Wästgöta finans

Detaljer

Kreditgivare Wästgöta finans
Webbplats Knappen ovan
Vem får låna 18 år fyllda, fast inkomst
Kundtjänst telefonnummer 0511 - 34 76 00
Kundtjänst mail info@wastgotafinans.se
Ränta Från 3,5%
Löptid 30 000 - 300 000 kr
Info 30 000 - 300 000 kr
Kväll/Helgutbetalning nej
Betalningsanmärkning Nej
UC Nej
Kväll/helgutbetalning No
Bra att veta Kampanj: 0 kr i uppläggningsavgift
Kontotyper alla banker
Betalningsanmärkning godtas No
Total poäng 99/100

Wästgöta finans erbjuder lån från 30 000 – 300 000 kr. Löptiden är upp till 10 år. Wästgöta finans erbjuder privatlån, vilket innebär att du kan låna till vad som helst, utan krav på att något behöver pantsättas som säkerhet. Lånet är ett så kallat annuitetslån utan säkerhet och löper med rörlig ränta. En betalplan läggs upp, så att du att alltid betalar ett lika stort belopp varje månad, ränta och amortering.

Frågor & Svar om Wästgöta finans

Vilka krav ställer Wästgöta finans?

För att kunna ansöka om ett privatlån hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Hur mycket kan jag låna?

Hos oss finns det möjlighet att ansöka om lån mellan 30 000 kronor till 300 000 kronor. Du kan låna till vad du vill, och du kan välja återbetalningstid mellan 2-10 år.

Hur genomför jag låneansökan?

Hos Wästgöta finans kan du låna med Bankid. Ansökan genomför du enkelt här på vår hemsida. I samband med din låneansökan behöver du kunna legitimera dig med BankID. Du signerar också det låneerbjudande som du får av oss med ditt BankID.

Vilken ränta får jag på mitt lån?

Utifrån de uppgifter som du skickar in med din ansökan, samt utifrån den kreditupplysning som görs får du ett individuellt låneerbjudande.

Tar ni kreditupplysning via UC?

En kreditupplysning görs hos Bisnode för att vi ska kunna ge dig det bästa låneerbjudandet och även se till så att vi inte utsätter dig för några onödiga ekonomiska risker.

Vilka avgifter förekommer med lånet?

I samband med uppläggningen av lånet tar vi ut en uppläggningsavgift på 250 kronor. Aviseringsavgift förekommer om du väljer att ta emot din betalningsavi på annat sätt än via autogiro. Väljer du att motta din betalningsavi på papper tillkommer en kostnad på 45 kronor. Väljer du e-faktura tillkommer en kostnad på 20 kronor. Ansökan till e-faktura görs via din internetbank. För att slippa onödiga kostnader så rekommenderar vi dig att ansluta till autogiro. Detta gör du enkelt på Mina sidor efter att du har signerat ditt låneerbjudande.

Hur snabbt behandlas min ansökan?

Så snart du har skickat in din ansökan och legitimerat dig med BankID, får du direkt ett låneerbjudande från oss. Detta låneerbjudande är aktivt i 30 dagar. Först när du har signerat låneerbjudandet med BankID gör vi en utbetalning till dig. Utbetalning sker vanligtvis inom 1-3 bankdagar. Utbetalning görs endast till det bankkonto som du uppgett i ansökan.

Vad innebär en begäran om inkomstbekräftelse via Krediz?

För att vi ska kunna fatta ett beslut på din låneansökan behöver du bekräfta din inkomst. Det säkrar även att du får det bästa låneerbjudandet och ser till att du inte utsätts för onödiga ekonomiska risker. Genom Kreditz loggar du enkelt in på din bank (med BankID) för att hämta din ekonomiska information. Det tar mindre än en minut och påverkar inte din kreditvärdighet. Inga personuppgifter sparas av Kreditz och all data raderas direkt efter att den har överförts till Wästgöta Finans.

