Qapitala

Detaljer

Kreditgivare Qapitala
Webbplats Knappen ovan
Kundtjänst telefonnummer 010-330 06 80
Kundtjänst mail info@qapitala.se 08:00-17:00 (mån-fre)
Ränta Månadsränta 2%
Löptid Upp till 2 år med flexibel utbetalning
Lånebelopp 50 000 - 5000 000 kr
Kväll/Helgutbetalning Nej
Betalningsanmärkning ja men inget aktivt skuldsaldo hos kronofogden
UC ja
Kväll/helgutbetalning No
Bra att veta Fintech bolag
Kontotyper Alla banker
Betalningsanmärkning godtas No
Total poäng 58/100

Qapitala har tagit fram en digital checkkredit utan säkerhet för företag.

Kreditutrymmet som ni får på checkkrediten kan användas såsom det passar verksamheten bäst – helt rörligt och flexibelt.

Ett bra alternativ till att behöva sälja era kundfordringar eller ta ett företagslån på en förutbestämt löptid.

Efter godkänd checkkredit så använder ni enkelt ”mina sidor” på mobil eller dator för att lyfta ytterligare eller överblicka historik och avier.

  • Betala enbart på nyttjat belopp
  • Sveriges snabbaste kreditbeslut
  • Inga säkerheter krävs
  • Ingen årsavgift eller andra avgifter tillkommer
  • Flexibel återbetalning
  • Alltid utbetalning inom 24 timmar

Digital Checkkredit

Med digital checkkredit kan du använda det du behöver när det verkligen behövs. Istället för ett företagslån där du måste ansöka om en fast summa. Istället för dyra och osmidiga fakturaköp. Med digital checkkredit vet du alltid att du har finansiering, för den stora investeringen eller den lilla utgiften.

Varför krångla när ditt företag behöver finansiering?

Företagslån och fakturaköp, så kallad factoring, är de gammaldags sätten att finansiera företagens behov. När vi startade Qapitala ville vi ha en modern tjänst som vi själva skulle vilja använda. Med allt det som de andra sätten saknade. Flexibilitet, enkelhet, utan en massa pappersexcercis.

Det blev en digital checkkredit, utvecklad genom smarta algoritmer som gör att ansökningsprocessen i princip blir helautomatisk. Förutom att det blir ruskigt snabbt, kan också fler seriösa företagare ges möjlighet till finansiering.

Många företagare saknar av naturliga skäl fysisk säkerhet, trots att de driver välmående verksamheter. Vi tycker inte att det ska vara ett hinder att skaffa finansiering till vare sig stora eller små behov som uppstår.

Vanliga frågor om Qapitala företagslån

Vad är Qapitala?

Qapitala är ett fintech-bolag som har som affärsidé att ge fler småföretagare möjlighet till kort- och långsiktig finansiering, istället för att de kanske ska få ett nej för ett lån som ändå är osmidigt och inte särskilt flexibelt.
Qapitala scannar och överblickar den data ditt företag genererar. Med hjälp av smarta algoritmer skapas sen en förståelse av hur din verksamhet presterar. Det i sin tur gör det enkelt att bedöma ett lämpligt kreditutrymme för just ditt företag.

När ska jag använda mig av digital checkkredit?

De flesta av våra kunder har behov av antingen en enskild större investering, eller av mindre summor då och då.
Kanske behöver du tillfällig finansiering för att köpa in saker till ditt varulager. Kanske handlar det om att täcka oväntade kostnader eller att förnya din utrustning. Pengarna finns där när du behöver dem oavsett.

Jag brukar ta företagslån eller sälja fakturor, varför ska jag välja en digital checkkredit istället?

Vi vågar påstå att en digital checkkredit är betydligt smidigare. Du slipper högar av administration. Du behöver inte snacka med banken stup i kvarten. Pengarna finns där supersnabbt när du behöver dem. Och dessutom kan det kännas skönt att veta att du har ett kreditutrymme på upp till en halv miljon kronor, utan att betala ett öre förrän du väljer att använda pengarna.

Hur ansöker jag?

Klicka på ansökan. Legitimera dig med bank-ID och gå igenom några enkla steg. Det tar inte mer än tre minuter, lovar!

Vad är ett kreditutrymme?

Det kreditutrymme som du beviljas är ett slags tak för hur mycket du kan använda. Om du till exempel skulle beviljas en kredit på 300.000 kronor betyder det alltså inte att du måste använda alltihop. Men du kan om du vill. Eller så använder du så lite som 10.000 kronor av den om det är allt du behöver just då. Kanske behöver du inget just nu utan bara vill försäkra dig om att du har finansiering om behovet skulle uppstå. Det är också en toppenlösning. Du betalar ändå inget förrän du använder dig av kreditutrymmet.

Vad kostar det?

Du betalar ingenting innan du använder dig av din kredit. När du använt dig av krediten betalar du en fast räntekostnad på 2% per 30 dagar. Det är allt, inga övriga avgifter.
När du sen amorterar på det du använt minskar ju också räntekostnaden successivt, beroende på hur snabbt du betalar tillbaka (och det kan du göra hur snabbt du vill inom två år). Och varje gång du aktiverar en ny kredit ges du två nya år att betala tillbaka på.
Qapitala har villkor som är anpassade för kundernas bästa och du får gärna jämföra oss med andra aktörer. Har du frågor eller vill ha hjälp med jämförelsen så är du välkommen att kontakta oss på info@qapitala.se

Finns det dolda kostnader?

Nej.

Hur snabbt kan jag få pengarna?

Vi gillar frågan, för vi är riktigt snabba. Från ansökan till färdig kreditbedömning på 3 minuter, sedan har du alltid utbetalning på önskat belopp inom 24 timmar.

Hur stort kreditutrymme kan jag få?

Det beror lite på just ditt företags förutsättningar, men det kan handla om allt mellan 50.000 till 500.000 kronor. Ansökan kostar inget och är inte bindande, så testa.

Varför måste jag gå i personlig borgen?

För att Qapitala ska kunna känna sig trygga med att ge ditt företag ett kreditutrymme så vill vi att bolagets företrädare ska gå i personlig borgen för det kreditutrymme ni får.

Tar ni en kreditupplysning när jag ansöker om ett lån?

Ja, vi tar en kreditupplysning med UC på bolaget som ansöker om kreditutrymme. Vi tar även en kreditupplysning med UC på borgensmannen.

Andra frågor

Har Qapitala korttidslån?

Nej

Har Qapitala helgöppet eller öppet på sena kvällar?

Nej

Har Qapitala kontokredit?

Nej

Om Qapitala

Tillägnat Småföretagarna

För småföretagarna som dedikerar all sin tid till sin affärside, som skapar arbetstillfällen, Qapitala är till för er. Detta är för många ett sätt att hålla företagets ekonomi på en mer jämn nivå. Du kan sprida ut dina toppar och dalar. För andra är Qapitala en trygghet att klara större oförutsedda utgifter.

Fintech

Vi ser oss inte som ett finansbolag, vi ser oss som ett fintech bolag. Ett fintech bolag vill enligt oss ta vara på digitaliseringen och ständigt ligga i framkant när det kommer till att utmana de traditionella finansieringsmetoderna.

Qapitala teamet

Hos Qapitala har erfarenheten ifrån utvecklare, entreprenörer och kreditgivare slagits ihop för att ta fram en produkt som utgår ifrån kundens behov. Vi vill främja en ödmjukare finansbransch där fokuset ligger på dig som kund.

Ansök
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån