Zmarta

Detaljer

Kreditgivare Zmarta
Webbplats Knappen ovan
Kundtjänst telefonnummer 0771 - 474849
Kundtjänst mail Chatta med Zmarta Vardagar 9-17
Ränta Effektivränta från 2,95%
Löptid Upp till 14 år
Lånebelopp 5000 - 600 000 kr
Kväll/Helgutbetalning nej
Betalningsanmärkning ja men inget aktivt skuldsaldo
UC Inte för lån under 10 000 kr
Kväll/helgutbetalning No
Bra att veta Låneförmedlare, erbjuder även företagslån
Kontotyper alla banker
Betalningsanmärkning godtas No
Total poäng 82/100

Zmarta är en låneförmedlare som hjälper dig jämföra och hitta de bästa lånealternativen. Zmarta låter flera olika långivare tävla om att ge dig det bästa alternativet, så att du kan välja det som passar dina behov bäst. Hos Zmarta kan du ansöka om lån mellan 5000 – 600 000 kr.  Oavsett om du vill ta ett nytt lån, samla dina lån eller köpa en ny bil så ger Zmarta dig alltid mest lån för pengarna.

– Över 20 långivare –1 kreditupplysning (UC)

– Tjänsten är säker, enkel och kostnadsfri

– Välj erbjudande direkt via Mitt konto

Grundkrav

– Minst 18 år

– Årsinkomst över 100 000 kr

– Inga obetalda skulder hos kronofogden

Lånevillkor

Lånebelopp 5,000 – 600,000 SEK
Lånets löptid 1 – 20 år
Ränta 2.95 – 29.5 %
Effektiv ränta 2.99 – 33.83 %
Ålderskrav 18 – 70
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 100,000 SEK
Uppläggningsavgift 0 SEK
Administrationsavgift 0 SEK
Räkneexempel: Annuitetslån 14 år, 600 000:-, rörlig ränta 5.55 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 5.69 %, tot. belopp 864 306:-, kostnad 5 145:-/mån (168 avbet.).

Frågor och svar om Zmartas lån

Hur mycket kan jag låna?

Via Zmarta kan du ansöka om ett fördelaktigt privatlån på upp till 600 000 kronor till något du drömmer om, men inte har tid att spara till.

Vilka är kraven för att få låna pengar?

Grundkraven för att ansöka om privatlån via Zmarta är att du är över 18 år, har en årsinkomst på minst 100 000 kr, och inte har några obetalda skulder hos Kronofogden.
Japp. Det kan vara lite svårare att få ett privatlån om du har en betalningsanmärkning, men inte alls omöjligt. Att du har en betalningsanmärkning visar att du haft svårt att återbetala en tidigare skuld du haft. Det tolkas av en långivare som en ökad risk, vilket betyder att du ibland får en högre ränta eller bli nekad att ta lån. Men vissa långivare beviljar dig ändå ett privatlån om du kan styrka att du betalat av din tidigare skuld och att du har en godtagbar ekonomi för privatlånet.

När får jag svar från bankerna?

Varje bank och långivare går igenom din ansökan och svarar direkt i vår portal, antingen med ett låneerbjudande eller ett nekande. Du får svar från över 30 banker och långivare inom kort, de första svaren kan börja trilla in redan efter någon minut. Därefter kan du själv jämföra dina låneerbjudanden för att välja det som passar dig bäst.

När betalas privatlånet ut?

När du kikat på alla dina låneerbjudande och bestämt dig för att tacka ja till ett måste du signera avtalet. Det kan du oftast låna med BankID. Därefter betalas pengarna ut till ditt konto så snart som möjligt, ibland redan samma dag!

Kan jag ta ett privatlån till vad jag vill?

Absolut. Själva definitionen av ett privatlån utan säkerhet är att du kan låna pengar till precis vad du vill. Långivaren bedömer bara din inkomst och ekonomi för att avgöra om du kan återbetala lånet, och inte vad du använder pengarna till.

Vad är skillnaden på ett privatlån och blancolån?

I praktiken ingen alls. Blancolån är ett lite äldre och egentligen mer korrekt namn, men idag är privatlån en vanligare term.

Behöver jag amortera på mitt privatlån?

Ja. Att amortera på sitt lån är egentligen synonymt med att betala tillbaka sitt lån. Det finns inga amorteringsfria privatlån.

Kan jag ansöka med A-kassa/provanställning/som student?

Ja, det går utmärkt att ansöka så länge du uppfyller våra grundkrav (se ovan). Vi kan aldrig garantera att din ansökan blir beviljad, det avgör varje långivare för sig utefter sina egna kriterier.

Hur fort ska jag återbetala mitt lån?

Ju snabbare du återbetalar ditt lån, desto lägre blir den totala kostnaden för lånet. Tänk bara på att en kortare avbetalningstid innebär att din månadskostnad ökar, och det är viktigt att du klarar av dina återbetalningar.

Vilka bankers privatlån jämför Zmarta?

Vi jämför över 30 banker och långivare åt dig när du vill låna pengar eller samla dina lån.

Betalar Zmarta ut pengar på nätter och helger?

Nej

Har Zmarta företagslån?

Ja,  Zmarta erbjuder företagslån.

Är Zmarta lån ett korttidslån?

Nej, Zmarta är en låneförmedlare som skickar vidare dina ansökan till 30 olika banker.

Zmartas tips för att låna pengar trots låg kreditvärdighet

Behöver du låna pengar eller ansöka om kreditkort men har låg inkomst? Då kan det tyvärr bli många nej på vägen. Din inkomst återspeglar din återbetalningsförmåga och är lönen låg kan bankerna tyvärr känna att det är för stor risk att låna ut till dig.

För att slippa söka hos flera banker (med hög risk att ändå inte bli beviljad) kan du låta oss göra jobbet. Söker du via Zmarta tar vi din ansökan vidare till flera banker och andra långivare. Du söker alltså hos flera banker samtidigt – men behöver bara fylla i en ansökan.

Undvik för många förfrågningar

En annan fördel för dig som vill låna pengar med låg inkomst är att det via Zmarta bara tas en kreditupplysning hos UC. När du ansöker om lån är det nämligen väldigt viktigt att inte få för många förfrågningar på sig eftersom det sänker din kreditvärdighet ytterligare. Förfrågningar hos UC ligger kvar i 12 månader och kan påverka dina möjligheter till lån. Söker du via Zmarta tas alltså bara en UC – trots att du söker hos flera banker samtidigt.

En medsökande kan vara till stor hjälp

Det finns chans till lån oavsett inkomst, men eftersom riskerna är större för långivare att låna ut till personer med låg inkomst blir som regel räntan högre. Ett tips är därför att söka lån tillsammans med någon, till exempel en partner eller familjemedlem. En medsökande kan kraftigt förbättra möjligheterna för dig med låg inkomst att få lånet beviljat. Dessutom finns det möjligheter till bättre lånevillkor och högre lånebelopp om du har en medsökande.

Se upp för SMS-lån

Ifall du har fått sökt lån men fått nej hos flera banker kan det kännas hopplöst. Håll huvudet kallt och undvik SMS-lån-fällan! Snabblån av den formen ger ofta väldigt dåliga villkor. Sök via Zmarta istället. Vi samarbetar med flera olika långivare som kan bevilja lån även om du har låg inkomst.

För att ansöka via Zmarta är grundkravet att du har en årsinkomst på minst 100 000 kr. Om du har större inkomster än så, är över 18 år och inte har några obetalda skulder hos Kronofogden är du välkommen med din ansökan!

Så här går det till

  • Börja med att bestämma dig för hur mycket du vill låna och vilken avbetalningstid du föredrar. Fyll i dina uppgifter här på Zmarta.se. Om du hellre vill prata med någon är du också välkommen att kontakta en av våra trevliga och kunniga handläggare så får du personlig hjälp. Om du är överens om att låna med en medsökande, glöm inte att också ta med den medsökandes personuppgifter.
  • När vi fått in din ansökan tar vi en kreditupplysning hos UC. Många förfrågningar hos UC under ett och samma år kan påverka din kreditvärdighet negativt, men när du ansöker genom Zmarta tas bara en.
  • I nästa steg tar vi din ansökan vidare till över 30 olika långivare och banker, som ställer olika krav för att låna ut. Långivarna bedömer din ansökan individuellt och vissa kan erbjuda lån även om du har låg inkomst.
  • Av vissa banker får du svar direkt, medan andra tar lite tid på sig för att granska din ansökan manuellt. Din ansökan kan bli beviljad direkt, beviljad med kompletteringar eller så kan banken ge avslag på din ansökan. Du får ett sms när du fått ditt första svar och ett sms till när du fått ditt sista. Längs vägen kan du följa processen via Mina sidor här på Zmarta.se.
  • När du gått igenom dina låneerbjudanden och valt ut det bästa kan du gå vidare genom att signera avtalet med BankID. Då har du ofta pengarna på kontot samma dag.

Bra att tänka på vid lån med låg inkomst

Om din privatekonomi inte är i toppform för tillfället, t.ex. för att du har låg inkomst, är arbetslös med A-kassa eller studerar, har du tyvärr inte de bästa förutsättningarna att få låna pengar. För banker och andra långivare är det viktigt att du har möjlighet att betala tillbaka ditt lån. När du har låg inkomst av olika anledningar bedömer många banker att det finns en risk med att låna ut pengar till dig, vilket betyder att du blir nekad lån eller får en högre ränta.

Men även om du får låna till en högre ränta är det viktigt att veta att ett vanligt privatlån i princip alltid ett bättre alternativ än ett sms-lån eller motsvarande snabblån. Så tveka inte att ansöka via oss för att ta reda på vilka villkor och räntor du kan få. Ansökan är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Mer om Zmarta

Zmarta är en oberoende jämförelsesite som erbjuder flera olika tjänster inom privatekonomi. Vi som ligger bakom Zmarta heter Zmarta Group och har funnits på den svenska marknaden sedan 1999. Zmarta finns förutom i Sverige också i Norge och Finland. På våra kontor i Stockholm, Ängelholm, Jönköping, Oslo och Helsingfors jobbar över 300 medarbetare för att göra din ekonomi smartare.

Ansök
Copyright © 2020 Bra Lån
Bra Lån