Hur betalas mitt lån varje månad?

Betalningsavi för ditt lån skickas ut i mitten av varje månad. Den aviseras på det sätt som du valt, antingen via autogiro, e-faktura eller pappersfaktura. Saknar vi inbetalning från föregående månad så skickas en påminnelse ut i början av nästkommande månad. Påminnelse skickas alltid ut per post.

Varför blev min ansökan inte beviljad?

Önskar du mer information kring din ansökan, kan du kontakta oss på kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. För att vi ska kunna besvara dina frågor kring din ansökan är det viktigt att du skickar med det referensnummer som din ansökan fick.

Vad ska jag göra om jag har ångrat mig?

Inom 14 dagar efter att du har signerat våra lånevillkor har möjlighet att utnyttja din lagstadgade ångerrätt. För att kunna utnyttja din ångerrätt behöver du inom 14 dagar meddela vår kundtjänst.

Kan jag förhandla mig till en bättre ränta?

Nej, det finns inte möjlighet att förhandla sig till en bättre ränta. Utifrån de uppgifter du lämnat i samband med din ansökan och resultatet av kreditupplysningen ger vi dig bästa möjliga individuella ränta.

När är min första inbetalning?

I din betalplan som du ser på Mina sidor kan du se när det är dags att göra din första inbetalning till oss.

Hur ändrar jag återbetalningstiden?

För mer information kring att förlänga din återbetalningstid ber vi dig att kontakta kundtjänst via mejl: info@wastgotafinans.se. Glöm inte att uppge ditt kontoreferensnummer.

Jag har hört om Jula lånet, vad är det?

Julalånet är samma erbjudande som Wästgöta Finans privatlån. Wästgöta Finans är en del av Julakoncernen och är kreditgivare till Julalånet.

Betalar Wästgöta finans ut pengar på nätter och helger?

Nej

Har

Wästgöta finans företagslån?

Nej, Wästgöta finans erbjuder inga företagslån.

Är Wästgöta finans lån ett korttidslån?

Nej, Wästgöta finans lån är blancolån.

Hur fungerar ett privatlån/blancolån hos er?

Du kanske undrar vad ett privatlån eller blancolån är? Många lån har en säkerhet som till exempel din bostad eller bilen du ska köpa. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, och det ställs inga krav på vad pengarna ska gå till. Det kan vara en bil, båt, renovering eller ett bröllop. Vi på Wästgöta Finans har som mål och kärna i verksamheten att skapa privatlån som är trygga och säkra.

Snabb information om privatlån

  • Privatlån kallas också för blancolån
  • Du kan låna till vad du vill
  • Du kan låna mellan 30 000 och 300 000 kronor hos Wästgöta Finans
  • Räntan på ett lån sätts individuellt

Så här ansöker du om ett privatlån online

  1. Ansök direkt här på webben
  2. Blir ansökan godkänd direkt så får du omgående ett låneerbjudande, med individuell ränta
  3. Du tackar ja till låneerbjudandet genom att signera med mobilt BankID
  4. Vi betalar ut pengar till dig inom 1-3 bankdagar

Information om ditt privatlån samlat på Mina sidor

När du signerat ditt låneerbjudande har du tillgång till Mina sidor. Här hittar du din din aktuella skuld, låneavier, kreditavtal, betalplan för hela lånet och du kan fylla i ansökningsformulär för autogiro.

Mer om Wästgöta finans

Ända sedan 1979 har vårat moderbolag Jula bedrivit handel med utgångspunkt i Skara. I tillägg till detta har verksamheten under åren växt och vi har nu varuhus både runt om i Sverige och utomlands men vi har behållit det som vi kallar Jula-andan. I grund och botten handlar allt om äkta engagemang, framåtanda och ärlighet.

Precis som Jula är vårat mål på Wästgöta Finans att underlätta vardagen för vanligt folk. Det tar sig uttryck i våra ledord folklighet, smidighet och hygglighet.

Ansök
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån