Slantar

Detaljer

Kreditgivare Slantar.nu
Webbplats Knappen ovan
Vem får låna 20 år fyllda, svensk medborgare
Kundtjänst telefonnummer 08-145558
Kundtjänst mail Du når oss vardagar kl 08.00 – 17.00. Lunchstängt kl 12.00 – 13.00
Ränta Månadsränta 2,08 - 2,33%
Löptid 1 - 5 år
Lånebelopp 3000 - 30 000 kr
Kväll/Helgutbetalning Nej
Betalningsanmärkning Godtas
UC Nej
Kväll/helgutbetalning Yes
Bra att veta Nytt Smslån, Månadsränta 2,08 - 2,33%
Kontotyper Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danskebank, Nordea
Betalningsanmärkning godtas No
Total poäng 75/100

Det ska vara enkelt att låna pengar, lätt att förstå vad det kostar och tydligt vad du betalar för. Därför är det viktigt att välja rätt långivare. Hos oss slantar hittar du ansvarsfulla blanco-lån till rimliga villkor. Hos Slantar.nu kan du låna mellan 3000 – 3000 kr. Utbetalning sker till alla banker.

slantar.nu-nytt mikrolån

När får du dina slantar?

Vi betalar ut godkända snabblån dagligen, men hur lång tid det dröjer innan pengarna finns på ditt konto beror på bankernas överföringstider, helgdagar och liknande. Normalt har du pengarna inom två bankdagar efter att din låneansökan har blivit godkänd.

Vem får låna?

Grundkraven för att låna pengar av oss är att du ska vara skriven i Sverige, vara 20 år, inte ha någon skuld hos Kronofogdemyndigheten och att du inte redan har ett lån hos oss.

Annuitetslån

När du lånar slantar av oss betalar du lika mycket varje månad – ett så kallat annuitetslån. I början betalar du alltså en större andel ränta och en mindre andel amortering, så småningom kommer det att bli tvärtom.

Faktura på Dina sidor

Varje månad kan du se din faktura på Dina sidor. På den står hur mycket du (som minst) ska betala och vad du betalar för. Självklart skickar vi också ett mejl med fakturan och påminner dig om att logga in för mer info.

Betala tillbaka så snabbt du vill

Du betalar bara ränta för tiden du faktiskt lånar pengar. Vill du betala tillbaka snabbare är det bara att betala in mer. Varenda krona extra du betalar in går automatiskt till amortering av ditt lån. Och då blir förstås räntekostnaden lägre också.

Ränteberäkning

Vi använder 365 dagar per år som räntedagar.
Eftersom månader har olika antal dagar kommer ditt räntebelopp variera lite från månad till månad. I våra prisexempel räknar vi en månad som 30 dagar.

Inga avgifter och vettig ränta hos slantar.nu

Vi tar inte ut några uppläggningsavgifter eller fakturavgifter – och inga andra avgifter heller. Du betalar av på ditt lån och betalar din ränta, det är allt. På så sätt blir det enkelt att veta hur mycket ditt lån kommer att kosta dig.

För kostar, det gör det förstås. Små blancolån (lån utan säkerhet) har högre ränta än till exempel bostadslån. Det beror på några olika saker. Den viktigaste är att det inte finns någon säkerhet. Lånar du till en bostad pantsätter du den och skulle banken inte få sina pengar, ja då kan de ta bostaden istället.

Men vid blancolån finns ingen säkerhet, så långivarens risk är högre – och det är den du betalar för. Och eftersom det kostar lika mycket att administrera ett litet lån som ett stort är räntesatserna oftast lite högre på små lån. Men ett lån hos oss kostar mindre än på en del andra håll, så sitter du på dyrare krediter kan det vara en bra idé att betala tillbaka dem med hjälp av ett lån från oss. Då är det dock viktigt att du kontrollerar villkoren på ditt tidigare lån ordentligt. Hos en del långivare kostar det ganska mycket att avsluta ett lån i förtid.

Kreditprövning hos slantar.nu

Innan en kredit kan beviljas genomför Credit Invest Sweden AB en kreditprövning. Kredittagaren måste vara mellan 20 år och 65 år gammal, ha ett svenskt personnummer samt vara folkbokförd i Sverige för att kunna ansöka om en kredit hos Credit Invest Sweden AB. Genom att Kredittagaren inkommer med en ansökan om kredit godkänner Kredittagaren att en kreditupplysning från ett kreditupplysningsbolag (f.n. Bisnode) inhämtas.

Efter ansökan om kredit samt genomförd kreditprövning kan Kredittagaren beviljas krediten. Kreditgivaren betalar ut krediten till Kredittagarens bankkonto, såsom det är angivet i ansökan om kredit, inom två bankdagar från det att krediten beviljats.

Kredittagaren kan endast ha en kredit åt gången. Återbetalning måste ske till fullo innan en ny ansökan kan beviljas. Vid en ny ansökan sker en ny kreditprövning och en ny kreditupplysning inhämtas från ett kreditupplysningsbolag.

Om krediten inte kan beviljas har kredittagaren rätt att få information om skälen till att ansökan om kredit har avvisats, om det inte föreligger hinder för lämnade av informationen enligt lag.

Lån utan UC

Vi som lånar ut pengar vill förstås gärna veta att du som lånar kan betala tillbaka som överenskommet. Annars blir vi till slut tvungna att skicka skulderna till inkasso och i värsta fall till Kronofogdemyndigheten – och det är inte roligt för någon.

Därför tar vi en kreditupplysning på dig när du ansöker om lån. Det är vårt sätt att kolla att du inte lånar mer än du klarar av. Men det här med kreditupplysningar är lurigt. För det kan faktiskt vara så, att bara det faktum att någon har kollat dig på UC kan göra att du får svårt att låna pengar någon annanstans.

Vi använder oss inte av UC, utan kollar upp din kreditvärdighet med andra verktyg. För tillfället är det företaget Bisnode vi anlitar, men det kan komma att ändra sig i framtiden. Poängen är hur som helst att upplysningarna vi tar in (”uppslagen” som vi kallar dem i branschen) inte syns hos UC. Därför påverkar din låneansökan i sig inte dina chanser att få lån på annat håll. Och det kan ju vara skönt att veta.

Men kreditvärdig, det vill vi att du ska vara. Lånar du pengar av oss ska du klara av att betala tillbaka dem, för både din och vår skull. Till skillnad från en del andra låneföretag försörjer vi oss nämligen inte på inkassoavgifter, för det är inte schysst business.

Och vi tycker att även korta små lån ska vara schyssta.

Betalningsvillkor, ränta och kostnader hos slantar.nu

Krediten ska återbetalas månadsvis på det sätt och på den dag som överenskommits i Kreditavtalet. Ränta löper från och med utbetalningsdagen till och med förfallodagen. Fast årlig ränta utgår med 25%. Ränta kapitaliseras en gång per månad.

Ingen kostnad tillkommer för krediten utöver ränta, under förutsättning att betalning inkommer i enlighet med vad som avtalats (se nedan för information om kostnader vid försenad betalning).

Vid återbetalning äger Kreditgivaren rätt att avräkna samtliga förfallna avgifter, räntor och kostnader som Kredittagaren har till Kreditgivaren innan avräkning sker på kapitalskulden.

Dröjsmålsränta, påminnelse- och inkassoavgifter samt Kronofogdemyndigheten hos slantar.nu

Om återbetalning inte sker på förfallodagen i enlighet med Kreditavtalet utgår dröjsmålsränta på hela det förfallna beloppet med 36 % per år, utöver avtalad ränta, till dess att full betalning har skett.

Kreditgivaren har rätt att ta ut påminnelseavgift med 60 kr per påminnelse. Om betalning ej inkommer efter att påminnelse sänts till Kredittagaren, skickas ett inkassokrav ut. Kreditgivaren har rätt att ta ut avgift för inkassokravet med 180 kr per inkassokrav. Om ytterligare åtgärder måste vidtas till följd av försenad eller utebliven betalning, såsom ansökan om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten så tillkommer en processkostnad om 380 kr samt 300 kr avseende kostnad för ansökan hos Kronofogdemyndigheten. Om ärendet ska prövas i domstol, tillkommer ytterligare kostnader.

låneexempel

 • Kreditbelopp:
  20 000 kr
 • Återbetalningstid:
  2 år
 • Nominell fast årsränta:
  25 %
 • Avgifter:
  0 kr
 • Totalt belopp att återbetala:
  25 608 kr
 • Effektiv årsränta:
  28.07 %

Mer om slantar.nu

Slantar.nu ägs av Credit Invest Sweden AB och ingår i företagsgruppen Lendytech AB. Företagsgruppen har sysslat med utlåning till privatpersoner i Sverige sedan 2011.

Vi driver utlåningsverksamheten med tillstånd från Finansinspektionen.

Du som har synpunkter på vår verksamhet eller av någon annan anledning vill komma i kontakt med oss gör det enklast genom att fylla i formuläret under Kontakt.

Det går också bra att skicka brev till:
Credit Invest Sweden AB
Box 396
541 28 Skövde

Ansök
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån