Mynt

Detaljer

Kreditgivare Mynt
Webbplats Knappen ovan
Vem får låna Aktiebolag (AB), Enskilda företag (EF), Handelsbolag (HB) och kommanditbolag (KB)
Kundtjänst telefonnummer 010 198 0300
Kundtjänst mail info@mynt.se
Ränta 1-3%
Löptid upp till 18 månader
Lånebelopp 10 000 - 1 000 000 kr
Betalningsanmärkning Nej
UC Ja
Kväll/helgutbetalning No
Bra att veta Företagslån
Kontotyper Alla banker
Betalningsanmärkning godtas No
Total poäng 48/100

Mynt är en kreditgivare som erbjuder både företagslån, factoring och fakturaköp. Koppla snabbt ditt företag helt digital via deras webbsajt och få besked om vilket kreditbelopp som ditt företag godkänns för inom 3 minuter. Du väljer själv återbetalningstid mellan 1-18 månader. Återbetala när du vill utan extra kostnad. Utbetalningen om ditt lån blir godkänt har du inom 24 timmar.

Lånebelopp: 10 000 – 1 000 000 kr

Creditsafe

Ränta  1% – 3%.

Mynt erbjuder företagslån

Frågor och svar om Mynt företagslån:

Hur funkar tjänsten?

Vår tjänst är väldigt enkel. Du registrerar dig en gång genom att svara på några frågor om ditt företag i vår onboarding. Därefter presenteras du med en tillgänglig kredit som du kan göra uttag ifrån när du än vill. Du presenteras med en offert inför varje lån. Om du primärt tar betalt av dina kunder via faktura aktiveras vår tjänst för fakturalån. Om du tar betalt via kort, banköverföring, eller dyl erbjuds du istället företagslån. Du kan alltid byta tjänst genom att kontakta mynt.

Hur kan jag låna pengar hos Mynt?

Om du använder fakturatjänsten tar du lån genom att markera de fakturor du vill belåna och anger sedan hur länge du vill ha lånet. Om du använder tjänsten företagslån anger du hur mycket du vill ta ut och hur länge. Sen är det klart! Vi slutgranskar ärendet och betalar ut pengarna inom 24h.

Hur lång tid tar det att låna av Mynt?

Registrering tar bara några minuter. Du besvarar några frågor om ditt företag och identifierar dig via din företagsbank. För att göra det enklare för dig som tar betalt via faktura uppmanar vi dig att koppla på ditt affärssystem för att automatiskt kunna läsa in och hantera fakturor.

Hur mycket kan jag låna?

Hur mycket du kan låna beror på ditt företags individuella förutsättningar. Vi gör en beräkning baserat på ett stort antal parametrar som I huvudsak berör kreditvärdighet och kundreskontra (för de som tar betalt via faktura). Vill du låna mer kan du ansöka om en högre limit när du är inloggad i vår tjänst.

Vem kan ta företagslån hos Mynt?

Alla företag, stora som små, kan ta lån hos oss. Aktiebolag (AB), Enskilda företag (EF), Handelsbolag (HB) och kommanditbolag (KB) är alla välkommna att använda vår tjänst. Dock behöver företaget ha funnits i minst 6 månader, ha transaktioner för minst 3 månader, vara registrerat för F-skatt och ha en omsättning på minst 500tkr på årsbasis.

Tar ni en kreditupplysning?

Vi använder oss av Bisnode och Creditsafe för att hämta in kreditypplysningar. Det gör att din kreditvärdighet inte påverkas när vi hämtar information, som det kan göra med UC. Vi kan komma att ta en kreditupplysning på borgenärer om personlig borgen är aktuellt.

– Har Mynt direktutbetalning till Swedbank, SEB, Handelsbanken, Nordea eller Danskebank?

Enligt Mynt kan du i vissa fall få dina pengar utbetalda inom 24 timmar. Mynt betalar ut pengar till alla banker.

– Är Mynt en låneförmedlare för företagslån?

Nej

– Har Mynt helgutbetalning?

Nej, Mynt har inte helgutbetalning.

– Kan man ansöka vi Bankid?

Ja, hos Mynt kan du låna med bankid. 

– Godtar Mynt betalningsanmärkning?

Mynt riktar sig till företag, betalningsanmärkning kan bara en privatperson få.

Vad är ett företagslån?

Ett företagslån är en finansieringsform som företag kan dra nytta av för att få tillgång till likviditet under en förutbestämd period. En långivare, ofta en bank eller annat finansiellt institut, erbjuder pengar som en klumpsumma med en återbetalningsplan som bestäms i förväg. Företagslån kan vara strukturerade på många olika sätt. Gemensamt är att man för det mesta betalar tillbaka hela eller delar av lånet i flera mindre amorteringar över dess löptid och att man betalar en ränta eller avgift under hela perioden.

Traditionella sättet att ansöka om en företagslån.

Traditionellt sett kontaktar man en bank eller andra finansiella bolag och ansöker om ett lån. Det brukar innefatta ett eller flera personliga möten, affärsplaner och budgetar samt en slutlig subjektiv bedömning av företaget och dess ledning. Det gör att det ofta kan ta lång tid, mellan tre till sex veckor tills pengarna betalas ut. Om man blir godkännd.

Traditionella företagslån kan ofta ha en uppläggningsavgift, en limitavgift (fast tickande avgift) och en avgift för återbetalning i förtid (om det är tillåtet) som sammanlagt gör att helhetskostnaden kan bli högre än bara räntan.

Det är även viktigt att tänka på att inte ta emot mer pengar än man behöver. Det kan låta som ett lyxproblem, men tänk på det såhär: om du tar ett stort lån på ett högre belopp än vad du egentligen behöver kan det kännas tryggt, men du betalar också avgifter på det stora beloppet. Det gör att lån kan bli väldigt dyrt i slutändan om du inte i förväg vet precis hur mycket pengar företaget kommer behöva.

Generellt om Mynt

Mynt finns till för att erbjuda finansiering till företag, stora som små. Vi använder senaste teknologierna och säkerhetssystem för att på ett enkelt och smidigt sätt kunna erbjuda lån till bästa möjliga villkor. Vi strävar efter att automatisera allt vi kan för att öka smidigheten och minimera krångel för dig som kund.

Mynt lägger stort fokus på att göra en väldigt smidig upplevelse för våra kunder. Vi strävar efter att automatisera alla manuella steg för att göra företagares vardag så enkel som möjlig. Vi tycker att finansiering ska vara enkelt, smidigt och rättvis!

 

Ansök
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån