så som att är man är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Genom att logga in med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och effektivisera på hela ansökningsprocessen. Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt.

Hur mycket kan jag låna till företag?

På Lendo kan du ansöka om lån till företag från 50 000 kr upp till 2 000 000 kr. Bankerna prövar din ansökan för att ta reda på företagets ekonomiska situation och för att bedöma företagets framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta bestämmer varje långivare hur mycket du kan låna.

När betalas lånet ut?

Beroende på vilken bank eller långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar.

De banker och långivare vi samarbetar med på Lendo sköter signering online och då gör du enligt nedan:

– Du öppnar en länk (URL) till ett skuldebrev online som du skriver under via BankID. Pengarna sätts sedan vanligtvis in på ditt konto inom ett par dagar.

Avvikelser kan förekomma då Lendo inte kan påverka hur lång tid varje bank behöver för att behandla ditt ärende.

Vilken ränta kan jag få på mitt företagslån?

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och låneinstitut som Lendo arbetar med.

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och låneinstituten samt deras interna riskbedömningar av Företaget (och eventuell borgensmans) återbetalningsförmåga och kreditrisk. Därför kan räntan variera mellan olika långivare och det är viktigt att jämföra så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för företaget.

VIKTIGT: Du måste skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig.

Kan jag låna trots betalningsanmärkningar?

Varje långivare gör en individuell bedömning och erbjudanden du får kan variera beroende på betalningsanmärkningarnas karaktär. Har du funderingar kring detta kan du höra av dig till oss på 0771-131310 så hjälper vi dig.

Kostar det något att ansöka om företagslån?

Nej, att ansöka om företagslån via Lendo är helt kostnadsfritt! Lendo får betalt av långivaren för lån som har blivit utbetalda via Lendo, det påverkar inte dig som kund.

Får jag bara en kreditupplysning?

När du ansöker genom Lendo så registreras endast en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) på företaget. För enskilda firmor och handelsbolag skickas omfrågandekopior ut för att du ska veta vilken information bankerna tagit del av om dig. Observera att vissa av våra partners använder sig av andra kreditupplysningar, så som Creditsafe, dock påverkar detta inte företagets kreditvärdighet.

Varför har banken nekat mig lånet i efterhand?

Bankerna/långivarna kan kräva kompletterande dokumentation efter att du har accepterat budet. Skulle det uppdagas ny information som resultat av kompletteringen som gör att det påverkar bankens/långivarens kreditbedömning negativt kan låneerbjudandet dras tillbaka.

Skulle det vara så att du får ett avslag efter att du accepterat  ett låneerbjudande kan du alltid ringa oss på Kundtjänst 0771-131310så kan vi hjälpa dig vidare med ett eventuellt annat bud.

Hur lång är återbetalningstiden på företagslån?

Du väljer återbetalningstid själv, från 6 månader upp till 5 år. För mindre lån kan det vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid. Totala beloppet att återbetala stiger vid längre återbetalningstid.

Kan jag lösa lånet till mitt företag i förtid?

Detta sätts individuellt för varje långivare för företagslån. Majoriteten av de kreditinstitut vi samarbetar med tar inte ut någon kostnad för att förtidslösa lånet, dock kan det förekomma att långivaren tar ut en avgift för det belopp som återbetalas. Om så är fallet står detta tydligt i erbjudandet när du jämför alternativen mellan varandra.

Vem kan vara borgensman?

Vanligast är att den som är borgensman är någon i bolaget/styrelsen. Det viktiga är att personen har en ordnad ekonomi och om det behövs kan gå in och betala av på lånet i det fall låntagaren av olika anledningar inte kan detta. Läs mer om vad det innebär att vara borgensman och vilka skyldigheter som ingår.

Kan jag göra ansökan för enskild firma?

Ja, vi tar emot ansökningar på Enskilda Firmor, Aktiebolag, Handelsbolag och Kommanditbolag.

Varför ska du jämföra företagslån via Lendo?

Eftersom banker och långivare kan ge olika erbjudanden på samma ansökan är det extra viktigt att du jämför så många långivare som möjligt innan du tar ett lån. Det kan vara svårt att göra jämförelsen på egen hand. Låneerbjudanden presenteras på olika sätt hos olika långivare, med till exempel månadsränta, årsränta eller de fasta kostnaderna vilket kan göra det svårt att få en bra överblick.

Eftersom låneerbjudanden ofta är villkorade med olika typer av säkerheter försvåras jämförelsen ytterligare. När du ansöker om ditt företagslån via Lendo får du direkt en översikt på din totalkostnad i kronor hos de olika långivarna, samt om lånet är villkorat med personlig borgen eller inte. Här nedan går vi igenom hur du går tillväga och varför du bör ansöka om lånet via oss.

Grundkrav företagslån

Företaget måste vara registrerat i Sverige och aktivt för att kunna ansöka. Du som ansöker måste ha en ledande roll i företaget. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka, även nystartade sådana. Har du några funderingar är våra handläggare bara ett samtal bort på 0771-13 13 10.

Snabbt, enkelt & kostnadsfritt

Det går snabbt att ansöka direkt på hemsidan. Det tar 1 minut och din ansökan är färdigbehandlad inom 24h (helgfri vardag). Även om du oftast får svar inom några timmar rekommenderar vi att du väntar till ansökan är färdigbehandlad för att låta samtliga långivare få chansen att titta på din ansökan och sedan jämföra i lugn och ro. Det kostar inget att ansöka via Lendo och du förbinder dig inte till något.

Varför just Lendo?

Genom att använda dig av vår jämförelsetjänst för att låna pengar kan du få erbjudanden från flera långivare och banker. Endast en ansökan krävs för att kunna jämföra räntor, kostnader och villkor. Jämför företagslån för att kunna spara pengar och undvika dyrare lån än nödvändigt.

Är det företagslån utan säkerhet?

De flesta av de banker och långivare vi samarbetar med kräver personlig borgen i samband med lån till företag. Detta är ingen säkerhet i egentlig mening utan innebär att en eller flera av de i bolaget åtar sig att betala av lånet om företaget inte kan betala av skulden enligt plan. Vid större lån, mellan 500 000 – 2 000 000 kr kan en säkerhet i form av företagsinteckning krävas, vid lån av dessa belopp brukar även möjligheten att använda fastigheten som pant finnas att tillgå. Om sådana krav föreligger från långivarna presenteras detta i ditt låneerbjudande.

Hur mycket kan jag låna till företaget?

Hos oss på Lendo kan du ansöka om lån till företag upp till två miljoner kronor med en återbetalningstid (löptid) på maximalt fem år. Fundera över vad som är viktigt, handlar det om en långsiktig investering kan en längre återbetalningstid vara bra då det innebär en lägre månadskostnad. Är finansieringen mer av en kortsiktig karaktär så kan en kortare löptid vara bättre.

Återbetalning av lånet

Våra banker och långivare på företagssidan har återbetalning i form av en amortering och ränta/avgift. Amorteringssumman och räntan/avgiften dras i de flesta fall via autogiro från företagets konto.

Vad är det för ränta på företagslån?

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga av lånet. Räntan sätts inte av Lendo utan av de långivare som Lendo arbetar med. Långivarna gör en kredit- och riskbedömning av ditt företag samt eventuell borgensman för att fastställa just ditt företags förutsättningar för att betala tillbaka lånet.

Räntan kan variera mellan olika långivare och det är viktigt att jämför så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta kostnaden för företaget.

För att ta reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig måste du skicka in en ansökan.

Är det samma sak som företagskredit?

Kanske är det så att du fortfarande är osäker på exakt vad du är ute efter för typ av lån och vill läsa mer om hur de olika låntyperna skiljer sig åt, då kan du läsa mer om företagskredit ,checkkredit ,factoring och vad det är som skiljer uppläggen åt. Du kan även läsa mer om vad som gäller vid företagslån för aktiebolag.

Vem tas kreditupplysningen på?

Lendo tar endast en kreditupplysning via UC på ditt företag, trots att ansökan skickas ut till alla de banker och långivare som erbjuder företagslån som vi samarbetar med. Varje gång du ansöker om ett lån hos en långivare tas en kreditupplysning och detta kan ge dig sämre kreditvärdighet. Genom att ansöka via Lendo undviker du det, trots att många långivare ser din ansökan. Vissa av våra partners (långivare) kompletterar med en kreditupplysning från Creditsafe eller Bisnode, dessa påverkar dock inte företagets kreditvärdighet.

Utöver kreditupplysningen på företaget tas sedan en upplysning på den/de som agerar borgensman. Denna upplysning kan tas via UC, Bisnode eller Creditsafe.

Ansök
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån